Ako čo najrýchlejšie zbaviť dieťa nádchy?

29. jan 2023

Ahojte,4ročný má nádchu a ešte tak deň dva bude mať.Máte nejaký zaručený recept,ako ju skrátiť?Náhodou,nejaký trik,al čo...U nás ležanie nehrozí a vypotenie,inhalovať nemôžme.

xsimonkax
29. jan 2023

Ja doma pestujem nadchovnik najlepšia rastlinka. 😍

anavixy
29. jan 2023

Vypotenie na nadchchu neviem ako by malo zabrat, alebo teda na cokolvek… tak isto lezanie nema nijaky vyznam pri nadche.
Vies ako sa hovori, liecena nadcha trva 7 dni, neliecena tyzden 😬 dolezite je odsavat/vyfukat nos, morska voda a dekongestiva ak je nos upchaty a velmi chvalia aj cibulu nakrajanu na noc pri postel 🙏

petulda333
29. jan 2023

@xsimonkax a co s nim? Svokra dostala a chce zasadit a dat aj mne. Ako sa pouziva,prosim ta

lucik194
29. jan 2023

rhino horn a preplachovat koncickou

iritka
29. jan 2023

nasim zabera najviac stava z cibule zmiesanej s medom.

zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sasitimi17
29. jan 2023

Kalobu kvapky skus

mikadooo
29. jan 2023

Nám najviac pomáha morská voda, poriadne vysmrkať a kvapky typu nasivin alebo sanorin, atď. Toto 3x denne. Ale - začíname okamžite, aj pri najmenšom náznaku sopľa (u nás - poťahovanie nosom). Štandardne stačí 5 dní a sú fit. Ak začnú kašľať, dávame ešte k tomu aj trifed alebo cibuľový sirup 3x denne. Plus klasika vitamín c. Prvý deň je vždy záhul, dostať do najmladšieho tú vodu aj kvapky v prvý deň, kopec vysvetľovania, atď. Potom ďalšie dni už je to ľahšie. Baby sú našťastie už veľké, tak tie nerobia cavyky.

dankabetka
29. jan 2023

Ahoj, ak na mojich nieco"lezie", neviem co presne myslis pod nadchou, ja nadchu myslim prvotne priznaky choroby, tak hned zvysujem vitamin C na dvoj az trojnasobok, prestriekavam nos slanou vodou, robim im teply kupel noh-tam dam teplu vodu, sol a pouzivam kvapky 31 bylin, to uzastne prevonia a aj precisti nosiky, potom im tie teple nohy namastim tymianovou mastou a dam ponozku, na noc im riadne vyvetram a vetrm aj ked spia pocas noci. Zvykne to pomoct, a ak nahodou nie a presvihnem akoby ten spravny cas, tak mavaju na noc difuzer v izbe, bud kvapky do nosa, alebo fensitilove kvapky, podla mnozstva sopla sa riadim. Cez den varim vyvar, kde dam velke mznostvo cibule a cesnaku, kukrumy a zazvoru, to ked vonia to aj mne pomaha pri zapchatom nose, tak snad aj im..milujem tu vonu vyvaru, samozrejme potom zjest....ale moji ked su chori, aj tak jedia len vyvar. Ked uz im to prejde do kasla tak davam cibulovy med, mna s toho sice napina, ale deti to miluju... im to nerobi problem. Toto mame vzdy ako prvu pomoc u nas, obycajne skoncime maximalne so soplom a kaslom,teploty nemavaju ( ani lieky sa nesnazim zbytocne davat) A este som zabudla, vela tekutin, aj bylinkovy caj s medom, dokonca aj so zazvorom( toho ale malinko, aby caj nestipal ) a u nas im aj dzus davam pocas choroby,len aby pili co najviac. Ak je pekne pocasie, ze vyslovene nefuka alebo neleje berem ich aj von. Toto vsetko pomaha aj mne ked na mna nieco lezie, a aj ten nadchovnik mame.Drzim palec aj u Vas.

mpg
29. jan 2023

Ako počúvam, teraz majú ľudia , aj deti tú nádchu a kašeľ dlhšie ako 7 dní, viacerí hovorili, že sa toho nejdú zbaviť a majú to už dosť dávno.

macka909
29. jan 2023

@dankabetka môžem sa opýtať čo dávaš do difúzera na noc? 🙂

nikushkasa
29. jan 2023

Ahojte ja davam do difuzera na noc toto a malemu to pomaha https://www.staramsaozdravie.sk/eukalyptova-sil...

dankabetka
30. jan 2023

@macka909 davam bud kvapky z 31 bylin od just alebo vincentku, ale aj vetram v noci...aspon 2x vzdy... aby ich zas aj hlavy neboleli.

enka81
30. jan 2023

Ako tu uz spominali, konvička, nic lepšie este nevymysleli, synovi akurat pred tyzdnom v piatok zacala nadcha, v sobotu a v nedelu preplachoval a v pondelok uz ok, a to je alergik, ktoreho sa to vzdy drzalo 7-10 dni.

autor
30. jan 2023

@enka81 ďakujem pekne