Ako dávkovať Fenistil kvapky u mesačného bábätka?

sonik231
15. sep 2019

Chcem sa spýtať ako dávkuje fenistil kvapky?
Maly ma mesiac a 4400g. Lebo na pohotovosti povedali inak a dr inak. Tak sa len pytam pre info .ako vy dávkuje babatakam.maly je strašne vyhadzany.

topanocky054
15. sep 2019

Podla navodu na krabičke. Tym sa riad. Čiže podla vahy

topanocky054
15. sep 2019

2kvapky na 1kg vahy
Dala by som teda 9kavpiek, ale rozdel ich do troch davkach. 3x denne 3kvapky

sonik231
autor
15. sep 2019

@topanocky054 tak mám dávať rano ,na obed a vecer 4 kvapky?

kuravesele
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
topanocky054
15. sep 2019

@sonik231 ano rano, na obed a večer daj 3kvapky. Mne super vzdy pomoze. Davam ho vzdy pri vsetkych chorobach.

stanushka10
15. sep 2019

Tiež sme pred hodkou dostali na pohotovosti fenistil. Vírus sprevádzaný vysypom.A ideme podľa príbalového letáku....

sonik231
autor
15. sep 2019

@kuravesele dithiaden sme mali ale nezabral .kazali mam jednu osminu tabletky každých 12h... Bol to problém rozdeliť. Vy mate ako stare dieta?

pininka1
16. sep 2019

@sonik231 tak mne kázala naša doktorka dávať 12 kvapiek už od malinka.

sonik231
autor
16. sep 2019

@pininka1 a davate 3× denne rozdelite tych 12kvapiek rano na obed večer?

pininka1
16. sep 2019

@sonik231 keďže oni sú dosť také oblbujuce, aspoň moje deti po nich viac spali, tak som dávala pred obedom a pred nočným spánkom 12 kvapiek.

sonik231
autor
16. sep 2019

@pininka1 áno su take aj moj maly po nich pospi. Ok ďakujem.

bzuco86
16. sep 2019

@sonik231 a to ktory genius vymyslel 1/8tablety to by som si ho kukla ako by to rozdelil on

henrikir
16. sep 2019

@sonik231 tiez by som dala 9 kvapiek rozdelila by som 3x denne, je to efektivnejsie 🙂

sonik231
autor
16. sep 2019

@bzuco86 no ti poviem bola to hovadina pani dr na pohotovosti .

lubik87
16. sep 2019

@sonik231 mne vždy predpisovali.čo.kg to.1 kvapka a rano.a večer cize malá ma 4 kila takze.rano a vecer po4 kvapky...nervna.nema.byť skor.unavena.spava

bzuco86
16. sep 2019

@sonik231 akoze neskutocne blba.lekarka.takyto clovek by mal vratit diplom a este aj ten moj kolega ktory vam to vydal v lakarni. Akoze bud sa dieta podotykam malilinke poddavkuje-ten lepsi pripad alebo predavkujem

sonik231
autor
16. sep 2019

@bzuco86 no a pani v lekárni ked vydavala liek tak nam povedala ze to je blbosť tiez a aby sme ho nepredavkovali ,co ma tak vystrasilo .....

bzuco86
16. sep 2019

@sonik231 no sak jasne ze je to blbost.ak ste noboli daleko od pohotovosti mala volat doktorke alebo vas poslat spat.ale to je neskutocne zale dr.musela byt uplne mimo.

iwana55
22. sep 2019

Ja by som chcela vedet na čo vlastne je ten fenistil dobrý? Predpisuju nám ho pri každom spolu, kašľi.on lieči nadchu a kašeľ?

evittam
22. sep 2019

@iwana55 Vid pribalovy letak. Pekna s.acka. Pardon za vyraz.

evittam
22. sep 2019

@iwana55 A nie nelieci to co píšeš. V skratke je to antihistaminikum,cize na alergie.
. Čo je Fenistil a na čo sa používa
Fenistil obsahuje liečivo dimetindén maleát. Patrí do skupiny liekov zvaných antihistaminiká, ktoré sa používajú na liečbu príznakoch alergie, ako sú kožná vyrážka, svrbenie, senná nádcha alebo ostatné alergické formy nádchy.

Fenistil zabraňuje účinku histamínu, čo je jedna z látok uvoľňujúcich sa počas alergických reakcií. Fenistil zmierňuje svrbenie a dráždenie spôsobené kožnou vyrážkou, zmierňuje opuchy a príznaky alergickej nádchy, ako je výtok z nosa (sopeľ), kýchanie, svrbenie v nose a svrbenie a slzenie očí.

Kedy sa Fenistil perorálne roztokové kvapky používajú

Fenistil kvapky prinášajú úľavu pri:

§ alergickej kožnej vyrážke a svrbení kože rôzneho pôvodu: ekzém, dermatitída (kožný zápal), poštípanie hmyzom, svrbenie spôsobené ovčími kiahňami, žihľavka;

§ alergickej nádche: senná nádcha a iné formy alergickej nádchy (tj. alergie na domový prach, zvieraciu srsť, perie atď.);

§ alergie na lieky a potraviny.

Lekár vám môže Fenistil kvapky predpísať tiež na predchádzanie alergickej reakcie počas desenzibilizačnej liečby.

kayla_gombosova
28. dec 2022

@pininka1 zdravim chcem sa opýtať ako ste delili dávky . Rannú ste vynechali úplne alebo ste rannú pridali do poobednej a večernej?

pininka1
28. dec 2022

@kayla_gombosova nie,vynechala som ju

miriamhorvathova
11. jan 2024

Dobri mam skoro 4 mesacne babetko kolko kvapiek mu možem dat niesom v tom skusena prve babetko mam dakujem za odpoveď

topanocky054
11. jan 2024

@miriamhorvathova doktorka ti nepovedala? V pribalovom letaku je pisane 2 kvapky na 1kg vahy rozdelit na 3 davky 3× denne.
To znamena ak váži bábo napr. 6 kg tak je to 12 kvapiek
To znamena 3krát denne das 4kvapky