Chcela by som sa opytat, ako davkujete vitamin D od Swanson detom okolo 6. mesiacov? Nasa mala ma 6. mesiacov a stale jej len zvysuju Vigantol, uz ma denne 5 kvapiek, kvoli poddajnemu zahlaviu. Tak som sa rozhodla vymenit Vigantol za Swanson. Na nete pisu, ze 5 kvapiek....nie je to vela? A vobec, moze take male dieta kvapky, ktore su na baze olivoveho oleja? Dakujem. Poprosim len uzitocne rady 🙂
1 kvapka na 5 kg vahy 😉 400 IU a moze na baze oliv. oleja ak sa ti nepaci olivovy olej kup od jamieson je na baze myslim slnecnicoveho oleja 😉
Swanson vit D3 obsahuje 400IU (international unit), 1 IU = 0.025 mikrogramov, takze 400 x 0.025 = 10 mikrogramov. Britske NHS (National Health Service) odporuca pre tehotne a dojciace zeny 10 mikrogramov denne, pre deti od 6. mesiacov do 5 rokov 7 - 8.5 mikrogramov denne vitaminu D.
Neviem ci svoje dieta dojcis, ak ano staci ked ty budes uzivat potrebne mnozstvo vitaminu D, ak pouzivas UM tak si pozri zlozenie, UM by mali obsahovat vit D.
Pozor, aby si nepredavkovala dieta vit D, je to vitamin rozpustny len v tukoch (preto je na baze olivoveho oleja) a nevyluci sa z tela mocom.
http://www.nhs.uk/Conditions/vitamins-minerals/...
Milé mamičky,najvhodnejšiu tekutú formu vitamínu D3 na báze olivového oleja pre bábätká - Swanson D3 Drops 400 IU / výživový doplnok/,registrovaný v SR, mozte objednat na stranke www.serrapeptaza.sk. Cena :13,50 EUR.
Mne ostala zatvorena flastička Vitaminu D3 od Swansonu. Dam vam ju za 13€ aj s postovnym.
Ahojte, deco od swansonu sa ma podavat s jedlom, je dostacujuce ak ho dam do par kvapiek mlieka povedzme aj mimo jedla.?
Kolko kvapiek decka od Swansonu davat dietatku s hmotnostou 3,5 kg?
ja tiez davam swanson decko. olivovy olej moze aj do jedla mozes uz davat olej. a davkujem tak ako odporucaju v letaku- 2kv denne.