Pekný večer, dcéra dostala ovčie kiahne, má 8 rokov, chcem sa spýtať ako dlho mali vaše detičky teploty ? Ona má od včera vkuse do 40, tak neviem ci je to normálne, keďže sme sa s tým ešte nestretli. Ďakujem
Dcéra mala tri dni horúčky
Náš mal kiahne pred mesiacom, tri dni horúčky vysoké, ďalší deň len večer a potom už bez horúčok.
Moje baby akurat cerstvo prekonali, 6 rocna a 2 rocna. 6 rocna mala teplotu do 40 cele 4 dni presne tolko kolko trval vysyp. Na piaty den zrazu nez teploty. Uz som chcela volat lekarke. Potom som sa dozvedela, ze teplota moze byt pocas 4-5 dni vysypu. Pokial jej po panadole klesne (pri kiahniach s a nedava nurofen, lebo ze vraj sa zhorsuje vysyp), tak by som pockala tie 4 dni. Samozrejme ak nema ziadne ine komplikacie. Moja mala aj hrozne tie vyrazky, niektore az ako vredy vyzerali. Drzim palce. Prve dni su najhorsie.
Aj naša 7,5 ročná vnučka má teraz kiahne a hrozné vyrážky hlavne na tvári a rukách, ale celé telo má povyrážkované. Jej doktorka predpísala kvapky Fenistil aj mastičku Fenistil a celkom v pohode, okrem prvého a druhého dňa. Tie kiahne sú teraz akosi hodne rozšírené medzi deťmi.
@3009 su rozsirene pravidelne najviac november a jun… kazdy rok rovnako. mama ucila na ZS a zarucene tieto dva mesiace boli VZdY silne na kiahne
Par precent deti ma priebeh taky, ze musi na infekcne do nemocnice. Nevahaj a chodte, toto co popisujes je silna reakcia, dufam, ze si jej nedala nurofen.