Ako dlho je dieťa infekčné po ovčích kiahňach?

luppita
10. jan 2011

Ahojte mamicky, chcem sa vas opitat, ako dlho je dieta infekcne po kiahniach.... ??? Viem, ze nejake dva dni pred vysypom uz je dieta infekcne, ale co zaver choroby? Nikde sa to neviem docitat na nete a naozaj potrbujem poradit. Mame doma na strazenie dievcatko, ktore prekonalo kiahne (este stale ma na hlave vysyp), ale vraj uz nie je infekcna, lebo su tie vyrazky zaschnute (no este neopadali vsetky).... moj drobcek ma dnes zvysenu teplotu, ale nevyzera choro.... dakujem vam za akukolvek odpoved 🙂

ivett1
10. jan 2011

ahoj...inkubacna doba je 14 dní...od nakazenia az po zaschnutie posledných vyrázok (pluzgierikov)...pocas tejto doby by malo byt dietatko v inkubacii (lebo tie pluzgieriky su infekcne)...nasa pediatricka mi to potvrdila s tym, ze doba je az 14-21 dni ...a prakticka skusenost - moj dospely bracho sa takto "stretol" s jednym pacientom v cakarni u svojho lekara, ten uz isiel len na kontrolu po dvoch tyzdnoch a...nakazil sa 😝...

geegee
10. jan 2011

po zaschnutie posledneho pluzgiera

dara76
10. jan 2011

po zaschnutie posledneho pluzgiera, co je cca 10 dni od prepuknutia choroby

zuzkap2
11. jan 2011

my sme dnes 10-ty den od vysevu a dr .my dnes na poradni povedala ze infekcny uz niesme na stranke www.ovciekiahne.sk je pisane ze infekcny je clovek dva dni pred prvymi priznakmi a 4-5 dni po objaveni poslednych chrast

ani3012
11. jan 2011

na desiaty deň -aspoň tak vravela naša doktorka

traktor
11. jan 2011

ak by aj tvoj drobec kiahne dostal, nic sa nedeje..male deti to velmi dobre znasaju....ovela lepsie ako starsie alebo dospelí 😉