Ako často môže dieťa brať Paralen?

michaelavikinka
6. aug 2021

Ahojte chcem sa opýtať ako často sa môže striedať paralen s nurofenom dcérka má asi 6 chorobu bola som u Dr a povedala paralen každých 6 hodín ale ona ma po 4 hod zase teplotu a vysokú.. Dr nás vysetrovala v cakarni 🤦‍♀️popocuvala ju a spravila crp povedala ze jej nič nieje že to môžu byť zuby že jej idú 3ky alebo 6 choroba no dcérka mi mala teplotu 39,7 tak už netuším co robiť

pribinak
6. aug 2021

@michaelavikinka znižuj, striedať s nurifenom, urob jej zábal

fiafia
6. aug 2021

@michaelavikinka po 4hodinach sa môže striedať Paralen s nurofenom. Sirupy nezvykli zabrať tak rýchlo a na tak dlho tak dávam vždy čipok

michaelavikinka
autor
6. aug 2021

@fiafia aj ja dávam cipok paralen ale nurofen mam len sirup tak to môžem dat po 4 hodinách?

nikpa
6. aug 2021

@michaelavikinka mozes dať po 4 hodinách inú účinnú látku ako je paracetamol, daj ibuprofén to je Nurofen alebo sa spýtaj v lekárni čo majú na striedanie s paralenom. Ale teplota nad 39 je veľmi nebezpečna pri deťoch aby nedostala febrilne kŕče, znižuj aj obkladmi alebo vlažná sprcha od nôh hore sprchuj okrem hlavy.

michaelavikinka
autor
6. aug 2021

@nikpa no ja viem ze je to vysoká teplota a Dr nás poslala domov bez toho aby mi niečo povedala nemusela ma posielať hneď do nemocnici ale predsa taka vysoká teplota no neviem

sapetka
6. aug 2021

Striedaj paracetamol a ibuprofen kazde 4hodiny. Pripadne studeny zabal pod zupan ak teplota nebude klesat.

fiafia
6. aug 2021

@michaelavikinka mojej nikdy nezabral tak dobre Paralen ako nurofen. Niesom lekárnik no ja osobne by som nekombinovala. Pri takto vysokej teplote by som volala na pohotovosť a poradia aj naordinuju dávkovanie. Vždy mi tak pomohli. Pozor na zábaly pri takto vysokej teplote aby sa nezrazila prirýchlo a veľa,veľa pit

fiafia
6. aug 2021

@fiafia myslím nekombinovala čapík a sirup

ankare
6. aug 2021

Po 4 hodinách striedaj Nurofen s Paralelnom. Ak horúčka nebude ustupovať, choď na pohotovosť. Zober aj moč. Držím palce!

nikpa
6. aug 2021

@michaelavikinka syn mal pri 6.chorobe tiež takéto vysoké teploty 2 alebo 3 dni som ho ladovala liekmi na teplotu a obklady robila deň noc. Potom zrazu utlo, teploty skončili, vyhádzal sa a bolo po chorobe. Pokiaľ nemala zvýšené CRP tak zrejme len volaka viróza alebo zuby ako povedala. Akurát ma ešte napadlo zápal močových ciest, vtedy bývajú vysoké teploty. Moč jej nevysetrovala?

michaelavikinka
autor
6. aug 2021

@nikpa nie nevysetrila ani nič iba ju popocuvala ved nás vysetrovala v cakarni táto Dr zastupuje našu lebo ma dovolenku tak sa nato vykaslala

nikpa
6. aug 2021

@michaelavikinka ja by som chytila moč do skúmavky a išla na pohotovosť s ním, tam ti ho vyšetria. Vyhodiť ťa nemôžu. A ani o tom že už si bola u Dr. nemusia vedieť.

