Ako často môžem používať Pamykon?

nikolal
29. nov 2015

ahojte, ako často môžem liečiť soplíky Pamykonom? Viem, že sú iba na týždeň, po týždni nemajú už účinok??? Potom po akej pauze ho môžem nasadiť znova? Ďakujem.

alja20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
karamel
29. nov 2015

preco hned liecit sople Pamykonom? Skus najskôr morsku vodu 🙂

nikolal
autor
29. nov 2015

@alja20 ale ide o to, ze som tyzden davala malej a teraz ma sople starsia a neviem ci to ma taky isty ucinok, ako ten prvy tyzden alebo treba dat novy

eeffka
29. nov 2015

@nikolal treba nový a držať v ladnicke.

janinah
29. nov 2015

@nikolal ty si sama ordinuješ atb na bežné sople? potom sa nečudujme,že deťom atb nezaberajú 😒 Pamykon je účinnný 7-10 dní po zriedení,potom nie....použi bežné kvapky do nosa..ajsople potrebujú svoj "čas"mamičky by chceli deti odsopliť za den-dva,to neide....

alja20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
alja20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bosoriak
29. nov 2015

@nikolal Tak casto, ako to lekar uvazi. Su to antibiotika, takze by si ich nemala ordinovat sama. Navyse po tyzdni uz aj tak treba nove. Skus to skonzultovat s pediatrickou aspon po telefone. Inak sople u deti trvaju hrozne dlho, je to uplne normalne a netreba sa plasit. Ani kazdy zeleny sopel nie je dovodom pre antibiotika.

nikolal
autor
29. nov 2015

@bosoriak
@alja20
@alja20
@janinah a do skolky davate deti so soplikmi?

katrin21
29. nov 2015

@nikolal pamykon su ATBa davaju sa len ak su sopliky zelene, huste = je tam zapal...
Ak je nadcha vodnata , pamykon sa nema davat...
jeho uzivanie je obmedzene aj preto, lebo ho zarabaju v lekarni z prasku a jeho trvanlivost je len tyzden, potom uz je pokazeny a nema sa pouzivať. Okrem toho sa musi drzať v chladnicke cely cas.

ak je to len nadcha , taak ta trva neliecena tyzden a liecena 7 dni 🙂

bosoriak
29. nov 2015

@nikolal Ano. Ale ja zijem v zahranici, takze tu je to trochu ine. Viem, ze na Slovensku (pre mna nepochopitelne) zakazuju deckam chodit do skolky s kazdym malym soplom.. Chapem, ze sa potrebujes zbavit soplikov rychlo, ale pri detoch sa to obcas proste neda.
Ved sa spytaj lekarky, uvidis.

alja20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katrin21
29. nov 2015

@alja20 jeeezis, niekto nerozumie vtipu , co ma asi 100 rokov 😀 pane bože pomož 😀

ved o to ide! ze ak je to len vodnata nadcha, netreba sa nou zaoberat, lebo neliecena aj liecena trva rovnako.
chces to takto po lopate? 😀

alja20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
alja20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janinah
29. nov 2015

@nikolal ja už školkarov dávno nemám,máme ocka orl lekára,takže vedel posúdiť,či školka či ostať doma,väčšinou doma,ja som neuprednostnovala prácu pred chorými deťmi,ale boli choré málokedy...ale Pamykon sme dávali len 1-2 krát počas náško chorobovania / a to počítam u troch detí/