Ahojte mamičky. Aki dlho trvá u vašich detí angína? My ju mame už 5ty deň a ja som zúfalá. Teploty stále 38. Nezvládam tie noci už
@martinka13 dnes bude 4 deň. Ale ma celé ústa vyhádzané aftami. Mám podozrebiena herpeticku angínu. Teraz som ju našla na internete.
Aké atb berie? Bolo robené crp?
@dennissa16 nebolo
Skor ako za 2 tyzdne nebude po angine fit. To je neprijemne ochorenie a da zabrat.
@stanulienkat nechce piť ani jesť som zúfalá, bezmocná
Jest ju nenut, je vycerpana, hrdlo ubolene. Ale pit by mala. Urob rehydratacny roztok-voda, cukor, sol. Na nete najdes presnu davku. Neviem, ci sa davaju Atb na herpeticku. Chodte si dat aspon do lekarne urobit crp. Herpeticka je brutal bolestiva.
@stanulienkat ale chce jesť 😒 rehydratacny mam doma myslím
@stanulienkat a som ešte viac vystrašená ked pises ze skor ako o 2 týždne nebude ok. Inak ma vkuse 38 teploty. To je normálne pri tejto debilnej chorobe?
Pises, ze nechce jest. Ak chce, tak kasovite, nech jej nedrazdi hrdlo.
Bohuzial pri angine su teploty. Chodte v pondelok k dr. Urobi jej aj vyter.
@stanulienkat áno chce lebo pýta a keď dávam tak nechce mi to zjest. Davam krémové polievky, kašu a také
@stanulienkat a dava sa nejaký sirup na tie afty?
To ti neporadim. Skus sa opytat v lekarni.
Na hrdlo odporúčam salviovy sprej florsalmin sa vola tuším. Neviem aké staré máš dieťa, ale toto mne zaberie vždy proti bolesti.
@lucia13022023 18m
Uff no to ten sprej nie. Držím palce nech ste čím skôr ok
ATB by mali do 3 dní zabrat. Ak nebude do zajtra lepšie, hoďte na pohotovost. Asi su zle zvolené.
Posledne čo mala dcéra angínu, tak teplotu mala 5 dní nad 38,5
Môže to byť aj herpeticka angína, na 4-5 deň by sa to malo zacat lámať k lepsiemu. Pridaj probiotiká a B vitamín, napríklad Floraliv. Striekaj do pusy tantum verde, to trochu znecitlivie. Nurofen pravidelne dávaj od bolesti. 38 nie je vysoká teplota. Len vydržať. Jesť skús dať vlažné polievky, puding, výživu, ryžu so šťavou, s kompotom, zemiakovú kašu. Nič veľmi teplé.
Toto leto som mala angínu 2x po sebe v priebehu 3 týždňov a bolo to strasne. Raz mi dal lekár úplne od buka antibiotiká a vôbec nezabrali.
Ale antibiotiká na angínu (augumentin) mi potom zabrali hneď do 24 hodín.
Neviem ako je to pri tej herpetickej.
Je mi ho normálne luto 😢
@glade22
@dennissa16 baby len ja neviem čo mu je. Lekára kukol že angína bez crp. Dal antibiotiká a na druhy den mal vysypanu celú pusu, teploty viem že niesu už vysoké ale niesu ani normálne. Ja som sama googlila a dostala som sa k tej herpetickej, čo by priznaky aj sedeli. Neviem čo robiť. Je hladný ale nevie jesť, plače lebo nevie dať jedlo do úst a pitie detto. Už podávam rehydratačny roztok. Jazyk potieram tantum verde. Do hrdla na tie afty sa neviem dostať lebo sprej nieje pre taketo male deti
Písala som, čo máš robiť. Nič iné s vami na pohotovosti neurobia.
Na afty skus neocide gel
Cez slamku pit mu nie je lepsie?
Na pohotovosti nic nove nepomozu, vydrzat a ked bude aj zajtra stale rovnako bez zlepsenia, sla by som zase k dr.
Ono, my rodicia chceme aby bolo dieta rychlo zdrave, bez teploty, ale casto to tak nefunguje a treba pockat, kym si s tym telo poradi a v pripade Atb pockat, kym zaberu...po 2-3d by uz ale mali zaberat a malo by byt vidno zlepsovanie stavu.
Ako dlho užíva ATB?