miniminka
6. aug 2021

@michaelavikinka strieda paralen a nurofen po 4 hod ako ti radili baby vyššie. Ú sirupu nurofen je na krabičke divne dávkovanie podľa veku, preto treba pre rátať podľa hmotnosti. Ja som kombinovaná panadol capiky a nurofen sirup. Capiky rýchlejšie zabrali a trvali kratšie. Nurofen sirup zabral pomalšie ale mal dlhší účinok. Žiaľ u nás ani po striedaní týchto liekov teplota nechcela klesať hoci sme robili aj zábaly. Keď mu už behom chvíľky vyletela teplota na 41 st. A prestal piť, odvodneneho ho hospitalizovali. Dali mu i vyššie dávky nurofen a infuzky. Na 3 deň vysyp a bolo konečne dobre. Diagnóza 6ta choroba. Držte sa a nalieva ho vodou po troškach

cariad
6. aug 2021

@michaelavikinka striedaj paralen s nurofenom. Na pohotovosť to určite nie je, s najväčšou úctou vaše dieťa nie je ani prvé ani posledné čo má vysokú teplotu. Ak to neprejde do 7 dní (myslím tým intenzívne 39*C nie že z 24 hodinového cyklu má hodinu dve 39*C-ky) navštívila by som Dr. znovu ak by sa má skúšala odbyť v čakárni tak by som jej dobre od srdca povedala. Veľa šťastia. A nech je drobcovi skoro dobre. 🍀

hipuska
6. aug 2021

Vypočítať podľa váhy (mg/kg)-mnozstvo na celý deň rozdeliť do 3 dávok. A takto ti vyjde 1 dávka jedného lieku každych 8 hodín. Potom striedas nurofen/panadol každé 4 hodiny. Keď rozratavas liek na 3 dávky, vyjde ti aj jednotliva dávka vyššia .

jvasenka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nyphadora
6. aug 2021

@michaelavikinka takto dcera teplotovala minuly tyzden, od utorka vecera do piatka vecera, normalne 40 mala 🙈, dr irobila crp a doniesli sme moc, vsetko negativne, hrdlo tiez ciste, tak 6 choroba, striedali sme nurofen sirup a cipky panadol - tie hlavne v noci, samozrejme bola v plienke a sprchovali sme ju, teplota zacala klesat v sobotu rano a tym aj prisiel vysyp cca 3 dni ho mala 🙈. Nasa dr tiez vysetruje v cakarni a nemyslim, ze je to nieco zle, ved popocuvat , vziat krv, pozriet do hrdla, moze hocikde 🙈, okrem toho nam dala celu A4 ako postupovat pri zrazani teploty, a odpisuje aj ked ma dovolenku. Si neviem predstavit ist s takym teplotovym dietatom na pohotovost a tam cakat 2 hodiny kym jej spravia tiez len crp, ked dieta nema ine priznaky 💁. Inak 3 noci som tiez, nespala a bola rozklepana, ked mala dcera 40, no nevedela som si predstavit tahat spiace a teplotove dieta na pohotovost 💁

cariad
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cariad
6. aug 2021

@nyphadora nie nič by na tom nebolo okrem hippokratovej prísahy a v dnešnej dobe ochrane údajov a neroztrubovať osobné informácie o zdravotnom stave zvýšenému spoločenstvu v čakárne. 🙄

nyphadora
6. aug 2021

@cariad tak ale v cakarne ste neboli same ? My sa koli covidu objednavame na presny termin, takze u dr nikto nie je 🙈.

cariad
6. aug 2021

@nyphadora áno teória je že by tam nikto nemal byť. Nie je zo vždy pravda a všade. Nieked sa jednoducho veci predĺžia hlavne so staršími ľudmi a deťmi.

nyphadora
7. aug 2021

@cariad tak nasa dr ma zamknutu cakaren a neobjednanych pacientov nevysetri 💁, inak suhlasim, ze je to nevhodne, ked je niekto v cakarni, by som bola rada, ze to nie je vasa dr.

cariad
7. aug 2021

@nyphadora 👍🏻🍀

saxana000
7. aug 2021

Nutofen nastupuje ucinok rychlejsie ale zachvilu teplota znova vyskoci.paralen zabera.pomalsie ale zas udrzi teplotu zrazenu dlhsi cas.aspon u nas to tak je.pri vysokych horuckach ktore trvaju len par dni tiez.striedam paralen s nurofenom(podla vahy nie podla krabicky na 10kilov 5ml).plus zabaly.vzdy sme si zatial poradili.

cucoriedkacucoriedka
7. aug 2021

@michaelavikinka moze to byt virusoveho pobodu.pri tak vysokej teplote vlazny zabal.pozor nie studeny.nebal ruky iba hrudnik prekry to suchou handrou.uterakom.daj deku.men.po 10 minutach...mojmu zaberal stale lepsue paralen.
A pizor...nikdy nue cipok ako prvy...najprv tbl alebo sirup...az potom cipok...hrozua febrilbe krce