Ahojte, moj syncek ma 5,5 mesiaca a posledne dva tyzdne mame problem s kakanim. Zacali sme aj prikrmovat. Sme predcasne narodeny o 5 tyzdnov skor. Stolicu mava tak kazdy 3 az 4 den, cca. Stolica je hnedozelena a husta. Pomahame si teplomerom. Kaka sa mu tazko. Davam mu pit harmancekovy cajik, prevarenu vodicku a probiotika BioLac Baby, ale mam pocit, ze mu to nepomaha. Davam mu niekedy aj slivkovy nektar, ten mu trosku pomoze. Prikrmy mu robim redsie. Co je lepsie davat z prikrmov, pocula som, ze mrkvicka zapeka. Uz som z toho zufala...
Viete poradit?
Dakujem
sisa
A za aku dobu ma zacat ucinkovat ten olej? Dala som uz 3x, naposledy kakal v sobotu. A aj do ovocneho prikrmu dat olej?
@kmkke v pohode 🙂 dakujem za info, lebo vsetci, ze ak je nedojceny, ze musi kakat kazdy den, pripadne obden. Tak ked nekaka kazdy den, tak na ten druhy uz ideme teplomerom a stolica je na zaciatku husta. Davam uz podla rad aj olej do mliecka a do zeleninoveho prikrmu, ale zatial nevidim zlepsenie.
biely nizkotucny jogurt s jablkom zarucene vykakanie 😀
no musis to riesit inak ako teplomerom... rad sa s lekarom.... ked sa skor narodil urcite chodis na poradne......
skus mu niekedy dat veci zo slivky... ako ... drzim palce... ale fakt ten teplomer to neni riesenie :((((
mi sme boli na UM od narodenia a klop klop sme nemali problemy.... ale lekar nas upozornil ze sa moze stat ze nebude mat stoli aj 5 dni... ze do 7 je to normalne......
môj nemal stolicu 12 dni a gastracka povedala ze je to dobre ale môj bol kojeny ale kakali sme skoro mesiac na trubku a lekarka povedala ze sa nic nestane ze sa to upravi postupne stravou ktoru budes pridavat a upravilo...
@smejoocka Dávam lyžičkou, lebo malý fľašu nechcel a dávam o 19 večer s tým, že každý druhý deň po tom ešte okúpem a o 8 ide spať. Ak nekúpem, tak sa ešte hráme, ponúkam mu cicku, niekedy je ešte hladný, tak sa dotankuje, inokedy sa odvracia a kuká na mňa - akože čo od neho chcem keď je plný 🙂 Ale väčšinou sa okolo tej pol 12 až pol 1 zobudí že chce mlieko. A keďže dávam lyžičkou robím takú hustejšiu - na krabici je napísané že 150ml vody a 5-6lyžíc tej kaše, ja dávam max 100ml vody a 5-7lyžíc kaše, kedy ako. Záleží aj od vody, má mať 50-60 stupňov, minule sa mi nechcelo čakať kým vychladne, tak som si pomyslela že najprv spravím kašu a potom nechám vychladnúť. Horúca voda robí to, že oveľa viac tuhne, nevedela som lyžičkou pohnúť v miske 🙂 A záleží aj od malého, väčšinou chce takú hustejšiu kašu, ale minule mal teploty (myslela som že zuby ale po 4 dňoch sa vyhádzal, tak dedukujem že to bola 6.choroba) a len úplne riedku kašu som musela dorozrábať, lebo nechcel poriadne pusu otvárať a zlostil sa, tak to vyzeralo skôr ako biela voda.
@smejoocka Do každého príkrmu, približne na 120ml, 1 kávovú lyžičku slnečnicového oleja. My sme s tým mali problém od narodenia, odkedy sme na príkrmoch (a oleji), tak má stolicu každý deň ráno o 6 - pol 7. Sem-tam sa stane že niečo zapečie - mrkva, karfiol, zo začiatku aj kaša (dávam mliečnu Hami banánovú), ale už je v pohode. Inak veľmi peknú "červenú" stolicu (a redšiu) má z tých sladkých zemiakov (dostať v Tescu), alebo mu chutila aj tekvica Hokai, bola fajna sladká a "sral" z nej teda fakt nariedko 😀