Ako dlho trvajú teploty pri šiestej chorobe?

lukihomamina
15. máj 2014

Ahojte baby, viem, že o tejto chorobe je tu toho dosť popísaného ale nikde som sa nedočítala, že či po tých 2- 3 dňoch horúčiek je normálne, keď môj malý má ešte stále zvýšenú teplotu....od vypuknutia horúčky to trvá už 5-ty deň...druhý deň je už vysypaný....len ma trápia tie teploty, či je to v pohode ešte. Lebo všade som sa dočítala, že tak 2-3 dni trvajú horúčky potom sa dieťa vyhádže na také 3 dni a je pokoj...nikde sa však nepíše, či ešte potom teplotuje a ako dlho. Zaujímalo by ma kedy mám považovať synčeka za zdravého. Už mu je doma dlho.....

lukihomamina
autor
15. máj 2014

ouu sorry urobila som chybu v názve diskusie a neviem ako to opraviť.....myslela som pri šiestej chorobe 🙂

cammille
15. máj 2014

@lukihomamina moj mal teploty 2-3 dni, az ked teploty ustupili, sa vysypal...mozno to ani nie je siesta choroba, niekedy byva vysyp aj z horucky, pripadne nejaky iny virus...kolko ma teplotu ? ak ma do cca 37,5, tak uz to moze byt odznievanie choroby a pockala by som, ci to neprejde do par dni, pokial su teploty vyssie a trvaju viac ako 3 dni, tak by som urcite kontaktovala dr...drzim palce ! 🙂

ushuaia
15. máj 2014

@lukihomamina tak ja som sa docitala, vraj horucky trvaju 2-5 dni a mozu sa vysplhat ku 40 ale maju kolisavy charakter, ale bez ziadnych vedlajsich priznakov ako kasel, ci nadcha...na 5 den by mala vysoka horucka klesnut a ako tiez pises dietatko sa zvycajne vysype a mamicky sa boja ze deita chytilo sarlach, rubeolu ci osypky, ale tie vyrazky vyzeraju celkom inak..., bola si s nim u lekarky...lebo v prvom rade ta by ta mala poucit o chorobe ako takej a aj priebehu...,aby si sa nemusela stresovat

meusicka
15. máj 2014

@lukihomamina ked je telo oslabene virusom, tak si tie virusy mozu kludne podavat klucku, takze z jedneho virusu do druheho. pockaj do zajtra a ked to neprejde tak zajdi k lekarke. moje deti mali 6. chorobu, dve mali teploty 3 dni a tretia mala 4 dni. ale nam stale prisla v case, ked boli i tak oslabene, isli nam zuby a pod. pripadne daj odpichnut CRP. uvidite. drzim palce aby ste boli co najskor zdravi

alex31
15. máj 2014

Moj maly pri 6tej horuckoval presne 3 dni az do 40-41°C ...na 4 den sa vysypal ale horucky uz ziadne akurat este asi dalsich 5 dni sa z toho spametaval a bol dost slabucky ...ale bez teplot ...

bubula_007
15. máj 2014

@lukihomamina Môj syn mal horúčky 3 dni do 40° a potom mal ešte pár dní, asi tak 4-5 dní zvýšenú teplotu. Vysypal sa myslím na 4. deň a ďalší typický problém 6.choroby, že nechcel nič jesť, cez deň ani mlieko nepil, len vodu. Zostal potom dlho slabý a chudý.

sarinka123
15. máj 2014

Moja dcéra mala horucku 4-5 dni

lukihomamina
autor
15. máj 2014

...tak nám to povedala lekárka, že synček má buď piatu alebo šiestu chorobu....v nedeľu na obed dostal horúčku, ktorá trvala tak do utorka a odvtedy má už len zvýšenú teplotu aj to nie celý deň...je dosť mrzutý a do všetkého len kope....ale papať mu celkom chutí....a oči má chudáčik akoby opité aj ho trošku občas zatočí pri chôdzi..tak teda dúfam, že je to naozaj len tá šiesta choroba a nič horšie sa z toho nevykľuje....dakujem Vám za podporu 🙂

loliki
16. máj 2014

@lukihomamina To isté mám doma od soboty, teplota uz klesla, zacali sme pit aj papat po troske, ale sme vysypani, tvaricka cervena... horucky boli do 40,5 stupna, CRP v norme, tak 5. alebo 6. choroba alebo obe naraz? Idu nam aj ocne zubky. Nech je to uz za nami. 😉

snoopy1
20. máj 2014

@lukihomamina ahoj....mali sme tu chorobu uz 3x a raz mal horucky 5- dni vkuse a tahali sa stale nad 39. Vtedy mi na pohotovosti povedali ze limit je 7-dni.
Inak nam to trvalo 2-4 dni.

meusicka
20. máj 2014

@snoopy1 ahoj vy ste mali 6. chorobu 3x? to mi je nejake divne lebo pokial ja viem, tak sa to da chytit len 1x.

brumka
20. máj 2014

@lukihomamina u nas bola siesta choroba na 1.5 , 4dni horucky a na 3 den bola teplota vysoka jedno zvracanie a vysev, u nas to bolospojene so zubkami, 3x sme skoncili na pohotovsti, 2doktorky nevedeli tretia ze 6.choroba a zuby

snoopy1
20. máj 2014

@meusicka ahoj.....no som v tom, že 6.choroba je vlastne infekčný vírus, prejavy vyhádzanie a horúčky. No a takéto sme mali 3x, vždy to chytil v škôlke. Raz to začalo horúčkami a neskôr sa vyhádzal, potom dostal sople...., inokedy zase opačne...a lekárka vždy povedala, že je to vírus- 6.choroba. Tak neviem....hádať sa nebudem 🙂

krvinka30
2. aug 2017

Ahoj.my mame prave teraz 6 chorobu.malinka zacala z nicoho nic horuckovat a teploty sme mali skoro 40°C necele 4 dni a vysypala sa no kedze mame male sidlo neviem ju udzat v postielke v kuse beha a nervozna je to mozno aj s tychto horucav vonku a aj po vysype mame zvysenu teplotu.
Papanie dva dni sme nepapali potom mi zacala pit mliecko a uz pekne papa zas.

mikaelita
2. aug 2017

Ahoj. Syn mal tiež dosť vysoké horúčky 5 dní a na 6 sa vysypal na hrudi. Potom vsetko ok. Ak by bola teplota dlhsie, navstivte pediatra. Je tam aj inkubačná doba, bolo by fajn následne nechodiť medzi bábätká pár dní. Skoré uzdravenie 😉

babatkoo
2. aug 2017

Moj syn mal presne pred tyzdnom presne 28 hodin teplotu 39 a viac. Potom vyrasky skor fliaciky 3 dni.

stejja9
2. aug 2017

Ahojte. Pred 2 tyzdnami sme teplotovali 38,5-39,9 °C, trvalo to dva-tri dni, potom dva dni uz len zvysena teplota. Taktiez odmietanie stravy a bez inych vedl. priznakov. Akonahle nam klesla teplota, zacali sme sa pomaly vracat do normalu. Mozem to povazovat za 6. chorobu, ak sme nemali ani vysev? Taky isty priebeh sme mali aj pred cca mesiacom a pol, 😒 ako casto sa tato 6.ch. vyskytla / vyskytuje u Vas?

3petka
2. aug 2017

@lukihomamina môj mal teploty 5 dni. 2 dni skoro celé a dosť vysoké a zvyšok okolo 38 a len k večeru.

aamaria9
2. aug 2017

@stejja9 Nabuduce by som dala pre istotu vysetrit aj moc. My mame podobne priebehy pri mocovych infektoch.