Ako cvičiť s malou, ktorá má šedý zákal?

dada0624
23. júl 2021

Ahojte, nenajde sa mamicka, ktora by mi poradila ako cvicit s malou...mame vrodeny sedy zakal, boli sme na operacii, teraz nemame sosovku a nosime brilky +13...strasne ich odmieta, place, len na rukach ju nosime, aby ich aspon chvilu mala, ale aj tak nevieme ocko rozhybat...som uz zufala, lebo mi nikto nic blizsie konkretne nepovie, neporadi...dakujem

jumama
24. júl 2021

Daniela Matuchova - vyhladaj si v googli, pani sa zaobera cvicenim zraku, niekde som citala, ze jej synovi tak zachranila zrak, ma aj knizku, kde su tie cvicenia popisane. Mozno aspon knizka, mozno aj priamo by vedela poradit, ked junoslovite.

dada0624
autor
24. júl 2021

Hned idem na to...dakujem veeeeelmi pekne

patulienkakukulienka
11. dec 2023

Dobrý deň, znova otváram túto tému, máme doma 4 mesačné bábätko po operácii oboch očiek, teraz má kontaktné šošovky 28 a 29 dioptrie. Mňa by zaujímalo, ako sa situácia vyvíja ďalej po operácii, zatiaľ drobec rozlišuje svetlo/tma, sleduje žiarovky. Moja otázka znie, kedy sa tento stav zlepší, kedy nás uvidí? Aspoň orientačne, aké máte skúsenosti? Lekári sú stručný, nepoznáme nikoho v okolí s podobným prípadom. Som z toho zúfalá, potrebujem vidieť svetlo na konci tunela, či ma raz moje bábätko uvidí a usmeje sa. Ďakujem