Ako dlho má byť dieta zdravé pred operáciou?

matejkoo
8. nov 2023

Ahojte, 8r dcérka má o dva týždne zákrok v narkóze (vrodená brušná hernia), ale je este aj teraz nachladnutá, nádcha, točíme si to doma.

Na chirurgii na Kramároch mi predtym povedali, že 3 týzdne pred operáciou musí byť zdravá, ale pediatrička to nerieši, hoci som jej to spomenula, objednali nas na odber krvi. Teraz neviem, či mám volať na chirurgiu a termín posunúť. Myslíte, že to je kvoli tomu, aby nebola oslabená pred operáciou?

pribinak
8. nov 2023

@matejkoo naša doktorka pokial neberies ATB tak povie že stačí 7 dni

kacena4
8. nov 2023

nachladnutie nie je choroba v oravom slova zmysle. mysli sa tym atb, sople, kasel ... ak sa do terminu dolieci ok, skontroluje ju pred nástupom anestéziológ ci moze ist pod narkozu.

lukbe
8. nov 2023

@matejkoo radšej volať, nám sa stalo,ze nedovolili narkózu kvôli hlienom,a to sme ani chorí neboli.

sasesoe
8. nov 2023

@matejkoo kvoli anesteziologii sme museli byt tusim 14 dni bez choroby/priznakov... ak je často chora, tak sa to moze "prekryt" antibiotikami, ze vyberie a potom ostava doma az do zakroku, syn tak bol skoro 2 mesiace "len" kvôli výberu nosnej mandle (ale to bol covid, nedostatok anesteziologov a posuvali nam termin)