Ako dlho pretrváva rotavírusová chrípka?

bobika492009
7. apr 2014

Ahojte, prosím vas ako dlho asi pretrváva rotavírusova chrípka? . 4-ročn dcera ju chytila ani neviem kde . Do školky nechodí, no medzi detmi je dosť často . Prvé tri dni zvracala, aj hnackovala, hnačkuje ešte stale . Už je je lepšie (teraz je to piaty den), ale nieje celkom ešte fit. Antibioika žiadne nebrala, samozrejme u lekara sme boli (dokonca dvakrat, kedže sa mi do nej nedarilo dostať vodu, a bala som sa aby nebola nehydrovana, našťastie nemusela ostať v nemocnici). Dávam jej len endiex na hnačky. Kulišek mi piť nechce, takže len čierny čaj a vodu drobček . Už mi aj niečo viac zje, plievočku, ryžu, všetko dietne .... Ale stale je ešte slaba (no nečudo, šak dve dni nič nejedla nepila skoro, všetko z nej vyšlo ) Nepytala som sa lekara kolko to asi trva, ale na nete som čitala že može sa to upraviť, a zrazu pride dalšia vlna ešte horšia .... Proti rotavirusu som ju nedala zaočkovať, a teraz rozmyšlam že dám synčeka zaočkovať. Asi nebudem šetriť peniazmi, ked ide o zdravie detí .Ale zase nieje am istota že to nechytí.... Dakujem za vaše skusenosti, rady 🙂

mirreckall
7. apr 2014

naša to chytila v nemocnici od spolubývajúcich, keď sme boli na pozorovanie kvôli obličkám, samozrejme, že sme nevedeli, že sme na izbe s niekym takým... a sestričkám a doktorom to zjavne nevadilo... :( mala vtedy len 6 mesiacov...držalo ju to asi týždeň, čo nechcela jesť, samozrejme, že sme v nemocnici skončili znova...potom sa to upravilo...ale kým sa jej upravila stolica, tak to možno trvalo ešte ďalšie dva-tri týždne... a to papala aj probiotiká...

zara0201
7. apr 2014

@bobika492009 Rotavirusova hnacka nas drzala asi 4 dni. Potom sme o pol roka chytili adenovirusovu, ta drzala 2 dni. Ale bez teplot. Prekonanim ziskava imunitu, ale nie absolutnu, lebo zalezi od toho, aky kmen chytite. A my sme na rota ockovani boli!!!!

cerez
7. apr 2014

Dcéra mojej kamarátky /v tom čase mala cez rôčik/ to mala minulý rok a boli hospitalizované 9 dní. Domáca liečba potom pokračovala, no žiadna sláva to nebola. Problém s jedením, s pitím. Dodnes to spomína ako zlý sen.

danka0706
8. apr 2014

aj my sme si tym presli pred vianocami s hospitalizaciou...najskor zacala dcerka hnackovat, na dalsi den vracat a dostala teplotu,boli sme u lekarky nasadila endiex,kulisek -ktory vobec nechcela-a vela tekutin a dieta....1 den sa trosku polepsilo a o den sa to este zhorsilo a skoncili sme v nemocnici s bolestami bruska a dehydrovanim na infuziach nastastie len 2 dni ale dieta este 2 tyzdne pozor nemliecna strava!!!!rotavirus nedokaze spracovat mlieko.uplne nam to odpisalo imunitu a pred 2 dnami sme sa vratili z nemocnice kde sme lezali so zapalom pluc,desim sa co nas este caka ,nakazenie rotavirom je nebezpecne prenasa sa dotykom a ked hnacky ustupia a stolica ma tvar je dieta este 1 tyzden velmi infekcne a nesmie byt s detmi doma treba dezinfikovat savom-to su nase rady ktore mame z nemocnice vela zdaru