Milé maminky,mám dosť chorľavého 6 ročného chlapca a na podporu imunity mu dávam Imuno Glukan sirup.Ako dlho mu ho môžem podávať?Dávam mu 1 krát denne-večer po 4ml.Máte nejakú skúsenosť,prípadne viete poradiť niečo iné?
ahoj...v pribalovom letaku (uzivame tiez imunoglukan sirup) sa pise, ze na posilnenie obranyschopnosti sa odporúca uzivat ho dlhodobo minimalne 2-3 mesiace...pri oslabenej imunite a zacinajucej infekcii zvysit davku na dvojnasobok a uzivat 1 krat denne minimalne 3 dni...
davka, co uziva tvoj syncek -4ml - je urcena pre 20 kg deticky (1 ml sirupu na 5 kg telesnej hmotnosti)...skus zvysit davku a daj mu ju rano nalacno a potom vecer pred spanim.... 🙂
Zvyšena dávka sa ma uživať jenom 3 dni. Uživame ho vždy 3 -4 mesiace a potom mesiac prestavka a vtedy dávam probiotika.
ja mam tiez dobru skusenost s imuno glukanom mala mi opakovane mavala afty a herpes v pusinke inak chora nebola ako sme sirup zacali uzivat tak sme v pohode tiez sa riadim podla pribaloveho letaku ale musi sa uzivat minimalne tri mesiace potom mesiac prestavka
@evinkal imunoglukán je z hlivy ustricovitej lepšie a určite aj kvalitnejšie je toto:
http://www.mojalekaren.sk/hliva-ustricna-50cps-...
nám pomohol ako na prechladnutia,tak aj na kurie oká-bradavice s ktorými sme bojovali 4 roky bez úspechu
ale ak chceš dávať ten imunoglukán,tak predávajú aj tablety-to by mal vedieť už prehltnúť 😉
ahojte baby....mam celkom dobre infosky ohladne glukanu...robila som o nom vyskum....glukan je na imunitu super, ibaze nie je glukan ako glukan...teraz zial uz nemam nejaky prehlad kto vyraba aky lebo ich je uz na trhu vela ale viem ktory je naozaj dobry.......hlavne je pozriet si kolko naozaj glukanu je v danom objeme...lebo castokrat ked si pozriete aj ine lieky a je to napr. zinok a pozriete co je tam okrem neho tak zistite ze zinku je tam menej ako inych latok 😖 dolezite tiez je aby tam bol aj vit.C pretoze ten dokaze glukan aktivovat....je vyborny aj pri chemoterapii a radioterapii, pomaha k regeneracii tela....ale to uz je o inom... 😉
Nas pokladik tiez uzival Imunoglukan pri oslabenej imunite. Kazdy mesiac caste zapaly, kaslanie veduce az k vzracaniu 😒 brrrrrrr zle obdobie.... Vyskusali sme kadeco i Imnunoglukan, trosku sa to zlepsilo ale nie velmi vyrazne. Asi najviac zaberalo oscillococcinum /moj subjektivny pocit /aj pri pociatocnej chorobe, ale tam treba odhadnut kedy podat mimoriadnu davku kedy choroba ozaj prepukne....
Bludili sme dlho cez lekarne s volno predajnymi liekmi aj na recept.....az imunologicka nasadila ribomunyl - polrocna kura spravila svoje. Dcerka ma ten isty rezim ako od mala, denne vychadzky, pestra strava a aktivity a je zdrava 🙂 . Samozrejme ze ju obcas chytia spole ci kasel ale vazne chora nebola uz vyse roka 😀 Drzi sa aj v skolke ked tam chorobnost rapidne stupa.
evi ahoj, vrele odporucam specialne potravinove doplnky ako Detske Biokalcium a Spirulina. su absolutne bezpecne, bez neziaducich ucinkov a hlavne maju velmi dobry vplyv na imunitu. uvidis, ze nebudete chori a ak aj ano, s ovela lahsim priebehom. vrele odporucam, moje dve deti to beru a este sme neboli na antibiotikach a to chodime do skolky!
dávam Echinacea kvapky od Theissa ..ATB bolo naposledy v septembri...
