Ahojte mame nádchu mala ma 3m a šuplíku sú také ťažké ale číre len už do žltá môžem jej pred každým jedlom q večer pred spaním odsat ? Bojím sa aby jej hlieny nezatiekli do ušiek len neviem ci môžem takto aj 4x za deň. Chrapká pri spaní
@kristina2904 ja odsavam vždy, keď aj 6x denne.. nenechám dieťa s plnym nosom, vždy pred jedlom, spánkom a keď počujem chrapcanie.
@kristina2904 vždy keď počuješ, že to potrebuje. Však ani Ty si nefúkaš nos len pred jedlom a pred spaním 🤷
Kolkokrat treba, tolkokrat odsat. Kludne viackrat denne, nie len 3-4x, to iste ako ked mas ty nadchu… Teoria ze cim viac odsavas tym viac soplov sa tvori je blbost, hoci som ju nedavno citala aj u vychyrenej online sestricky 🤦🏻♀️ pred odsavanim je fajn dat morsku vodu, chvilocku pockat a potom odsat, ak je treba tak potom do cisteho nosa dat dekongestiva- tie ale max 4x denne tusim sa odporuca (a max 7 dni) alebo zasa morsku vodu na zvlhcenie sliznice. Farebne sopliky su ok (ak nema ine priznaky), to je normalna postupnost nadchy (priesvitne tecuce, priesvitne huste, mliecne, zlte/zelenkave huste..), netreba sa plasit bakterialnou infekciou a hned davat atb do nosa, su to biele krvinky- bunky imunitneho systemu, ktore soplik sfarbuju.🍀
@kristina2904 ja odsávam deťom podľa potreby, vobec to nerátam. Zase nie je to, že 10x za deň ale niekdy sa k tomu možno aj blížime. Pred spaním a aj počas noci. Vždy použi predtým morsku vodu.
Vela. Ked je usoplena. Hlavne pred spanim. Aj v noci,ked treba.
@anavixy to som mimochodom citala aj ja a skoro mi oci vypadli 🤦🏻♀️
@kristina2904 odsavaj co najčastejšie, zakazdym, keď ma malicka plný nos. Ja odsavam aj v noci, keď nemôže dýchať, a to už mám dvojročnú. Takým malým naozaj vždy, keď je to potrebné.
@kristina2904 určite pred jedením odsat, veď ako bude piť - sať keď bude mat plny nos