mam skolkarku a skrz choroby od cca novembra nechodime do detskych kutikov aj ked to mame obe velmi rady ale nestoja mi dve hodiny zabavy za dva tyzdne doma zo skolky. Uvazujem este ake vlny chorob nas cakaju a ze ci mate vy odskusane ze napr vo februari ci v marci je ta chorobnost nizsia...
pripadne okrem odstupu a hygieny ruk existuje sposob ako moznost nakazy znizit? napr ist vtedy a tam kde je menej deti? alebo ist hned rano keby snad zomreli / boli umyte bacile z dna predtym?
@juliet86 ahoj, moj maly ma 6 rokov a s chorobami bojujeme non stop a to nechodime vobec do ziadnych kutikov (to by uz maly asi neprezil). Staci skolka so 120 detmi a maleho mam kazdy druhy tyzden doma. Stale cakam kedy sa to zlepsi ale neprichadza to, zial. Teraz mame na skolke vypisanych aktualne 3 bacilov a 2 virusy co sa skolkou siria. Lepsie to nebude ani na jar. V lete sa to ako tak da.
@juliet86 ps niektore virusy a bakterie ziju na predmetoch aj tyzden rakte to moc nepomoze
Tak keď chodí do školky podľa mňa je to úplne jedno, nakaziť sa môže aj tam a skôr tam ako v kútiku
Február bol roky rokúce mesiac, kedy aj škôlku zatvárali, lebo bolo veľa chorých, vždy bol naplánovaný karneval a všetky deti choré.
A nas 3 rocny ani nikde v kolektice nebol a v decembri dostal kiahne a od neho 11 mesacna sestricka, akurat na Vianoce ona mala kiahne 🙃. To je vsetko vsade...😔
dakujem za skusenosti. ano marilo sa mi ze vo februari byva driha vlna vsetkeho ked sa deti opat premiesaju po Vianociach....
jasne ze skolka moze byt primarnym zdrojom. a snazime sa interierom vyhybat len vravim no trochu to uz chyba ale zas mam paranoju z bacilov a virusov
@juliet86 ja sa vyhybam uspesne 6 rokov ( sorry, off topic)...
zvycajne je problemove obdobie oktober - marec. Pisem zvycajne, lebo mam pocit, ze od Covidu toto vobec neplati a virusy su tu cely rok a dokonca typicke zimne boli aj v lete
Moje deti nebyvaju chore. A spolocnosti sa nevyhybame . Jedia vela brokolice ovocie .. su otuzile. Namiesto vyhybania sa bacilom by som odporucala podporit imunitu prirodzenym sposobom.
Zamna robis chybu .urcite treba chodit medzi ludi,medzi deti. Cim skor si imunita zvykne tym skor bude menej a menej chory.
Moj syn bol v skoke chory nonstop, este aj v juni, takze rocne obdobie ani mesiac neries.
Ano, chod doobeda, ked bude minimum deti, pripadne si vyber hernu, kam chodi menej deti