Imunoglukan moze tvoj syn uzivat rano nalacno alebo vecer pred spanim. Davkovanie je 1ml na 5 kg. Ja som ho davala dcerke vzdy v kuse 3 mesiace. Napriklad zacali sme koncom augusta pred nastupom do kolektivu a uzivali sme az do konca decembra. A potom sme zase zacali vo februari, lebo to su vzdy nejake chripkove epidemie, len v lete od juna do druhej polovice augusta mame pauzu. Mne Imunoglukan doporucila lekarka a dodnes jej za to dakujem. Mala uz 2 roky nebola chora🙂 takze mozete to uzivat aj dlhodobo a my s manzelom uzivame kapsule, lebo tiez nechceme domov nieco zvonku doniest, mame male babo a ked pojde do kolektivu som rozhodnuta ho nastavit na Imunoglukan tiez.
my uzivame imunoglukan celorocne..doporucil mi ho imunolog,nakolko moj syncek byva casto chory.
ahoj, my sme davali obom nasim drobcom imunoglukan a najprv sa mi zdalo, ze zabera, asi 2 mes. sme mali vcelku pokoj a potom sme mohli robit, co sme chceli a mali sme aj zvysene davky - na zaklade odporucania imunologa a nic - stale z choroby do choroby, teraz Vanda berie Cebion, Biogaiu a od imunologicky Aerius, Ribomunyl a Singulair a Misko namiesto Ribomunilu Isoprinosin ... tak uvidime ako to zaberie, berieme tuto liecbu 2 mesiace
Ja sa chcem spytat, tie ktore uzivate imunoglukan, poradte prosim. Ma sa uzivat na lacno rano. Vecer zaspavame pri mlieku, tak vtedy ho nemozeme uzivat. Tak ho davam este pred mliekom rano. Ale je napisane ze drzat v chladnicke. To taky studeny davate detom? Vdaka.
ja davam imunoglukan od marca. ked je chory, tak zvysene davky. doberieme tuto krabicku a asi koncime, potom zacnem asi v koncom augusta, pred nastupom do skolky.
a davam mu ho vecer pred spanim. a ano, davam mu ho studeny z chladnicky 😉
Chcem sa spytat ci ma imunoglukan nejaky ucinok ked sa berie iba 1 mesiac.Na skatulke som citala ze nato aby zabral je dobre uzivat ho dlhodobo cca2-3 mesiace.Pretozemanzelovmu starsiemu synovi ho dala imunologicka a jeho mama tvrdi ze to takto naordinovala teda iba na ten 1 mesiac....je to vobec potrebne alebo ucinne za 1 mesiac?vdaka
ahojte, ja som prvýkrát dávala Imunoglukán 3 mesiace a pol roka sme mali pokoj s chorobami.Predtým býval chorý pravidelne každý mesiac. Teraz po dlhšej pauze mu ho dávam znova ale na 4 mesiace ,tri už máme za sebou, tak ešte nám zostáva jeden. Zatiaľ sa máme dobre a dúfam, že nebudeme o chorobe počuť ešte dlho.
ahojte, kupila som malej imunoglukan sirup ale nedala som ho po otvoreni do chladnicky, bol otvoreny asi dva tyzdne pri izbovej teplote. Mohol sa pokazit? Mam ho vyhodit alebo sa da pouzivat dalej? Chutnala som ho ale nezda sa mi chutovo pokazeny tak neviem
jessicax, skús sa na to opýtať priamo v lekárni, myslím, že tam ti poradia najlepšie, ja som sa takto dnes bola pýtať na probiotiká, ktoré som zabudla dať do chladničky....
Baby, a chcu vam drobci Imunoglukan? Moju z toho striasa, totalne ju z toho napne. Ale od jednej pediatricky som uz pocula, ze na imunitu len nie ...glukany, vraj si organimzus postupne na to zvyka.
Evaka moja starsia dcera ho jednu dobu uzivala a musim povedat, ze jej velmi chutil...hovorila, ze je ako cukricek (mne osobne sa zdal hnusny).
