Ahojte baby...v decembri sme mali infekcnu mononukleozu iba zvacsene uzliny ziadny iny priznak....teraz sme boli na kontrole krvi vraj vysledky su ok len doktorku trapia tie uzliny vraj sa uz mali zmensit...boli sme na sono vysledok su velke ale bez patologickeho nalezu...lekarka nas poslala na hematologiu lebo dcera je aj chudokrvna...mamicky ktore ste s drobcom prekonali mononukleozu ako dlho vam klesali uzliny?boli ste aj na hematologii ak ano ako dlho ste cakali za vysledkami..dakujem
@stankot Nie. Na kontroly už nemusíme chodiť. Po 3 mesiacoch to zhrnuli, že je to OK, ale posilnovať imunitu ešte rok treba. Na hematologii nám ráno zobrali krv a poobede sme prišli po výsledok a skonzultovali sme to s dr.. To bolo pri prvej kontrole a potom zobrali ráno krv a do 3 hodín bol výsledok, no kedže nebol kompletný,dohodli sme sa, že mi ho pošlu poštou a len som to po pár dnoch telefonicky vybavila. 🙂 Keby bolo zle, trebalo sa vracať,no našťastie už bolo Ok 🙂
Skusim pozrieť, či nemám náhodou doma ešte prefotené správy z tade z toho obdobia. (Občas si to prefocujem)
@stankot Tak nie, už to doma nemám a tak neviem ani velkosť uzlín.....no myslím že boli ešte také 2 cm po mesiaci-dvoch.A dôležitý fakt: hematologička nám tvrdila, že aj ked tie uzlinky ešte su, úplne NAJDOLEZITEJSIE je, aby mali správny okruhly tvar bez abnormalít či čo. A to mali...plus tá krv v pohode aj sono dobre, čiže to zhrnuli, ako OK 🙂 Kedže to bolo OK a viac menej už ukončené, všetko som to zaniesla ku dr. do karty.
@stankot My sme ju mali v júny. Príznaky: zväčšené uzliny, velmi bolavé afty, vysoké horučky, ktore sa nedali stiahnuť, spavosť, bolesť bruška, dehydratácia a okamžitá hospitalizácia v nemocnici...infuzky a niekolké odbery krvy ☹
V auguste kontrola (to už bola asi druhá) na hematologii a už boli uzlinky len také menšie. No podstatná bola KRV a SONO.
Čiže nám sa to strácalo 3 mesiace, aj ked iné príznaky ako afty, bolesť bruška sme mali dlhšie.