Dobrý deň prajem, chcem sa spýtať mamičiek, ktoré sú práve na materskej dovolenke a majú približne babätko do 1 roka. Ako často chodíte, alebo ste chodili s dieťatkom do poradne. Nám sa stalo, že sme boli v poradni 4.3.2013 (malý mal vtedy 4,5 mesiaca) a doktorka nás objednala až na 3.6.2013. Zdá sa mi to príliš veľký odstup. Čo si myslíte? Napíšte Vaše skúsenosti, čokoľvek od čoho by som sa trošku odrazila. Ďakujeeem 🙂
Najprv sa chodí raz za 4 týždne potom raz za 6 týždňov a potom od pol roka raz za 2 mesiace.Teraz chodíme raz za 2 mesiace ale Dr. nám stále hovorí 🙂 keď niečo potrebujem alebo chcem malú odvážiť kľudne možme prísť
@jankap06 ahoj ja ti pisem nas rozpis od narodenia.
Mala je narodena 20.2.2012 a do poradne sme chodili takto: 13.3, 3.4, 24.4, 22.5, 14.8, 2.10, 27.11, 19.2, 21.5
my sme chodili do 3 mesiacov kazde tri tyzdne, potom sme boli v 5. mesiaci, v 7. mesiaci a teraz sme objednani na poradnu v 1. roku.
raz do mesiaca sme chodili pokial nedovršili sme rok
Žienky, ďakujem za reakcie. Ja teda tiež keď niečo potrebujem, tak volám alebo idem k Dr., ale mala som pocit, že práve tá poradňa nato slúži. Aby sa mamička mohla pospytovať čo ju zaujíma a pod. Pri staršom synovi (to je už 6 rokov) sme teda chodili do poradne približne každý mesiac, kým nemal 1 rok. Preto sa mi to teraz zdalo trochu čudné. Dr. mi niečo splietala, že to je kvôli zdravotnej poisťovni, či čo.
@jankap06 V prvom roku má mať dieťa deväť preventívnych prehliadok, pričom hustejšie sú tri-štyri mesiace po narodení a potom vždy po dvoch mesiacoch. Je dobré,ak si nachystáš kopec otázok, ktoré položíš doktorke alebo sestričke počas poradne. Samozrejmosťou je, že okrem toho prídeš alebo zavoláš vždy pri nejakom probléme. Ahoj
My sme do roka chodili 1x mesačne.
Ahoj mi sme pred 3r chodili prvy mesiac kazdy tyzden, potom uz si nepamatam ale robili sa rozostupy
Čím staršie dieťatko tým väčšie rozostupy medzi poradňami.
My sme najprv chodili každý mesiac, naposledy povedala že až o mesiac a pol. Ak nemá bábätko nejaké vážne problémy je to podľa mňa ok