synceka mi idu opreovat a niekde so sa docitala ze pred anesthesiou nesmie byt ockovany len neviem ci 3alebo 4 tyzdne pred operaciou. a comu vsetkemu sa mame vyhybat na co si davat pozor?? nechcem aby nam to lekari odlozili len koli tomu ze mi zabudli nieco povedat.dakujem silvia
nemocky vacsinou davaju pokyny co a kedy pred operaciou nesmie dieta prekonat - choroby, sople... to by vam mali dat a ak nie treba zavolat a zistit
My sme nemohli mať soplíky a ani očkovanie ani antibiotiká 3 týždne pred operáciou.
Presne tak,ani očkovanie,žiadna viroza 3 týždne pred
@aksal91 nazoro je vela, v kazdom state maju ine pravidla, ak chces, tu je komplet prednaska ako je to vo svete a aj u nas
http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s...
je to prezentacia v ppt, dufam ze pojde otvorit.
v skratke> ockovanie ma prednost pred neurgentnou operaciou, nepises vek syna a ake ockovanie ho caka alebo uz bol ockovany a aj aky typ operacie bude mat. kazdopadne 3 tyzdne po ockovani sa dodrziava u nas, ale kazda nemocnica moze mat iny nazor, preto by som zavolala na ARO prislusnej nemocnice a opytala sa, urcite ti to povedia
Keď objednávali syna na operáciu na Kramároch, hneď nás upozornili, aby sme ho pred operáciou NEDÁVALI očkovať. O žiadnych týždňoch nehovorili. Takýto pokyn dávali každému, bavili sme sa o tom aj so spolubývajúcou.
A k tým soplíkom - anestezilógovia pri príjme okamžite zamietali operáciu, ak dieťa nebolo na 100 percent fit. Nikto neriskoval operáciu so soplíkmi.
ked mu brali nosnu mandlu,tak nemohol byt ockovany a chory za posledne tri tyzdne, ked mu operovali srdiecko,tak nesmel byt ockovany za poslednych sest tyzdnov
Nam vraveli ockovnie a choroby nesmu byt 2 tyzdne pred operaciou... ale zas kazdy operater si stanovi svoje....
nam bolo hovorene, ked sme isli do narkozy, ze ani antibiotika, ani anesteza 3 tyzdne pred. urcite davaj pozor na infekcie. moja mala mala mierny soplik. iba to v nej chrcalo, ale nic sa nedalo odsat. dr. ma presvedcil, ze to je ok. a vysledok? malu mi ratovala lekarka z ara, lebo sa v narkoze zacala dusit a nevedela sa nadychnut. tkaze odvtedy davam velkeho bacha na to ako ide do narkozy.