Ahojte chcem sa opýtať ako často sa môže striedať paralen s nurofenom dcérka má asi 6 chorobu bola som u Dr a povedala paralen každých 6 hodín ale ona ma po 4 hod zase teplotu a vysokú.. Dr nás vysetrovala v cakarni 🤦♀️popocuvala ju a spravila crp povedala ze jej nič nieje že to môžu byť zuby že jej idú 3ky alebo 6 choroba no dcérka mi mala teplotu 39,7 tak už netuším co robiť
@michaelavikinka po 4hodinach sa môže striedať Paralen s nurofenom. Sirupy nezvykli zabrať tak rýchlo a na tak dlho tak dávam vždy čipok
@fiafia aj ja dávam cipok paralen ale nurofen mam len sirup tak to môžem dat po 4 hodinách?
@michaelavikinka mozes dať po 4 hodinách inú účinnú látku ako je paracetamol, daj ibuprofén to je Nurofen alebo sa spýtaj v lekárni čo majú na striedanie s paralenom. Ale teplota nad 39 je veľmi nebezpečna pri deťoch aby nedostala febrilne kŕče, znižuj aj obkladmi alebo vlažná sprcha od nôh hore sprchuj okrem hlavy.
@nikpa no ja viem ze je to vysoká teplota a Dr nás poslala domov bez toho aby mi niečo povedala nemusela ma posielať hneď do nemocnici ale predsa taka vysoká teplota no neviem
Striedaj paracetamol a ibuprofen kazde 4hodiny. Pripadne studeny zabal pod zupan ak teplota nebude klesat.
@michaelavikinka mojej nikdy nezabral tak dobre Paralen ako nurofen. Niesom lekárnik no ja osobne by som nekombinovala. Pri takto vysokej teplote by som volala na pohotovosť a poradia aj naordinuju dávkovanie. Vždy mi tak pomohli. Pozor na zábaly pri takto vysokej teplote aby sa nezrazila prirýchlo a veľa,veľa pit
Po 4 hodinách striedaj Nurofen s Paralelnom. Ak horúčka nebude ustupovať, choď na pohotovosť. Zober aj moč. Držím palce!
@michaelavikinka syn mal pri 6.chorobe tiež takéto vysoké teploty 2 alebo 3 dni som ho ladovala liekmi na teplotu a obklady robila deň noc. Potom zrazu utlo, teploty skončili, vyhádzal sa a bolo po chorobe. Pokiaľ nemala zvýšené CRP tak zrejme len volaka viróza alebo zuby ako povedala. Akurát ma ešte napadlo zápal močových ciest, vtedy bývajú vysoké teploty. Moč jej nevysetrovala?
@nikpa nie nevysetrila ani nič iba ju popocuvala ved nás vysetrovala v cakarni táto Dr zastupuje našu lebo ma dovolenku tak sa nato vykaslala
@michaelavikinka ja by som chytila moč do skúmavky a išla na pohotovosť s ním, tam ti ho vyšetria. Vyhodiť ťa nemôžu. A ani o tom že už si bola u Dr. nemusia vedieť.
@michaelavikinka strieda paralen a nurofen po 4 hod ako ti radili baby vyššie. Ú sirupu nurofen je na krabičke divne dávkovanie podľa veku, preto treba pre rátať podľa hmotnosti. Ja som kombinovaná panadol capiky a nurofen sirup. Capiky rýchlejšie zabrali a trvali kratšie. Nurofen sirup zabral pomalšie ale mal dlhší účinok. Žiaľ u nás ani po striedaní týchto liekov teplota nechcela klesať hoci sme robili aj zábaly. Keď mu už behom chvíľky vyletela teplota na 41 st. A prestal piť, odvodneneho ho hospitalizovali. Dali mu i vyššie dávky nurofen a infuzky. Na 3 deň vysyp a bolo konečne dobre. Diagnóza 6ta choroba. Držte sa a nalieva ho vodou po troškach
@michaelavikinka striedaj paralen s nurofenom. Na pohotovosť to určite nie je, s najväčšou úctou vaše dieťa nie je ani prvé ani posledné čo má vysokú teplotu. Ak to neprejde do 7 dní (myslím tým intenzívne 39*C nie že z 24 hodinového cyklu má hodinu dve 39*C-ky) navštívila by som Dr. znovu ak by sa má skúšala odbyť v čakárni tak by som jej dobre od srdca povedala. Veľa šťastia. A nech je drobcovi skoro dobre. 🍀
Vypočítať podľa váhy (mg/kg)-mnozstvo na celý deň rozdeliť do 3 dávok. A takto ti vyjde 1 dávka jedného lieku každych 8 hodín. Potom striedas nurofen/panadol každé 4 hodiny. Keď rozratavas liek na 3 dávky, vyjde ti aj jednotliva dávka vyššia .
@michaelavikinka takto dcera teplotovala minuly tyzden, od utorka vecera do piatka vecera, normalne 40 mala 🙈, dr irobila crp a doniesli sme moc, vsetko negativne, hrdlo tiez ciste, tak 6 choroba, striedali sme nurofen sirup a cipky panadol - tie hlavne v noci, samozrejme bola v plienke a sprchovali sme ju, teplota zacala klesat v sobotu rano a tym aj prisiel vysyp cca 3 dni ho mala 🙈. Nasa dr tiez vysetruje v cakarni a nemyslim, ze je to nieco zle, ved popocuvat , vziat krv, pozriet do hrdla, moze hocikde 🙈, okrem toho nam dala celu A4 ako postupovat pri zrazani teploty, a odpisuje aj ked ma dovolenku. Si neviem predstavit ist s takym teplotovym dietatom na pohotovost a tam cakat 2 hodiny kym jej spravia tiez len crp, ked dieta nema ine priznaky 💁. Inak 3 noci som tiez, nespala a bola rozklepana, ked mala dcera 40, no nevedela som si predstavit tahat spiace a teplotove dieta na pohotovost 💁
Nutofen nastupuje ucinok rychlejsie ale zachvilu teplota znova vyskoci.paralen zabera.pomalsie ale zas udrzi teplotu zrazenu dlhsi cas.aspon u nas to tak je.pri vysokych horuckach ktore trvaju len par dni tiez.striedam paralen s nurofenom(podla vahy nie podla krabicky na 10kilov 5ml).plus zabaly.vzdy sme si zatial poradili.
@michaelavikinka moze to byt virusoveho pobodu.pri tak vysokej teplote vlazny zabal.pozor nie studeny.nebal ruky iba hrudnik prekry to suchou handrou.uterakom.daj deku.men.po 10 minutach...mojmu zaberal stale lepsue paralen.
A pizor...nikdy nue cipok ako prvy...najprv tbl alebo sirup...az potom cipok...hrozua febrilbe krce
@michaelavikinka znižuj, striedať s nurifenom, urob jej zábal