Ako dlho nesmie byť dieťa očkované pred anestéziou?

aksal91
17. jan 2014

synceka mi idu opreovat a niekde so sa docitala ze pred anesthesiou nesmie byt ockovany len neviem ci 3alebo 4 tyzdne pred operaciou. a comu vsetkemu sa mame vyhybat na co si davat pozor?? nechcem aby nam to lekari odlozili len koli tomu ze mi zabudli nieco povedat.dakujem silvia

lucia20
17. jan 2014

nam bolo hovorene, ked sme isli do narkozy, ze ani antibiotika, ani anesteza 3 tyzdne pred. urcite davaj pozor na infekcie. moja mala mala mierny soplik. iba to v nej chrcalo, ale nic sa nedalo odsat. dr. ma presvedcil, ze to je ok. a vysledok? malu mi ratovala lekarka z ara, lebo sa v narkoze zacala dusit a nevedela sa nadychnut. tkaze odvtedy davam velkeho bacha na to ako ide do narkozy.

cicimon
17. jan 2014

nemocky vacsinou davaju pokyny co a kedy pred operaciou nesmie dieta prekonat - choroby, sople... to by vam mali dat a ak nie treba zavolat a zistit

martinkatinka
18. jan 2014

My sme nemohli mať soplíky a ani očkovanie ani antibiotiká 3 týždne pred operáciou.

bijan
18. jan 2014

Presne tak,ani očkovanie,žiadna viroza 3 týždne pred

latvia
18. jan 2014

@aksal91 nazoro je vela, v kazdom state maju ine pravidla, ak chces, tu je komplet prednaska ako je to vo svete a aj u nas
http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s...
je to prezentacia v ppt, dufam ze pojde otvorit.
v skratke> ockovanie ma prednost pred neurgentnou operaciou, nepises vek syna a ake ockovanie ho caka alebo uz bol ockovany a aj aky typ operacie bude mat. kazdopadne 3 tyzdne po ockovani sa dodrziava u nas, ale kazda nemocnica moze mat iny nazor, preto by som zavolala na ARO prislusnej nemocnice a opytala sa, urcite ti to povedia

oliverka
18. jan 2014

Keď objednávali syna na operáciu na Kramároch, hneď nás upozornili, aby sme ho pred operáciou NEDÁVALI očkovať. O žiadnych týždňoch nehovorili. Takýto pokyn dávali každému, bavili sme sa o tom aj so spolubývajúcou.
A k tým soplíkom - anestezilógovia pri príjme okamžite zamietali operáciu, ak dieťa nebolo na 100 percent fit. Nikto neriskoval operáciu so soplíkmi.

zebra41
18. jan 2014

ked mu brali nosnu mandlu,tak nemohol byt ockovany a chory za posledne tri tyzdne, ked mu operovali srdiecko,tak nesmel byt ockovany za poslednych sest tyzdnov

memory97
18. jan 2014

Nam vraveli ockovnie a choroby nesmu byt 2 tyzdne pred operaciou... ale zas kazdy operater si stanovi svoje....