Ako dlho vaše deti po chorobe ešte kašlú?

30. mar 2024

Ahojte. Nedávno mal syn 2,5r jeden deň teplotu ale to len okolo 38. Potom sa nam objavili husté hlieny, ktoré nevedel fúkať tak sme riedili sterimarom a odsávali. K tomu sa pridružil klasicky aj kašeľ. Boli sme u dr. popočúvala ho a dýchanie ok. Tak sme so sopľom bojovali asi 2tyždne aleuž sú preč ale kašeľ ešte stále má a to hlavne v noci.
Ako dlho vaše deti ešte po chorobe kašlú? Je to bežné alebo by som mala ísť ešteraz k dr? Dávate deťom niečo prírodné na ten kašeľ alebo nechať telo poradiť si s tým.
Syn je klinicky ok papá hraje sa je veselý.
Ďakujemza vaše skúsenosti.

majamat
30. mar 2024

infekcne ochorenie sa neprejavuje klinicky vyrazne pocas celej doby trvania.
da sa povedat, ze akutny priebeh je minimalne 1-2t od zaciaktu priznakov.
tolko uz mate za sebou.
ak ustupila vacsina priznakov, znamena to, ze je clovek vo faze doliecovania. kasel je jeden z priznakov, ktore mozu pretrvavat aj po chorobe a neznamena ze sa jedna o akutne ochorenie.
moze trvat dokonca az 2-3m po chorobe. je to sposobene hyperaktivitou riasinkoveho epitelu priedusiek po chorobe.
no ako sa to lieci, to netusim. urcite nei su na skodu nejake vitaminy na podporu organizmu. ci davat nieco na kasel, neviem, mozno zavisi od toho, ci je moc obtazujuci.

a teda musim podotknut, ze to, ze je tvoj syn v tejto faze len predpokladam, lebo cez net sa to overit moc neda. to uz ci sa ti zda, ze je to horsie, ako len bezny kasel po chorobe si musis zhodnotit sama.

zorkahorka
30. mar 2024

Ak sa mu kasel nezhorsil alebo nedrhne a len dokaslieva, k dr by som nesla

zojanka
30. mar 2024

Teraz naposledy mi kašlalo dieťa po chorobe ešte mesiac a pol (iba v noci a nadránom).

kristina82
30. mar 2024

Aj 2 az 3 tyzdne