Ako dlho musia byť deti oddelené pri chorobe?

zuzka858
24. nov 2015

Kočky prosím vás viete mi poradiť ako dlho mám nechať detičky oddelené pri chorobe. Dcérka má zapálené hrdlo plus kašel a teploty. Berie od pondelka antibiotika a samozrejme znižujeme teplotu. Mam doma este 5 mesačného synčeka, zatiaľ som ich oddelila, malý je v spálni, cez deň sa o neho stará svokra, ja som s dcérkou v obyvačke. Ako dlho ich treba takto separovať, aby malý neochorel? dakujem

velkacica
24. nov 2015

kým ich smrť nerozdelí

evulikm
24. nov 2015

Ja nerozdeľujem. Aj tak sú v tom istom byte a dýchajú ten istý vzduch.

senka111
24. nov 2015

Mna by to v zivote nenapadlo.Starsi ked bol chory tak ju vzdy este aj ochrchlal ked som sa nedivala a nikdy neochorela.

chovancova27
24. nov 2015

@velkacica 🙂)))))))))))))))))))))))))))))))) TOP

chovancova27
24. nov 2015

@zuzka858 tak ja mám doma 6-mesačného a 5 ročného synčeka🙂 5-ročný bol teraz snami 3 týždne doma chorý, mal dvoje ATB... chorý, strašný kašel, laringitída a 3 streptokoky k tomu... ale oddeliť ma ich teda nenapadlo, že jedného v jednej izbe a druhého v druhej?🙂 mladší je našťastie kojený, tak pohoda...

zuzka858
autor
24. nov 2015

@velkacica no ved toto 🙂

zuzka858
autor
24. nov 2015

@chovancova27 mne maly uz nie je kojeny, a uz 2 krat dostal od dcerky sopliky, tak preto to oddelenie.

monhla
24. nov 2015

Ja som deti nerozdeľovala. Ani sa nedalo. Väčšinu času som na ne sama. A aj tak to od seba chytili málokedy. Len vírus, čo mala aj polovica okresu 😝
Odkedy sa mi narodila najmenšia, už boli obe staršie choré a obe doma zo škôlky. A nikdy to najmenšia nechytila, hoci 1x mala 10 dní. Dokonca ani staršie to nechytili od seba. Každá si pekne užila svoju vlastnú chorobu 😉

miku1
24. nov 2015

@zuzka858 Nikdy som deti od seba neoddeľovala. Pokiaľ ste v tom istom byte, tak to podľa mňa význam nemá.

jasminet
24. nov 2015

moji starsi teraz doniesli grckovo hnackovu virozu z vyletu, doma mame este 2 mesacnu krpatu, ako ich oddelim? 😀 to sa neda...klop klop okrem najmensej sme to chytili vsetci
a dcera ked mala sarlach a maleho som mala doma... len som davala pozor aby on po nej nepil, nejedol, trosku menej sa spolu hrali, ale oddelovat som ich neoddelovala

sasa1983
24. nov 2015

Podla mna ich oddelit nie je vobec odveci napad,nechapem,preco maminu napadate. Je pravda,ze ak fungujete v jednom byte a nebyvate na zamku,nemusi tl byt efektivne,e snaha je aspon daco. Naozaj nie je nutne,aby niekolkomesacne dieta bolo chore,nehovorime o detoch 1;5roka a 3roky. Alebo aspon ako take opatrenia sa spravit mozu,druha vec je,ze Ty si spolocny menovatel ich oboch.

denisamarek
24. nov 2015

ja mam doma 5r syna a 3mes dceru a syn bol tiez doma tyzden chory, ale vobec som ich nerozdelovala. ved to sa ani neda....maximalne co sme robili bolo to, ze aspon na nu nekaslal a nesiel k nej uplne blizko. casto som vetrala a samozrejme spal v noci vo svojej izbe.

gaby21
24. nov 2015

@sasa1983 Akože, kto konkrétne ju napadol? normálne tu ženy napísali svoj názor. Tiež som deti neooddelovala

andisko
24. nov 2015

@zuzka585 skus pozriet napr. tu: http://diva.aktuality.sk/clanok/35701/hlavny-hy... Obdobie nákazlivosti, teda obdobie kedy sa od chorého na chrípku môžu nakaziť ľudia v jeho okolí je 3 – 5 dní od vzniku príznakov u dospelých a do 7 dní u malých detí. @sasa1983 ja si tiez myslim, ze ked sa niekto pyta na konkretnu otazku, treba na nu konkretne odpovedat. keby sa autorka pytala "ako to robite vy?", tak chapem.