A k teme - myslim, ze ho treba uzivat minimalne 2-3 mesiace....u nas mal rovnaky ucinok, ako imunologickou predpisane lieky. Radsej som potom v zime podavala toto.
mozes mu ho davat 2-3 mesiace...my davame echinaceu-kvapky..😉
Ahojte mamičky, nestretli ste sa niektorá s alergickou reakciou po užití tohto sirupu? My sme ho začali brať pred pár dňami, malá sa mi celá vyhádzala po celom tele, v noci kašlala. Vylúčila som už všetky možné príčiny, ostal mi už len tento sirup. ☹
Ahojte mamičky, deťom podávam Imunoglukan sirup ráno na lačno od septembra do mája, cez leto je pauza. Choré sú minimálne. Ja ho užívam v toboľkách tiež od septembra do mája. Minulý rok som bola 3 krát chorá, 3 druhy antibiotík, odkedy som si nasadila tabletky Imunoglukan, ani neviem, čo je choroba!!! Moja pediatrička mi povedala, že sirup sa môže užívať dlhodobo, teda aj po tých spomínaných 3 mesiacoch... Pekný dník. Nina
baby, nepodavajte vobec 🙂
http://zdravedieta.rodinka.sk/zdrave-telo/podpo...
Môžem poprosiť o radu, lebo už sme vyskúšali fakt asi všetko na podporu imunity...prípravky, čo nám predpísala lekárka- Bronchowaxom, Ribomunil, brali sme to dlhodobo...samozrejme nie naraz...aj voľnopredajné- Imunoglukán, Echinacea, Kolostrum, rôzne probiotiká...nič nám nepomohlo...mladší syn má veľmi slabučkú imunitu, prakticky žiadnu...už ho nedávam ani do škôlky, hneď ochorie...od malička užíva často atb, trpí zápalmi dýchacích ciest...antibiotikám sa vždy najprv snažíme vyhnúť, ale po pár dňoch má vysoké horúčky, kašel , zlé výsledky z krvi a výterov, tak sú bohužiaľ atb vždy oprávnené...momentálne má 3 a pol roka...
@mariam568 brala vam krv na imunitu ze vravis ze je stale chory? mala by vam nieco odporucit ...ked vam nic nepomaha alebo vas poslat k imunologicke ked nema dostatocnu imunitu
strasej davam imunoglukan a nie kazdy den...je zdrava a netreba to prehanat z imutitou zdraveho dietata....
Ahojte.Baby poradte mi mam 3,5rocneho chlapca a doktorka mi povedala aby som mu kupila na imunitu sirup. 🙂
Ahojte. Aj ja som malej nejaký čas dávala imunoglukan. Odkedy začala chodiť do škôlky, bola stále chorá. Maximálne vydržala dva týždne, ale väčšinou už po pár dňoch som ju odtiaľ musela odhlásiť. Keďže sa v tej dobe narodil malý a pár krát to už od nej chytil, začala som jej teda dávať imuloglukán. Fakt to zázračne pomohlo a asi 4 mesiace, odkedy som jej ho začala dávať (nám to zabralo ihneď) vôbec nebola chorá, ani jeden raz. Potom boli prázdniny, takže som ho vysadila. V septembri zasa začala domov "nosiť" rôzne choroby. Ale presne, ako jedna maminka píše vyššie a pripája aj link na článok, som si povedala, že to predsa nemôže byť celkom v poriadku, keď dieťa, ktoré bolo choré nonstop zrazu po imunoglukáne vôbec neochorelo, tak som jej ho už nedala. No a postupne sa z toho dostala sama, prestávky medzi chorobami boli stále dlhšie a dlhšie a nakoniec teraz má skoro 6 rokov a chorá bola za posledný rok možno raz, dva krát. Naozaj si to telo musí vybudovať imunitný systém samo a trvá to dosť dlho. Ja som mala to šťastie, že som bola na MD, takže som to nemala komplikované s očr-kou. Takže moja skúsenosť je taká, že treba vydržať a ono sa to upraví samo 🙂
ahoj imunoglukan moze nepretrzite uzivat aj celu zimu ale nezabudni pri akutnom infekte treba zvysit davky na dvojnasobok cize 4ml rano aj vecer po dobu 14dní potom opat vratit spat davkovanie 1krat denne rano nalacno ja som to mojemu davala a celkom dobre sa drzal no teraz sa to zvrhlo 😒 ochorel a niet rady s vyzravením