Mamicky,ako casto ste detickam pri zabke vytierali usta betadinovym roztokom?
I1991 ak je toto číslo rok narodenia, tak si ešte mladučká. Tiež som robila v lekárni pár rôčkov. A áno, Betadine roztok sa používa na žabu (môže sa aj riediť vodou, aby nebol taký koncentrovaný)+aj tie roztoky, o ktorých píšeš.
myleontina- Betadine stačí používať týždeň, potom treba prestriedať, kôly obsahu jódu, ten sa malým deťom podáva minimálne. Kvapkaj do pusinky Cebion multi kvapky (držia sa v chladničke) a nech si čo najmenej ožužláva ruky a dáva do pusy.
To sa vylieči, len treba dívať pozor na hygienu, aj hračky, čo dáva do pusy umývať+aspoň každý druhý deň nakvapkať Cebion C - kvapky s C vitamínom. Naša malá má už 8 zubov a našťastie sme ešte žiadnu žabu neriešili.
@myleontina prepáč, ja robím v lekárni a ešte som teda nepočula, že by sa žabka vytierala betadine roztokom ( ale možná sa mýlim, nikdy nevieš), my sme vždy odporúčali buď genciánovu ( fialovú) vodičku, ktorá sa používala ešte za našich čias, alebo CANDIBENE roztok, ktorý je určený na nohy, a rýchlo zaberá na žabky v puske - z toho dôvodu, že žabka je plesňového pôvodu, tak preto candibene. len sa nesmie do pusky nastriekať ale nastriekaš ho na vatovú tyčinku a tou potom potrieš žabku, je to neškodné a dáva sa to aj úplne malým detičkám.
Možno sa Vám to bude zdať ako totálna blbosť, ale je to tak 🙂 nie je sa čoho báť 🙂