Ako často má vaše dieťa laryngitídu?

svetlusa12
4. apr 2013

mám 2ročnú dcéru a od novembra už mala zápal hlasiviek 3x a tiež brala antibiotiká.... aké máte poznatky, skúsenosti, napíšte rady ako sa vyvarovať ochoreniu.... vďaka!

danadany
4. apr 2013

ahoj my sme to mali prvý krát vo februári, skončili sme v nemocnici, do toho chrípka a 4 stoličky, odvtedy je našťastie pokoj, ale nechodíme vonka vôbec keď prší, je sychravo, kúpila som domov vlhkomer a dávam uterák na radiator, vetrám asi 4 krát viac ako predtým, hovorili mi že sa to môže vracať ale nemusí a že deti jednoducho z toho vyrastú

samara1609
4. apr 2013

@svetlusa12 ked som bola mala mavala som ho so zeleznou pravidelnostou..chodila si po mna sanitka a tak..jedine co mi pomohlo,bolo more..

katren
4. apr 2013

@svetlusa12 ani raz este nemali ani jeden

svetlusa12
autor
4. apr 2013

pri mori sme boli 2x co sa narodila ale uz som fakticky zufala, nevieme coho sa vyvarovat, alebo co robit aby to nedostala opat!

mariolka
4. apr 2013

@svetlusa12 my sme mali marec 2012 prvy krat silny zachvat potom take slabe zvladnutelne doma potom v decembri silny zachvat a teraz vo februari dalsi zachvat a nechodime ani my von ked je sychravo . davam pozor aby sa nenadychal studeneho vduchu vzdy mu salom prekryvam usta. vlhkost v spalni mavame 60 percent ked je chory.inak s tym nic neurobis musi len vyrast

aristka
4. apr 2013

@svetlusa12 je to laringitída aj s teplotou,lebo to môže byť laringitída,ktorá vzniká ako alergická reakcia,inak deti väčšinou tým trpia do 6 rokov,sa hovorí,že musí z toho vyrásť

renab
5. apr 2013

@svetlusa12 moji dvaja synovia inú chorobu ako laryngitídu ani nepoznali. starší začal v troch mesiacoch a mal ju minimálne raz do mesiaca (bolo obdobie, že aj dva-krát) a mladší začal v troch rokoch, ale mal ju možno päťkrát. ako začali chodiť do školy, bolo po chorobách.

saska.t
5. apr 2013

@svetlusa12 je to detska choroba,ktora sa straca -zanika 6-7 rokom zivota a viac sa neukaze,moja dcera ma tzv.pseudo-laryngitidu (pseudo krup)-nemoze poriadne dychat tzv.piska,objavuje sa len v zime u nas max.2x za zimu,ale mame uz kortikoidove cipky v zasobe,takze do 3 hod.je to prec. Kedze ma mala skoro 5 r.uz sa tesim,ze mozno este 1 zimu a sme z toho vonku 😉

kristina74
5. apr 2013

Ahoj, Svetlusa. Z vlastných skúseností s laryngitídou ti môžem povedať, že nejako výrazne sa jej predchádzať nedá. Ideálne by bolo, keby dieťa vôbec neochorelo, ale to, žiaľ, nie je možné. Moja prostredná dcéra mala od roka toľko krát laryngitídu, že som to už potom prestala rátať. Akonáhle dostala len obyčajnú nádchu so zvýšenou teplotou, už som bola v noci na pozore, či zas nepríde laryngitída. Vešala som nad postieľku vlhkú plachtu, kúpila som zvlhčovač vzduchu, dopovala som ju kyslou kapustou, ovocím a všetkým možným, len aby neochorela, ale aj tak sme si užili svoje.
Poslednú laryngitídu mala ako 6. ročná, teraz má 14 rokov a už na to len spomíname 🙂 .
Verím, že ťa to veľmi trápi, doteraz si pamätám ten hrozný kašeľ, ktorý ma tak vyľakal. Prvý krát sme utekali na pohotovosť, ale neskôr som si už vedela poradiť sama. Ako prvú pomoc, keď záchvat prišiel v noci, som ju posadila, je dôležité, aby neležala a otvorila som okno, aj v zime.
Neskôr jej doktor nasadil aj nejaký inhalačný spray, ale to už sa musíš poradiť so svojím lekárom.