Ako často chodíte do poradne s bábom do jedného roka?

jankap06
12. apr 2013

Dobrý deň prajem, chcem sa spýtať mamičiek, ktoré sú práve na materskej dovolenke a majú približne babätko do 1 roka. Ako často chodíte, alebo ste chodili s dieťatkom do poradne. Nám sa stalo, že sme boli v poradni 4.3.2013 (malý mal vtedy 4,5 mesiaca) a doktorka nás objednala až na 3.6.2013. Zdá sa mi to príliš veľký odstup. Čo si myslíte? Napíšte Vaše skúsenosti, čokoľvek od čoho by som sa trošku odrazila. Ďakujeeem 🙂

marcelatje
12. apr 2013

Čím staršie dieťatko tým väčšie rozostupy medzi poradňami.
My sme najprv chodili každý mesiac, naposledy povedala že až o mesiac a pol. Ak nemá bábätko nejaké vážne problémy je to podľa mňa ok

andrik78
12. apr 2013

Najprv sa chodí raz za 4 týždne potom raz za 6 týždňov a potom od pol roka raz za 2 mesiace.Teraz chodíme raz za 2 mesiace ale Dr. nám stále hovorí 🙂 keď niečo potrebujem alebo chcem malú odvážiť kľudne možme prísť

nikolet_89
12. apr 2013

@jankap06 ahoj ja ti pisem nas rozpis od narodenia.
Mala je narodena 20.2.2012 a do poradne sme chodili takto: 13.3, 3.4, 24.4, 22.5, 14.8, 2.10, 27.11, 19.2, 21.5

ivani
12. apr 2013

my sme chodili do 3 mesiacov kazde tri tyzdne, potom sme boli v 5. mesiaci, v 7. mesiaci a teraz sme objednani na poradnu v 1. roku.

denca76
12. apr 2013

raz do mesiaca sme chodili pokial nedovršili sme rok

jankap06
autor
12. apr 2013

Žienky, ďakujem za reakcie. Ja teda tiež keď niečo potrebujem, tak volám alebo idem k Dr., ale mala som pocit, že práve tá poradňa nato slúži. Aby sa mamička mohla pospytovať čo ju zaujíma a pod. Pri staršom synovi (to je už 6 rokov) sme teda chodili do poradne približne každý mesiac, kým nemal 1 rok. Preto sa mi to teraz zdalo trochu čudné. Dr. mi niečo splietala, že to je kvôli zdravotnej poisťovni, či čo.

13betina13
12. apr 2013

@jankap06 V prvom roku má mať dieťa deväť preventívnych prehliadok, pričom hustejšie sú tri-štyri mesiace po narodení a potom vždy po dvoch mesiacoch. Je dobré,ak si nachystáš kopec otázok, ktoré položíš doktorke alebo sestričke počas poradne. Samozrejmosťou je, že okrem toho prídeš alebo zavoláš vždy pri nejakom probléme. Ahoj

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miku1
12. apr 2013

My sme do roka chodili 1x mesačne.

brumka
12. apr 2013

Ahoj mi sme pred 3r chodili prvy mesiac kazdy tyzden, potom uz si nepamatam ale robili sa rozostupy