Ako dlho dávať Sinupret?

pimpulienka
9. okt 2013

Ahojte. V piatok začali dcérke sopliky (chodi do škôlky takze je to jasne) a v sobotu som to uz podchycovala Sinupret kv. Super zabrali sopliky uz nebadam, ani zahlienenie, ktoré riadne začínalo, len je otázkou ako dlho teda ešte pokračovať (dávam uz len 2x denne po 15kv.) ci uz vysadit, ci teda dávať ďalej ale ako dlho? Ďakujem

zahradka76
9. okt 2013

ak uz nema ziadne potiaze, tak netreba davat dalej, tiez mam so Sinupretom u seba a u mojich deti dobre skusenosti. Cisty prirodny liek, ktory dobre zabera.

kamka277
9. okt 2013

ahoj, ja som dávala mojim dvom dcérkam, lebo pravidelne sú vždy v rovnakom čase choré asi týždeň Sinupret, staršej pekne zabral, ale kedže mladšej sa trochu zhoršilo dýchanie, Sinupret sme vysadili a nasadili Trifet, ale to už som skonzultovala s lekárkou a obišli sme sa našťastie bez antibiotík 🙂 Sinupret je výborný, nám ho odporučil krčiar, lebo má s ním veľmi dobré skúsenosti a veru že má pravdu, takže ho v lekárničke máme vždy po ruke 🙂

m.i.r.i
9. okt 2013

ja mam stale Sinupret doma a stale ho skusim davat ked zacnu sople a nezabral este nikdy :0( Nechapem ked vy to tak chvalite..ja vzdy chcem skusit to, nech je to aspon prirodne..sople ale neprestavaju, po takych 4-5 dnoch co berie Sinupret 3x denne skonci s tym, ze zacina kaslat a vsetko mu steka...a vtedy nasadim Solmucol, ktory nam jediny vzdy potom pomoze..ale cela nadcha trva 10 dni a viac...kazdy jeden raz..a Sinupret este ani raz nepomohol....nechapeeeem

janinna11
9. okt 2013

Ako pise @m.i.r.i. ani nam nezabral sinupret, po tyzdni sa pridruzili este k soplikom a kaslu teploty a to som uz nasadila mucosolvan a do dvoch dni nastalo zlepsenie 🙂

kacena4
9. okt 2013

mojko a co je napisane na pribalovom letaciku?? urcite sa tam docitas ako dlho treba podat a to ze uz nema soplne este neznamena ze je zdravy. aj atb zaberu po 3 dnoch ale treba ich brat tyzden, lebo inak to nema vyznam a clovek si spravy rezistenciu 😖

monika130
9. okt 2013

Ked už nebadas sopliky, tak kľudne vysad 🙂 nám dr. vravela, ze 7-10 dni sa môže Sinupret užívať 🙂 aj u nás je Sinupret neoddelitelnou súčasťou lekarnicky a ked nezabera, nasadime Trifed a ten skoro vždy zaberie 🙂 Trifed je len na lekársky predpis, takze to treba prekonzultovat s lekarkou 🙂

lili_mia
9. okt 2013

@m.i.r.i Presne to má Sinupret spôsobovať. Premenu tuhých hlienov na riedke, aby stekali z prínosových dutín preč, žiaľ po ceste je hrdlo, teda nastáva vykašliavanie hlienov. Pokiaľ ho prestáva bolieť hlava, je to na dobrej ceste. To znamená uvoľňovanie dutín. Inak ja Solmucol nasadzujem pri hlienoch vychádzajúcich z priedušiek, možno to synovi prechádza od soplíkov nižšie na priedušky. Možno by sa zišlo pri dalších soplíkoch sledovať dýchanie a trochu ho popočúvať. Prípadne, ja si na kašeľ dávam Biotussil, je tam skorocel a podobné bylinky extrahované v alkohole, teda je tam nejaké to alkoholové minimum. Neviem od koľkých rokov sa môže podávať.
@janinna11 Mucosolvan je niečo ako chemická verzia Sinupretu. Kedže je Sinupret na prírodnej báze, tak liečba trvá dlhšie. Je pravda, že ak sa začne už v stave silného upchatia dutín, liečba je dlhá, aj týždeň, sama som zažila, ale do teplôt mi do nešlo, možno ste mali nejaký bonus ku soplíkom. Inak ti v lekárni neponúkali Ambrene? Je to generikum Mucosolvanu a je lacnejší.
Tieto rady som si sama vyladila pri svojej liečbe, nie na dieťati, krčiar ma poslal aj na rtg (liečila som sa na pľúcnom z inej pliagy a hlieny tam stále boli) a potom mi podrobne vysvetlil snímok. Tieto veci viem od neho, aj som si niečo pogooglila v lekárskych článkoch v angličtine. Dobrý je aj čaj z bazy čiernej, kupujem si sypaný Pulmoran, síce je prieduškový, ale hlieny sa derú von jedna radosť 🙂

janka2501
10. okt 2013

Na nezabral ani jeden,a ani trifed. Vzdy potyzdni a pol sa nam vratia sopliky aj kasel :(
Uz som zufala s tohi.

michalag
10. okt 2013

Mne sa tiez zda ze nam Sinupret vobec nezabera, mala ma stale ajh ked menej zelene sopliky. Je este Nasivin sinus ak ide o dutiny ten sa ale moze az od 3 rokov.
Solmucol sa moze aj ked su len sople a nekasle, alebo minimalne kasle z hlienov?

zuzka1008
10. okt 2013

@michalag sinupret nieje na zelene sopliky ! zelene znacie už zhorsenie stavu, treba atb kvapky, na vyliečenie
@pimpulienka nam pomaha sinupret, po skonceni soplikov davam este cca 2dni

dukokatka
10. okt 2013

Sinupret je na rastlinnej baze tak ho treba davat tak 7 dni ,lebo zabera pomalsie.a hlavne sopliky odsavat alebo fukat aby nestekali do hrdielka.

katinka71
10. okt 2013

u nas zabera kombinacia sinupret kvapky+kaloba kvapky a zodac sirup pri nadche,po 5 dnoch je prec,ked sa uz pridruzi kasel tak vynecham sinupret davam solmucol sirup+kaloba,podla nasho dr ked trva kaselaj 3 tyzdne je to normalne,nas mal kasel aj vyse 2 mesiacov vtedy uz mal nasadeny singular prasky 28 dnove preliecenie,zatial nemal ziadnu liecbu antibiotikami ,u mojho nezabera mucosolvan.ambrobene .to je rovnaka ucinna latka,trifed v rakusku nieje k dostaniu ked som ho ukazala nasmu dr ucinnu latku tak iba hlavou krutil,

kata2882
10. okt 2013

Sinupret je prirodny,teda sa moze brat aj dlhsie.J mam chronicky zapal prinosovych dutin,tak ho pouzivam celu zimu, aj ked som bola tehu,tak len toto som mohla...teda ak das o den dva dlhsie,nic sa nestane🙂
ale je potrebne aj soluxovat! teda nie len kvapky,sirupy, ale solux pomaha. aj ked sa beru ATB.ja by som bola bez neho stratena....