Ako čistiť inhalátor po použití?

iveta143
7. jún 2019

Ahojte, viete mi poradit ako sa cisti inhalator po pouziti? Moja dcerka inhaluje kazdy den 2 - 3 x ked je chora no neviem ako ho mam cistit. Staci len umyt horucou vodou z vodovodu alebo sterilizovat resp. vyvarit vo vode? Doteraz som to robila tak ze po kazdom inhalovani som tie plastove casti vyvarila a masku som len umyla pod tecucou horucou vodou. dakujem

vikusjk
7. jún 2019

@iveta143 ak inhaluje len vincentku, tak len vodou oplahnut. Ak ambrobene, tak pozas liecby vodou a sterilizovala by som az po skonceni liecby.

rybka16
8. jún 2019

Nemas navod? U nas bolo napisane, ze plastove casti sa mozu vyvarit a tie gumenne masky a tak v roztoku octu a destilovenej vody vymocit, nevyvarat. Ja ale aj tie plastove casti davam vymocit do octu, lebo z Vincentky tam zostava usadenina (vodny kamen).

iveta143
autor
8. jún 2019

@vikusjk inhaluje Vincentku...tak som rada ze nemusim zakazdym vyvarat...dakujem

iveta143
autor
8. jún 2019

@rybka16 mam navod...len nejak som ho nepochopila...ano ostava usadenina, ja som si myslela ze to z obycajnej vody je ten vodny kamen...takze ak dam do octu, nebude tam ten biely povlak?

rybka16
8. jún 2019

@iveta143 Ano, ocot ti rozpusti vodny kamen.

meggi1006
26. sep 2020

Môžem sa spýtať koľko octu dávate?

nikoleta300
1. mar 2022

@rybka16 prosim vás aký pomer octu a vody dávate?