Ako bojovať broti kolike?

miskafilipkovab
2. jan 2020

Ahojte, prosím o radu ako dlho trvá kolika a ako najlepšie bojovať proti kolike. Mame tri týždne. Myslím si ze to mame z hltaveho kojenia. Ako to môžem zmeniť?

luba41
2. jan 2020

@miskafilipkovab skontrolovat a napravit prisatie a mnipulaciu s dietatom..

valentina90
2. jan 2020

@miskafilipkovab skús zmeniť manipuláciu s dieťatkom

miskafilipkovab
autor
3. jan 2020

@luba41
@valentina90 áno na to som prišla že keď si ho lepšie priložím on sa prisaje a nehlta až tak ale niekedy to večer vyjde tak ze ho musím dokŕmiť a vtedy hlta a to neviem ako mu pomôcť. A myslíte že to prejde keď nebude hltat.? Čítala som ze to trvá dosť dlho kým to prejde.

evitka83
3. jan 2020

A nemoze to byt aj Vasou stravou, ked kojite?

blontimka
3. jan 2020

@miskafilipkovab kolika. Mali ju obe moje deti. Jednoznačne dávaj coliprev a biogaiu. Po kazdom kojeni dávaj odgrgnut. A veľa nos. Deti si často grgnu aj po 20 minútach napríklad.

luba41
3. jan 2020

@miskafilipkovab prečo sa nesprávne prisáva- príčina?používate cumel, flašu, uzdičky zle narastené v puse?nedokrmuj..ako dokrmuješ?čím?nepotrebuje to..pokial dojčíš správne a na požiadanie, nepotrebuješ dokrmit..ani večer..

miskafilipkovab
autor
3. jan 2020

@luba41 cumel používame minimum. Fľašu len keď dokrmujem. Dokrmujem lebo večer je mi strašne nervózny na prsiach aj keď si odsajem nič moc. Keď mu dám nutrilon tak vypije akoby z prsa ani necucol. A cítim ze sú prázdne, respektíve nie sú naliate ako vždy.

miskafilipkovab
autor
3. jan 2020

@blontimka a ako rýchlo sa jej zbavili keď používali tieto lieciky. Nam dali iba espumisan.

miskafilipkovab
autor
3. jan 2020

@evitka83 skôr si myslím ze to bude tým sanim hltavym

luba41
3. jan 2020

@miskafilipkovab lenže ten cumel aj ked minimálne - ti nahrádza dojčenie, flaša tiež nahrádza dojčenie - tým vlastne nedojčíš na požiadanie a netvorí sa ti dostatok mlieka..dieta je nervozne, cumle a flaša ho mätú - pretože na ne sa inak prisáva ako na prsník - tým ste v kruhu problemov..ked zahodíš tie 2 veci, čo kazia dojčenia, daj skontrolovat uzdičky v puse, napravte prisatie a bude po problemoch.. a kolika neexistuje..

vmatuscinova
3. jan 2020

@miskafilipkovab ahoj mam skupinu pre kolikove deti, kde riesim mozne priciny a postupy, tiez su tam videa na inspiraciu k masazam babatka ci odgrgnutiu atd. Klucove pre posudenie moznej priciny su aj sprievodne javy, zmeny stolice, spavost co nespavost, placlivost atd. Ak chces napis ip a pridam Ta

jvasenka
3. jan 2020

@miskafilipkovab Ak sa nevie vyprdkat masirovat brusko, cvicit nozkami, davat na brusko a ako bolo spomenuté davat na odgrgnutie, pozriet sa na svoju stravu a vraj pomaha aj feniklovy caj🙂 a vela vela trpezlivosti a lasky 🙂

blontimka
3. jan 2020

@miskafilipkovab espumisan obsahuje akúsi prísady, ktorá keď dieťaťu nesadne, tak mu tobeste zhorší. Určite coliprev- ten veľmi výrazne pomohol spolu s biogaiov. Mne píla hotovo, cmukala, mala reflux.... ale coliprev, biogaia, nosenie a grganie A bolo hotovo. Postupne sa to zlepšovalo. Myslím že 4 dni A veľmi sa zlepšila noc. Ju bolelo brucho totiž celu noc. Vkuse som ju masirovala, bola som ako matoha.

miskafilipkovab
autor
3. jan 2020

@luba41 ďakujem vám za radu. Vobec by ma nenapadlo ze tie dve veci spravia taky problém.

miskafilipkovab
autor
3. jan 2020

@jvasenka to všetko má aj keď niekedy po 4hodinovej sichte pri malom do piatej to nejde s úsmevom. Ale treba to vydržať.

miskafilipkovab
autor
3. jan 2020

@blontimka ja mam to iste. Cez deň je ako anjelik a v noci to príde.

iveta143
3. jan 2020

s kolikou sme si uzili svoje, o 6 vecer to stale zacalo...trvalo do to 4 mesiacoch, potom ani neviem ako ani kedy, jednoducho zo dna na den, koniec....vesele usmievave babo

blontimka
3. jan 2020

@miskafilipkovab tak skús to čo ja. Mojej to prešlo týmto. A estw som si davala pozor na stravu, jedla jablka, slivky a pila feniklovy caj

miskafilipkovab
autor
3. jan 2020

@blontimka keď všade čítam a aj lakťa na v nemocnici povedala ze sa nemám obmedzovať v strave. Ze zo stravy tam toho nie je veľa v mlieku.

iveta143
3. jan 2020

@miskafilipkovab ja som robila take opatrenia od rana, napr. masirovat pupikom brusko, cvicit, a v krajnom pripade vecer prisla na rad rektalna rurka....aj myslim ze nejake probio som davala ale uz nepamatam ake...ked som toto vsetko robila,tak vecer to nebol az taky horor ako obvykle...ale ako som hovorila vyssie, ono to prestane po par mesiacoch uplne

blontimka
3. jan 2020

@miskafilipkovab ježiš to aj mne povedala laktacna. Ale mne to rozhodne pomohlo.

evittam
3. jan 2020

@miskafilipkovab Žiadny problém ani koliky. Obe deti flasa na caj a vodu aj cumel. Dcérka dokrmovana. Jedla som všetko.
Ak davas Vigantol skus vysadiť