Zdravim,
Ako dlho pri obyčajnom sopli nechávate dieťa doma zo skolky ? Mal sopel asi 3 dni taký silnejší teraz už len občasne ale hlas ma stále nosovy aj v noci chrape dycha ústami. Je to týždeň čo je doma. Muz by už dával do skolky lebo sa boji že si odvykne. (Len teraz nastúpil) ja by som nechala doma až kým bude pekne dýchať ústami… ako to robievate vy ????
Keď je dieťa úplne zdravé a nemusí mu učiteľka utierať soplíky
este by som nedavala. teraz tyzden co je doma a este stale nie je zdravy. mozno cca do toho 10eho dna by to mohlo byt fajn, z toho co pises.
urcite lepsie nechat aj dva tyzdne, nech je naozaj zdravy, a vydrzi v skolke, nez dat - bude v skolke jeden den a zas ti ostane doma na minimalne tyzden. prechodena a nedoliecena choroba je este horsia
Do zdravia samozrejme. Nedoliečené dieťa ti o týždeň bude zase doma možno s niečím horším. Ak sa neviete zbaviť soplikov treba ísť k dr predpíše antibiotické kvapky do nosa .. predpíše niečo na zriedenie soplikov. Aby sa mu ľahšie išli von.
Týždeň škôlka...3 týždne doma...kolotoč...prvý rok to bolo takto...
Som v zahranici a po pravde, ak dieta nebolo malatne a nemalo horucku, do skolky by normlane cely cas slo.🫣🤷♀️🤷♀️🤷♀️a teda, ak je normlany ciperny, dala by som ho aj teraz do skolky...🫣
Ja nechavam tiez dovtedy "kym nemusi ucitelka utierat sople" lebo viem ze to nemaju radi
Kým nie je dieťa zdravé, to znamená, dobre spi v noci, nepotahuje nosom, neutiera si nos. Normálne, kým nevyzerá úplne ako zdrave.
Mne vravela pediatrička, ze ak po chorobe dám skoro dieťa do škôlky, ak nie je celkom zdravé, tak sa môže oveľa rýchlejšie nakaziť ďalšou infekciou alebo vírusom, pretože ma oslabenú imunitu. Dávam az ked je zdravý.
Oki len som si to chcela overiť že nepreháňam keď chcem čakať kým bude mat aj spánok v poriadku..
Skus mu nasadiť sinupret 3x denne, uvoľňuje dutiny, keď ešte nedycha dobre bude mať stale sopel.
Dovtedy kým bude úplne v poriadku. Lebo nedoliecene dieťa tam rýchlo chytí ďalšiu lahôdku. Moja dcéra prvý rok byvala týždeň v škôlke a tri doma. Veru dakedy sme museli aj dva krát k Dr.
@vevesh tieto príklady zo zahraničia mi otvárajú nožíky vo vrecku....
Tak nech si v zahraničí nosia aj s infuziami a kyslíkom do škôlky. Je mi to jedno...
Tu máme iné spôsoby a na zdraví našich detí nám záleží viac ako tým v zahraničí.
Keď chrape, sople stále stekajú. Nie je zdravý, nepatr8 do škôlky. Okrem iného, deti sa kvôli nemu v spálni nevyspia.
Ked uz nemal sople. Takto sa bude v skolke iba trapit s plnym nosom. Bezne v MS nos detom nefukaju. A muzovi povedz, ze takych chorob este budeee. Nech sa neboji, ze si po prvej odvykne.
@simona20201309 Mna uz tiez s tymi prispevkami so zahranicia serinkaju. Ako keby poslat chore dieta do skolky bolo ten najlepsi napad aky kedy jedna matka mohla dostat. Tie zeny asi zabudli, ze my tu uz nemame 90-te roky a zo "zapadu" uz davno nepadame na zadok.
A ako to riešite, keď je dieťa týždeň v škôlke a tri doma, ako tu niekto píše? My dokonca máme možnosť home office, ale určite nie toľko, ani keď sa prestriedame. Babka nedostupná, jeden z rodičov v skúšobnej dobe. Pri staršej som ešte bola na RD, tak kľudne bola aj dva týždne v kuse (to bolo chvalabohu jej maximum). Ale teraz nastúpila mladšia a toto ma doslova desí. Ako ste to riešili bez pomoci rodiny? Dlhodobé opakované OČR? Celé týždne HO? V práci to tolerujú?
@vevesh aj ja. Tu bezne deti chodia do skolky. Syn chodi uz 2 roky a doma bol iba dva dni. A koli tomu, ze bol na ockovani a ho to chytilo mal teploty, unava. Mi ho bolo luto, takeho nevladneho ho dat.
Autorka pokial papa, hra sa, ciperny je. Sopel nie je choroba. Nie nenechavam doma.
