ahojte, ako často môžem liečiť soplíky Pamykonom? Viem, že sú iba na týždeň, po týždni nemajú už účinok??? Potom po akej pauze ho môžem nasadiť znova? Ďakujem.
preco hned liecit sople Pamykonom? Skus najskôr morsku vodu 🙂
@nikolal Tak casto, ako to lekar uvazi. Su to antibiotika, takze by si ich nemala ordinovat sama. Navyse po tyzdni uz aj tak treba nove. Skus to skonzultovat s pediatrickou aspon po telefone. Inak sople u deti trvaju hrozne dlho, je to uplne normalne a netreba sa plasit. Ani kazdy zeleny sopel nie je dovodom pre antibiotika.
@nikolal pamykon su ATBa davaju sa len ak su sopliky zelene, huste = je tam zapal...
Ak je nadcha vodnata , pamykon sa nema davat...
jeho uzivanie je obmedzene aj preto, lebo ho zarabaju v lekarni z prasku a jeho trvanlivost je len tyzden, potom uz je pokazeny a nema sa pouzivať. Okrem toho sa musi drzať v chladnicke cely cas.
ak je to len nadcha , taak ta trva neliecena tyzden a liecena 7 dni 🙂
@nikolal Ano. Ale ja zijem v zahranici, takze tu je to trochu ine. Viem, ze na Slovensku (pre mna nepochopitelne) zakazuju deckam chodit do skolky s kazdym malym soplom.. Chapem, ze sa potrebujes zbavit soplikov rychlo, ale pri detoch sa to obcas proste neda.
Ved sa spytaj lekarky, uvidis.
@nikolal ja už školkarov dávno nemám,máme ocka orl lekára,takže vedel posúdiť,či školka či ostať doma,väčšinou doma,ja som neuprednostnovala prácu pred chorými deťmi,ale boli choré málokedy...ale Pamykon sme dávali len 1-2 krát počas náško chorobovania / a to počítam u troch detí/