Chcem sa spýtať ako dávkuje fenistil kvapky?
Maly ma mesiac a 4400g. Lebo na pohotovosti povedali inak a dr inak. Tak sa len pytam pre info .ako vy dávkuje babatakam.maly je strašne vyhadzany.
2kvapky na 1kg vahy
Dala by som teda 9kavpiek, ale rozdel ich do troch davkach. 3x denne 3kvapky
@topanocky054 tak mám dávať rano ,na obed a vecer 4 kvapky?
@sonik231 ano rano, na obed a večer daj 3kvapky. Mne super vzdy pomoze. Davam ho vzdy pri vsetkych chorobach.
Tiež sme pred hodkou dostali na pohotovosti fenistil. Vírus sprevádzaný vysypom.A ideme podľa príbalového letáku....
@kuravesele dithiaden sme mali ale nezabral .kazali mam jednu osminu tabletky každých 12h... Bol to problém rozdeliť. Vy mate ako stare dieta?
Ja by som chcela vedet na čo vlastne je ten fenistil dobrý? Predpisuju nám ho pri každom spolu, kašľi.on lieči nadchu a kašeľ?
@iwana55 A nie nelieci to co píšeš. V skratke je to antihistaminikum,cize na alergie.
. Čo je Fenistil a na čo sa používa
Fenistil obsahuje liečivo dimetindén maleát. Patrí do skupiny liekov zvaných antihistaminiká, ktoré sa používajú na liečbu príznakoch alergie, ako sú kožná vyrážka, svrbenie, senná nádcha alebo ostatné alergické formy nádchy.
Fenistil zabraňuje účinku histamínu, čo je jedna z látok uvoľňujúcich sa počas alergických reakcií. Fenistil zmierňuje svrbenie a dráždenie spôsobené kožnou vyrážkou, zmierňuje opuchy a príznaky alergickej nádchy, ako je výtok z nosa (sopeľ), kýchanie, svrbenie v nose a svrbenie a slzenie očí.
Kedy sa Fenistil perorálne roztokové kvapky používajú
Fenistil kvapky prinášajú úľavu pri:
§ alergickej kožnej vyrážke a svrbení kože rôzneho pôvodu: ekzém, dermatitída (kožný zápal), poštípanie hmyzom, svrbenie spôsobené ovčími kiahňami, žihľavka;
§ alergickej nádche: senná nádcha a iné formy alergickej nádchy (tj. alergie na domový prach, zvieraciu srsť, perie atď.);
§ alergie na lieky a potraviny.
Lekár vám môže Fenistil kvapky predpísať tiež na predchádzanie alergickej reakcie počas desenzibilizačnej liečby.
@pininka1 zdravim chcem sa opýtať ako ste delili dávky . Rannú ste vynechali úplne alebo ste rannú pridali do poobednej a večernej?
@kayla_gombosova nie,vynechala som ju
Dobri mam skoro 4 mesacne babetko kolko kvapiek mu možem dat niesom v tom skusena prve babetko mam dakujem za odpoveď
@miriamhorvathova doktorka ti nepovedala? V pribalovom letaku je pisane 2 kvapky na 1kg vahy rozdelit na 3 davky 3× denne.
To znamena ak váži bábo napr. 6 kg tak je to 12 kvapiek
To znamena 3krát denne das 4kvapky
Podla navodu na krabičke. Tym sa riad. Čiže podla vahy