Ahoj, ako dlho máte otvorenú vincentku na inhalovanie u malých detí?
.
3dni
@michalka4193 preco tak kratko?co sa potom s nou stane ked je poriadne uzavreta vo flasi?
Niekde som čítala, že 7 dní na inhalovanie. Sa mi zdá, že tu niekde na koniku.
To vazne? Ja ju mam otvorenu uz asi pol roka a inhalujeme nou. Necitim ziadny rozdiel 🤷♀️
Na pitie 2-10 dní, podľa skladovania. Na inhaláciu a preplach nosa dlhšie - oxid uhličitý tu už nemá takú pozitívnu funkciu ako pri pití Vincentky (rozumej jeho prítomnosť alebo neprítomnosť nehrá významnú úlohu).
https://www.infoglobe.sk/rady-a-tipy/na-co-sa-l...
U nás pokojne aj dlhšie ako rok. Prípadne si rovno poprelievam do menších fľaštičiek, aby som to neotvárala zakaždým celé.
Takže sa nic nestane ak ju budem davat deťom inhalovať dlhšie ako týždeň? Najmladší ma 9mes
@nellka21 ja som sa konkrétne na toto pýtala v lekárni a magistra povedala,že v podstate je to slaná voda na ktorej sa nemá čo skaziť v chladničke. Ona sama ju má pokiaľ sa neminie.
Niekolko mesiacov.
Cooo 🤦🤦🤦 a ja som vyliala uz druhu flasu ze po troch dňoch resp po tyzdni sa uz nemôže dávať deťom inhalovať 😬😬
Aspon budem vediet ze to nevadí
Takze ju uschovavat v chladničke?
Ďakujem baby za rady 😉👍👍👍
Na inhalovanie max 7 dni v chladnicke a potom, ak sa neminie (zvycajne sa neminie kedze do inhalatora mi ide mala odmerka) si ju napatlam na tvar 😀 Neuveritelne mi pomaha pri rosacee. Netusim preco, bolo to nahodne zistenie 😀
.
@katkine_terapie prosim ta a ako ti pomaha ?
@zuzka1117 upokojuje mi plet a zmiernuje cerven v licach
@dusankomoj
@didush27 blbost mala som ju v chladničke a splesnela
@michalka4193 ak sa mám rozhodnúť,komu veriť, či odborníkom,alebo tebe,tak voľba nieje ťažká😉 ak ti splesnivela,tak si si ju najskôr niečim kontaminovala. Inak si to neviem predstaviť. A navyše,nikto v diskusii netvrdí,že ju môžeš používať 2,5roka otvorenú. Rodina vyzdravie,netreba inhalovať,tak nemám dôvod odkladať deci minerálky a vylejem🤗
@dusankomoj uplne si trápna a m a ponizujes akokeby bola lekárnička neviem co predstav si ja som laborantka a učila som sa o liecivach ako s vyrábajú katky ktoré s bežne používajú atd a nejdem tu to rozvíjať ale na vrchu plávala pleseň ale to som ju mala v chladničke a uz nepouzivala....a na 100%viem ze som ju nekontaminovala lebo s takými vecami viem narábať ....
@nellka21 3 dni.. v priebehu ju pijeme, aby sa nevylievala
To by aj mňa zaujímalo. Mávam ju v chladničke, ale neviem, koľko ju môžem používať.