Ahojte Ako často odsávať deťom z oblečenia moja 9 mesačná dcéra to má prvýkrát tak neviem ako často je to mám odsávať chcem začne kašľať a zase má plný nos a ostávam jej to hlavne keď spí lebo cez deň držím nasilu a kričí ale tak odsávanie aj tak ako často jej to treba odsávať na vami aj morskú soľ aj kvapky do nosa a potom to hneď odsajem ako je to dám ale stále sa jej to tvorí A už aj kašle bojím sa
My máme tento problém od prvého zubku. Odsavam ráno na obed a večer pred spaním. Pod madrac som dala tenký vankúš aby mal hlavičku vyvýšenu a nezatekal mu spolik,v izbe ma odparovac z eukalyptovym olejom a používam len morskú vodu do nosa.vzdy nam táto "kúra "pomoze.
@punkerka2510 ja som odsavala vždy, keď mala dcérka plný nos. Nie pred spaním, ale vždy. Ona bola pokojnejšia, lepšie sa jej dýchalo a nebola nervozna. Ak to bolo potrebne, aj každú hodinu. Aj dospelému je neprijemne fungovať s plným nosom a neviem si predstaviť, že by som tak nechala seba, že si uvoľním dutiny len párkrát za deň počas nadchy.
Takto malému synovi som odsávala hlien vždy, keď som po prvotnom odsaní a aplikácii nosných kvapiek zistila, že už stratili účinnosť. Teraz, keď je starší (tri roky), mu hlien odsajem iba pred spánkom a dám mu kvapky. Inak mu nechám hlien prirodzene vytiecť.