@beata_k bol tu raz jeden príspevok doktorky zo zahraničia ktorá tvrdila, že toľko chronických zápalov dutín, močových ciest a pod ešte nikdy nevidela ako sú v tých krajinách kde je moderne ,,otuzovat" deti, nechať bosé vo fontáne, bez čiapok a so svieckami pod nosom
Neviem už o akej krajine písala, ale to je jedno. Mamičky si vždy nájdu krajinu s ktorou im vyhovuje sa porovnávať.
@simona20201309 a ty chodis so soplom do prace ci si tyzden doma?
@mclissa ja si neutieram sople do rukáva!!! Ani nekycham do tacky s chlebom, ani necmulam prsty a neolyzujem lyžicu v detskej kuchynke. Ani nemusím behať so soplom 2hod na dvore ci je zima, či horucava,...
Nemôžeš porovnávať dospelého človeka so skolkarom 🙄🤦♀️
@simona20201309 tak neviem ako tvoje dieta, ale moje si do rukava sopel v zivote neutrelo ani nechyta rucky s osoplenymi rukami. Ma vreckovku kde si utiera nos, a tak isto je nauceny si ruky umyt po smrkani. Vsak to je zaklad ktory treba ucit od malicka.
Do ust dava iba jedlo. Vsak trojrocny toto uz chape.
tiez bez soplov. sam syn to nemal rad, ked soplil, lebo tie ucitelky sice utreli, ale aj okomentovali, a on usi nastrazene vsetko pocul a bolo mu to neprijemne. (stalo sa raz, ze sa mu spustil sopel v skolke.)
Moja tiez uz od vcera sopli.. Necham ju tyzden doma. Ale veru tiez som nastvana ze si odvykne. Minuly tyzden uz tak pekne chodila bez plaču. Potom to zas zacne odznova.
@simona20201309 no bohuzial, tie deti v zahranici su povacsine zdravsie a nenosia kyslikove bomby so sebou- totizto take absencie a spotrebu liekov ako na sk tu nikto nepozna, takze by nebolo zle sa nad tym zamysliet. Ocrka je takmer vsade v priemere 10 dni do roka na jedneho rodica. Tych moznych 20 dni vymeskani do roka nepresiahlo ani jedno dieta v okoli....🙃🙃
@simona20201309 je aj reakcia slovenskej lekárky ktorá tvrdí že nie je sopeľ ako sopeľ. A že sa to u nás preháňa.
Moje deti si do rukávov nikdy sople neutierali. Maju vždy k dispozícii servítky a zoberú si keď potrebujú. Ani do úst si nedávajú kadečo. Aj ruky si s mydlom umývajú. Veď to je základ.
@bosorkabb tvoje.... je tam ďalších 20
@vevesh vieš ono by to nebol problém keby každý sa k tomu staval zodpovedne. Keby naozaj ten sopeľ po chorobe bol po chorobe. Ale tu sa rodicia nehanbia klamať. Ráno paralen, v satni odsaju nos a bum do škôlky. Pre týchto nezodpovedných rodičov sa to musí preháňať.
@simona20201309 ale tie majú vychovať rodičia. Veď to sú základné veci.
Ja som nikdy nevidela niekomu odsavat nos v šatni.
ja sa zas tym ucitelkam v MS nedivim. u nas bol pripad, kedy otec doniesol syna s tym, ze ho chce vziat domov pred obedom, lebo "niekam idu". po hodine dieta s bolestou brucha priznalo, ze v noci grcalo a hnackovalo a preto nesmie ist na obed. nechapem, ze to tym rodicom za to stalo, ked mal byt v skolke vlastne len necele 4h.
@deedol presne tak.
Učiteľka nemá čas zisťovať ci je ten kašeľ naozaj len po chorobe, alebo zapal pluc.
Pamätám na pripad keď nám matka tvrdila ze chodia po vyšetreniach lebo nevedia zistiť príčinu kašľa, že to bude na niečo alergia ale objednaní sú až o 2 mesiace
Raz prišiel otec, opýtal sa ci ešte kasle (jasne ze kaslal) tak povedal- ,,musím už manželke povedať nech s nim konečne zájde k lekarovi"!
Chlapec mal zapal priedušiek. Marodoval 3 týždne.
Preto ma byt dieťa v triede BEZ PRIZNAKOV CHOROBY.
Není o čom.
Chrape? Pobudi vsetky deti. Doliecit!
Moje dieťa keď chrape považujem to za riadnu chorobu. Chúďa, ved sa ani poriadne nevyspi.
do zdravia...lebo o par dni ho mas zas doma nedolieceneho...ake "odvykne"?ked teraz nastupil... este x-krat za minimalne prvy rok bude chore...