Ako dlho má trvať diéta pri hnačkách?

sandra_sul
10. aug 2013

Dcerka hnackovala iba 2 dni,4 dni uz drzi dietu,kedy jej mozem zacat davat aspon mliecko?Nechce mi vobec pit vodu,odkedy je na diete.Myslim si,ked uz bude papat normalne aspon trochu,tak mi znova zacne pit.

cerez
10. aug 2013

Môj syn je tiež momentálne na diéte, prekonal salmonelu a včera sme sa vrátili z nemocnice. U vás je to asi o niečo ľahší priebeh. My máme držať ešte diétu do pondelka a od utorka už mám zavádzať kyslomliečne výrobky, actíviu alebo biely jogurt so živou kultúrou. Klasické mlieko ešte ďalší týždeň nie. Po týždni už budeme môcť nabehnúť na mlieko bez laktózy. Problém s pitím máme ináč aj my. Dávaš aj čierny mierne sladený čaj? Ten môže tiež. Dávali nám ho v nemocnici.

marcelatje
11. aug 2013

My sme boli týždeň v nemocnici a ešte týždeň po príchode domov sme mali nariadenú diétu a ešte aj potom len pomaly zaraďovať ostatné potraviny. Pred každým kojením mrkvový alebo ryžový odvar. Popri prechode na bežnú stravu sledovať konzistenciu stolice. Pri recidíve opäť zaradiť mrkvu, zemiak, banán...... ale asi to závisí aj od diagnózy

vulka
11. aug 2013

nám MUDr včera na hnačku a vracanie dvojročnej dcéry odporučila dietu bez mlieka, len zemiaky, ryžu a slané tyčinky, na dva dni.