Prosim vas, pomohlo vasmu dietatku zalepovanie ocka na skulenie? Ako dlho ste lepili? Mam 10-mesacnu dcerku,dostala okuliare a mame aj lepit, vraj skuli na obe oci. Zda sa mi to strasne skoro na tie okuliare. Samozrejme, ze ocko zalepene mat nechce, okuliare znesie. Okuliare ma tak zhruba tyzden a ked je ich dam dole, zda sa mi, ze skuli ovela viac ako pred tym. Citala som aj nemecke a anglicke clanky, vsade sa odporuca takato liecba. Mate niekto skusenost, ze sa dietatu upravilo skulenie bez tychto procedur?
Mate namerane aj nejake dioptrie? Ak ano akym sposobom vas merali?
ahojko my sme nelepili ocko len nosili okuliarky od cca 1/2 roka, ale teda ja by som sa skor priklonila k okluzoru ako prelepovaniu ociek ☹ mne osobne sa nepaci leukoplastom lepit detom tvar naco vymysleli okluzor? je to praktickejsie a maju vseliake a ak si nestahuje okuliarky treba to vyskusat nie trapit ieta lepipaskou, predsa len lepipaska okrem drazdenia pokozky aj dost musi zasahovat do ocka, do mihalnic a mozno drzadi ocko preto to stahuje dole nie?
@minnie2013 mame, okolo +4 az + 5 na obe ocka.. merala takym akoby pravitkom so sklickami, mala mi sedela na kolemach, sestricka jej ukazovala hracku a dr.jej cez to pravitko svietila a pozerala zdialky do oci. Ale tak ja dufam,ze je malicka a skoro sa jej tie dioptrie zlepsia, ma aj male oci, takze ak podrastu, malo by to byt lepsie.
@kacena4
Objednam latkovy okluzor, zatial lepim sklicko. Lenze mala este vela lezi pri hrani, tak sa jej okuliare vyhrnaju.. je to trapenie, najhorsie je, ze sa mi ani nezdalo, ze by skulila nejako moc, sla som len pre istotu.. ja ked som bola mala, som tiez skulila a k ocnej som nechodila, teraz problemy nemam.. preto som sa pytala, ci sa to niekomu napravilo samo od seba.
moji traja chlapci vsetci presli prelepovanim... dvojky skulkali, starsi po mne zdedil tupozrakost.
ci pomohlo dvojkam lepenie neviem, ale lepili sme poctivo, v 3 rokoch ich operovali, oni mali nemeratelnu odchýlku, t.z. oci uplne v kútikoch, spadli im tam v 18 mesiacoch
ale tupozrakost sme poctivým prelepovanim a cvicenim vyliecili...
používali sme okluzory lepive, latkove okluzory len na okrasu, oni po týždni sa odceruju, nedržia dobre a to potom nema žiaden význam.
@kacena4 lenze to ocko byva zakryte len nejaky cas.. Napr.nasi maju tiez rozny cas - jedno dieta dve hodiny,dalsie 4 hodiny..5x do tyzdna. Ja som sa pytala aj na taky ten pevny a ona,ze to je zbytocne,to nie.. Neviem ani ako sa to nasadza,to pevne mi pripada na celodenne nosenie,nie na par hodin.. Deti si zvykli aj na lepenie i na okuliarky,ale je pravda,ze boli starsi.. Muzovi na to dosli neskoro,on sice neskuli,ale je tupozraki a tym,ze na to dosli neskoro,ma aj s tym suvisiace urcite problemy.
Každé oko je individuálne,stupeň škúlenia tiež,bez týchto procedúr sa škúlenie samo neopraví...a možno ani s nimi a pôjdete na operáciu....je tu o tom téma ako všelijak maminy "okabátili" dieťa,len aby spolupracovalo,skús pohľadať