Ako dlho sa vyvíjali vašim deťom bedrové kĺby?

kamanima
2. aug 2014

Po troch mesiacoch sme boli s dcérou na kontrole a ortopéd povedal, že v jednom kĺbe to ešte lúpe, preskakuje. Kázal pokračovať v balení na široko. Aké máte skúsenosti s nožičkami?

zita19
2. aug 2014

Je to indidualna zalezitost. Niekto sa narodi uz s vyvinutými klbikmi, niekto potrebuje dlhodobe liecenie. V kazdom pripade dodrzuj rady ortopeda. Urcite vie co robi a robi to s tym, ze pripadne poskodenia sa mozu ozvat o mnoho rokov neskor. Ja som sa narodila s tazko nevyvinutými klbmi, moja mama ma "nelutovala" a nechala ma vysadrovanu do 9 mesiacov. Nemam nejake zavazne problemy s klbami. Nasa pribuzna, ktora mala ovela lahsie vyvojove vady klbov ale mama ju nachcela trapit ma uz obidva vymenene za umele. Proste nevyivnute klby nevydrzali na cely zivot. Podotykam, ze mam 55 rokov.

stastenka42
2. aug 2014

My tiez este chodime s klbikmi. .mame 4mesiaciky a 12.8.mame zase kontrolu, ide to pomaly lebo sme mali 2C- na oboch nozickach. .teraz sme na 2B a to balime od 6tyzdnov poctivo. ..tak uvidime. ..

fosilka
2. aug 2014

Nasej malej tiez zistili nevyvinute klbiky v 7 tyznoch, nosi tubingenovu ortezu. Teraz bude mat 6 mesiacov a moj odhad je do 8 mesiacov. Lepsi sa to, ale ide to pomaly. Ale samozrejme ide o to, ako nevyvynute to je. Ja neviem presne tie hodnoty, ale viem, ze jedna nozicka sa ma zlepsit este o 1 stupen a druha o 2 stupne. Po kazdej kontrole to bolo o stupen lepsie. Naprv sme myslim chodili po mesiaci na kontrolu a teraz po 6 tyzdnoch, kedze to ide pomaly.

ivetlo
2. aug 2014

Moje decká nemali problém, ale nepodceňovala by som verdikt lekára. Keď kázal baliť na široko, tak bal. Poznám prípad,kedy skončili v Žiline a malej pod narkózou dávali kĺbiky na miesto a potom 6týždňov (mám taký dojem) do gipsu. Pre to dieťa čistá hrôza.

pipinka4
2. aug 2014

My sme mali cca uz v 3 mesiacoch.pokial je vsetko ok nemaj strach niekomu sa akor nekomu neskor.ja som balila aj nebalila na siroko ale mne to nikto nekazal.ja tak sama od seba som zacala.kamoskynemu malemu az v 8 mesiacoch a jej vraveli ze do roka sa vyvyjaju klbiky.neboj urcite to bude vsetko v poriadku.drzim palceky.