zuzka858
autor
24. nov 2015

@sasa1983 dakujem velmi pekne za podporu

zuzka858
autor
24. nov 2015

@andisko dakujem konecne konkretna odpoved. Kazda maminka chce pre svoje mininko len to najlepsie, ja sa aspon snazim trosku to eliminovat

horana
24. nov 2015

Priklanam sa ked ma autorka tu moznost, nech vyuzije. Oddelila by som ich na obodbie kedy su evidentne priznaky, skratka ked uplne sedliackym rozumom vidim ze je este nakapata, teplotuje kasle tak ano, potom uz nie, aj keby vykasliavanie atd.
Ono, podla veku mensieho dietata je to uz zrejme vobec posledna moznost ich oddelit, dieta co uz lezie, chodi, uz neoddelite od surodenca, je to fakticky nemozne 😀
A potom - ono je to aj tak o nahohe ci v koncovke ochorie, tam je tolko faktorov, je uplne dobre mozne ze mama sama uz v sebe dcerine bakterie ma a moze ich preniest, len na nej sa neprejavuju nakoko dospela imunita, co vsak neznamena ze nemoze nakazit, samozr. radovo mensia sanca nez ked by sestra priamo na babo prskala a dychala. A mozno sa ani vobec nemuselo nakazit, nebyva to uplna automtika. Kazdopadne ked je moznost sa "pripoistit", naco si pridavat pripadne starosti, aj ja by som vyuzila, az na to ze ja som taku moznost nikdy nemala. 😅

moni244
24. nov 2015

Toto sa da robit len v pripade, ze mas niekoho na pomoc, ale mala by si byt separovana aj ty, ak to ma mat ucinok, lebo pochybujem, ze ked ides od dcerky k babu, tak si das preistotu rusku, vydenzifikujes ruky a prezlecies veci. Vacsine sa to zda blbost, lebo su cele dni na deti same a je nerealne ich separovat

jankapo
24. nov 2015

Myslim ze 3 dni od zacatia podavania ATB uz osoba nie je infekcna...ale neviem to na 100perc.

ivett1
24. nov 2015

@zuzka858 myslím, že si to urobila správne, aspoň tri prvé dni je dobre, ak sa konakt medzi nakazeným resp. chorým dieťatkom a zdravým dieťatkom minimalizuje a určite je tvoja snaha, že ste si podelili starostlivosť o detičky výborná- hlavne pre dcérku, ktorá je určite unavená chorobou a treba sa jej viac venovať (dávkovať lieky, variť čajík, čítať rozprávky) a o malého je pritom postarané - zapojiť niekoho (hoci aj svokru) bol výborný nápad ... nevadí, že ste spolu v byte, ste aspoň v oddelených miestnostiach ... keď sa dalo, tak sme to robili podobne ... ak sa nedalo, tak boli deti spolu... je možné, že ak ochorieš ty, tak sa to cez teba prenesie na malého (keďže si s ním v noci), ale nemusí to byť pravidlo... a prečo to neskúsiť
PS: aj nám to niekedy vyšlo a liečil sa len jeden a druhý zostal zdravý ... no a niekedy zase ochoreli obaja s odstupom práve tých troch dní ...potom ocino a nakoniec ja ...😉

sardinka335
24. nov 2015

Pokial berie ATB tak je ,,kryte,, a teda by eventuelne nemalo nakazit nikoho...
Deti neoddelujem...načo? Tie ,,bacily,, su tak male ze by som musela aspon kazdu hodinu chodiť utierať klučky lebo nakazit sa moze tak či tak.
Samozrejme nedvolim detom ,,bozkavať,, babätko a nech mi ju ,,nevlačia,, ale inak zijeme uplne normalne - črevnu chripku sme schytali všetci, padali sme ako muchy do postele a 2 mesačna chvala bohu nič klop klop a to kojena neni - samorejme kto bol chory tak sa dieťaťu vyhybal štylom - nepusinkujeme a ,zbytočne,, nechytame.
Samozrejme po chorobe treba vyprať postelne a pozmyvať....

dahra
24. nov 2015

@zuzka858 - u nas sa to bezne takto robilo a robi. Ked sme boli deti, tak som chora bola vzdy u starych rodicov, aj tyzden, aby segra neochorela. V dome mame viac izieb, tiez sa sa oddelujeme. Napr. segra mala maleho 3mesacneho, ona dostala hnacky a zaludocne tazkosti. Tak spavala v obyvacke, dojcit chodila s ruskou a my sme opatrovali 3-4 dni, kym sa vystrabila. Treba si pozriet, ako dlho je clovek infekcny a ak je moznost, tak oddelenie je fakt prospesne.

sasa1983
24. nov 2015

@andisko ok,tak podla mna aspon 72hod od zacatia uzivania ATB,samozrejme najlepsie az do odoznenia priznakov infektu,co uz je mozno menej realizovatelne.

siska53
24. nov 2015

@zuzka858 to separovie nemusi vobec pomoct.
Teraz prvykrat sme separovali dceru od choreho syna,dokonca bol u starych rodicov a mala to aj tak dostala. To iste. Jednoducho sa nakazila este predtym. A kolkokrat boli spolu a nenakazili sa navzajom...
A ani odo mna,ja som byvala castejsie chora jedno obdobie a deti skoncili,ak vobec,maximalne na sopliku.

zuzka858
autor
24. nov 2015

kočky veľmi pekne vám dakujem za nazory, volala som s pediatrickou, minimalne 2-3 dni, kym zacnu ucinkovat atb. malinky je cely den so svokrou, ona ho aj krmi, uspi, v noci je s nim manžel. ked idem k nemu tak je samozrejmost umyte ruky a ine tricko. urobila som vsetko co bolo v mojich silach, uz len cakat.