Chcela by som sa opytat.mam 3 mesacnu dcerku a dnes ideme na ockovanie,ale boli sme v styku s chlapcom,ktory mal ovcie kiahne.jeho mama povedala ze uz neni infekcny,ze uz je to 3 tyzdne co ich dostal.myslite ze uz nemohol byt infekcny?
infekcny je pokial mu neuschne posledna vyrazka. Ak ste ale kojeni, ma imunitu od teba do 6mes 😉 Inak, moj starsi bol v bezprostrednom styku s kiahnami uz 5x a nedostal ich ani raz 😕 🙂
Blbosť . Aj pri kojeni dostala moja 8 tyzdnova dcéra kiahne od staršej sestry . Znasala ich však oveľa lepšie ako staršia a mala ich oveľa menej
treba to povedat pediatricke a ockovanie odlozit o tri tyzdne ked bude istota, ze kiahne nedostala aj dcera. istota je istota
Infekcne kiahne su pokial viem dovtedy kym mokvaju - akonahle su uz suche uz nie su infekcne - mali sme minule leto - 3 či 4 týzdne 🙂
ono nezalezi ani kedy chlapcek dostal kiahne, ale kedy sa mu urobili zo vsetkych chrasticky, az vtedy uz nie je infekcny. Ale zvyknu sa do dvoch tyzdnov urobit, u niekoho i za tyzden.. pre istotu sa porad s Dr. Na kojenie by som sa nespoliehala. Kojim a jedno dvojca dostalo kiahne od starsieho syna a druhe nie. Kazde babenko je ine.
myslím, že už nebol infekcny po 3 tyždnoch...mne mali obidve dcerky teraz kiahne a obidve boli cca 10 dni doma kym sa im nespravili chrastičky. Potom už sme v pohode mohli ist von .....
nemyslim ze by bol infekcny.. infekcne je dieta cca prvych 7-10 dni, pokial ma pluzgieriky.. akonahle sa tieto premenia na chrasticky, tak uz infekcne nie je (aj ked stale to moze vyzerat dost hrozne, viem podla mojej dcerky ale infekcna uz nebola)...
čo tak to prediskutovať s lekárom... 😉
Od nakazenia trvá 14- 23 dni, kým sa dieťa vysype. Dieťa začne vylucovat vírus (cize je infecne ) uz dva dni pred objavenim sa prvej vyrazky a až do zaschnutia ( chrasty) poslednej vyrazky je infekcne.
ja by som počkala 3 týždne od posledného kontaktu s chorým dieťaťom, taká je maximálna inkubačná doba.
3 tyzdne pred prvym vysevom az do zasusenia vezikul.