ako dlho po nurofene môžem dať 8- mesačnej paralen? a ked sa môže dávať nurofen každých 8 hodín mám ho potom dať aj ked dám medzi tým paralen? dakujem za rady
@lypka hej, vecer a nadranom byvaju teploty najvyssie. mojmu napriklad paralen zaberie velmi malo, nurofen vyborne a aj dlho vydrzi. ked ma teploty okolo 38,5 tak to je este dobre, vela tekutin jej davaj, vlazne, nie teple.neobliekaj ju velmi na teplo, nech sa zbytocne neprehrieva. okrem teploty ma este nieco? sopliky? kakanie?
@latvia už sme od utorka na antibiotikách lebo kašlala a soplila bolo troška lepšie a včera sme museli ísť kvôli tým teplotám na pohotovosť a tak nám zmenil antibiotiká, že má strašne zapálené hrdlo, lenže dal nám sumamed a ten nám ráno skoro všetky vygrcala, tak neviem ako jej to bude zaberať 😒 musíme sa s tým nejako popasovať
@lypka ak mas doma fenistil kvapky tak jej mozes dat 3x denne 10 kvapiek, ono to trosku stiahne zapal. na kasel tusim len mucosolvan pre tak male babatko, alebo sa opytaj v lekarni ci je nieco na prirodnej baze, ako sinupret alebo hedelix. a nostek cisti podla navodu co ma napisane v clankoch strapco13, ono tie sopliky ako stekaju tak drazdia aj hrdielko
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/strapco13/cl...
nam sumamed nerobi problem, zvracali sme zo zinnatu, neviem i poradit ako na to/..
@lypka odstup aspon 3 hodiny. priklad - nurofen ak si dala o 12. tak uz o 3., ked teplota nechce klesnut mozes dat paralen, ak o 18. nebude este stale teplota dostatocne nizka, mozes dat znova paralen, nurofen nasledne az o 3 hodiny, teda o 21.00. celkovo musis mysliet na tieto veci - nurofen kazdych 8 hodin, paralen kazdych 6 hodin, minimalny odstup medzi jednotlivymi davkami aspon 3 hodiny. ak teplota klesla po 2 hodinach o jeden stupen, je to uz uspech. nesnaz sa za kazdu cenu stlmit teplotu dajme tomu z 39,5 na 37, staci ked sa teplota bude pohybovat okolo tych 38