Ako dlho účinkuje Kinedryl?

hanaxxx
20. júl 2023

Ahojte, rodicia, ktorym deti v aute zvracaju, aku mate skusenost, kolko vydrzi ucinok jednej davky? po akom case zacne byt dietatu zase zle (ked uzite podla navodu hodinu pred cestou)? Ideme na dlhsiu cestu a kinedryl sme zatial vyskusali iba raz na 1,5 hod cestu, vtedy asi hodinku spal a potom, ked sa zobudil az do konca cesty mu nebolo zle. Potrebovala by som ale vediet, s akym dlhym ucinkom prvej davky mozem pocitat, lebo druhu davku mu uz nechcem dat, este nema celkom dva roky a bojim sa neziaducich ucinkov.vdaka

simca_13
20. júl 2023

Našej malej býva zle, ale teda keď ideme napríklad na dovolenku, že do Chorvátska sme išli, tak som jej dala len raz a v pohodke to zvládla. Nebolo treba dávať ďalšiu tabletku.

drake122
20. júl 2023

Pre dvojročné stačí 1/4 tbl jednorázovo na 2-3 hodinovú cestu. Ak mu dáš celu tabletku asi celú cestu aj prespí. Chcete len aby mu nebolo zle, alebo aby ani neotravoval a prespal to?🤣

hanaxxx
autor
20. júl 2023

@drake122 chcem len aby mu nebolo zle. Pravdaze mu dam len 1/4 tabletky, viac by som sa mu bala dat.

hanaxxx
autor
20. júl 2023

@simca_13 tiez ideme tam a preventivne ideme na noc, aby co najviac spal. Co mam ale trochu tiez obavy, aby mu ten kinedryl nejak nepokazil spanok v tu noc, co budeme cestovat. Pretoze minule na tabletku reagoval tak, ze sice v aute zaspal do 10tich minut, spal hodinku, ale potom uz v ten den vobec nespal (vobec nechcel poobedny spanok) ani nebol ospaly a to ked on vynimocne nespi poobede tak byva mrzuty. Tak som myslela, ci nejak ten kofein, co je v kinedryle, to nesposobil. Ze sice najprv spal ale potom uz az do vecera nie.

natassa2
20. júl 2023

Zalezi aku davku dietatu das (samozrejme to davkovanie sa prekrocit nesmie). Tiez mi byvalo zle po porode, tak som si zvykla dat kynedril, no a mne ta ospalost vydrzala aj zo 5 hodin 😂 No a na drobca to moze ucinkovat mozno zo 3-4h. Aspon takto to ja mam odsledovane.

chomik
20. júl 2023

Ja ked dam deckam kinedryl, tak im vydrzi zvycajne cely den (na cestu naspat z vyletu uz nedavam a vecer nikdy nebol problem), neziaducim ucinkom je nielen spanie ale naopak aj podrazdenost, ja som synovi dala prvy krat, ked mal 3 roky a vtedy prvy krat pocas cesty vobec nespal, chvilami bol doslova "pobudeny" ako po kave (cestovali sme vtedy cca 7 hodin cez den a bezne cez den spaval). A teda stalo sa nam, ze syn vracal aj napriek kinedrylu.

hanaxxx
autor
20. júl 2023

@chomik ano, aj ja som mala taky pocit, ze sice najpr prisla ospalost, ale potom ho to nabudilo. A ak si este pamatate, pocas tej 7 hodinovej cesty, ked vobec nespal, bolo mu zle, alebo nie?

vkatush
20. júl 2023

@hanaxxx ja som brala ako malá hlavne keď sme šli na dovolenky (8-10 hodín v aute). Stále pred cestou a zvládla som celú, nebolo treba ďalšiu.

chomik
20. júl 2023

@hanaxxx nie, zle mu nebolo, len mal potom problem v tom aute tolko hodin vydrzat 😀

pukanec123
20. júl 2023
hanaxxx
autor
20. júl 2023

@pukanec123 letak som si citala. Ale kedze mu nechcem dat druhu davku, zaujimali ma skusenosti, s akym casom ucinku by som mohla pocitat, aby sme si podla toho aj naplanovali cestu.

gabika128
21. júl 2023

@hanaxxx mne aj deťom stačí dať 1x za deň, iba raz sa mne osobne stalo, že mi bolo zle, ale to bola cesta skoro 36h a na trajekte mi už prišlo zle. Deťom dávam zatiaľ 1/4 tabletky a najviac sme išli 11-12h

stanulienkat
21. júl 2023

Ja som dospela a nemozem si dat viac ako 1/2 tbl na cestu, lebo som niekolko hodin KO.