Ahojte, idem po radu. Dcera nemala nikdy problem s pletou, ale to co sa jej deje posledne cca 4 tyzdne prestavame chapat. Zacali sa jej tvorit zapalene vyrazky, take tie bolave, jedna nestihne ani zmiznut, uz je tu druha. Uz tyzden jej meska menstruacia, neviem ci to moze mat s tym suvis, kedze doteraz sa to nedialo. Uz roky pouziva cistiaci gel Cerave. Mate nejaky napad, co s tym? Dcera je z toho strasne nestastna. Vdaka
je v puberte.. hormony..
Čistiť pleť gélom acnemy z DM, sérum na akné+hydratačný krém...a raz mesačne kozmeticka (doma nech si v tom nesprta)
Vnútorne pupalka
tiez by som sla ku koznej, nech nema jazvy potom
Moja dcera tiez mala velke problemy s akne. Kym som nenarazila na uzasnu aknoznu vodicku. Uz ma po probleme 🙂
@marci987 ako sa prosim ta vodicka vola? Vdaka
@janinah od kozneho pojddme domov akurat s nejakou mastou s kortikoidmi a tomu sa chcem vyhnut
@marcellka32 vdaka!
@marci987 podelis sa o nazov vodicky?
Ja určite odporúčam kórejskú kozmetiku - skús napr some by mi, majú mnoho produktov na akné. Čo sa týka cerave, je otázne aký gél používa, možno by sa hodil nejaký viac hydratačný, na večer ja používam od Cosrx Salycilic Acid čistiaci gél a je fantastický. Krém odporúčam niektorý od Pyunkang yul, hydratácia je dôležitá pri akné. A skús si pozrieť aj séra od The Ordinary, majú tiež veľa produktov na akné za super ceny. Určite by mala mať rutinu ráno a večer. Ráno čistiaci gél, sérum (hydratačné, napr. od The Ordinary kyselina hyalurónová), krém a SPF. Na večer odlíčit olejom alebo penou, aj pokiaľ sa nemaľuje, to treba vždy. Potom znova čistiaci gél (napr ten Cosrx), sérum (tiež niečo s kyselinou salycilovou, na striedačku s niacinamidom), krém a 2x do týždňa nočnú masku (napr. Some by mi yuja niacin).
Cize je lepsie skusat pokus omyl odporucania tu, nez ist ku koznej/kozmeticke - dat zhodnotit odborne plet a nastavit rutinu a liecbu?
A nechcem aby to vyznelo zle. Nie je to tak myslene. Ale teda hladala by som odbornejsiu pomoc🤗
nikdy v zivote mi ziadna kozna nedala na akne kortikoidy. je hlupost neist k odbornikovi
radim to, co
@zuza265 smer odbornik a nie zeny z MK. tu ti kazda poradi ine a na dcere nerob pokusy, obzvlast nie s tvarou. jedna zena ma dobre skusenosti s tym, druha s tym, mnohe tu kozmetiku predavaju, tak ti budu nukat prave tieto produkty. ak koznej povies, ze kortikoidy nechces, najde alternativu. a vsetko pisem ako matka 15 rocnej, ktora mala donedavna tiez katastrofalnu tvar.
Najst dobru koznu alebo kozmetiku. Nieje to lahke, ale oplati sa.
syn ma napr. koznu, pre ktoru su kortikoidy fakt posledna moznost. zatial je maly, ale ked bude mat v puberte problem, tak s doverou pojdem za nou.
určite smer kožná...tu ti seny očividne radia kozmetiku na akné v dospelosti, nie pre 13 ročné dieťa. Ja milujem, že niektorí ľudia chcú vyriešiť problém s jednou vodičkou z drogérky...akné ovplyvňuje toľko vecí, že fakt si nemysli, že vodička ťa spasí...ak už, tak skôr celú radu kozmetiky na problematickú pleť, napr. zelená Bioderma. Konzultovať s lekárom. Moja sestra napr. mala na akné roztok Eryfluid a vie to byť dobrý pomocník, ale pozor, je na predpis, takže neordinuj dcére ty, ale poraď sa s lekárom.
@sima338 baby, vobec som nemala v plane teraz nakupit vsetky vodicky, blba nie som. Ale nemam v okoli dobreho kozneho lekara, ten, ku ktoremu chodim ja, uz od dveri urcuje diagnozu. Asi sa teda poobzeram po sukromnom, ti si davaju aspon ako tak zalezat. Kazdopadne vdaka za vsetky rady.
Inak ešte odporúčam na instagrame profil karolina.baumgartner, je to dermatologička, má super posty ohľadom všetkých možných kožných problémov vrátane akné. Možno keby jej napíšeš vedela by ti poradiť.
@annelise17 vdaka, karolinu sledujem, dobry napad skusim jej napisat
Napism mi prosim spravu.
takto.. nie kazda kozna lekarka je zaroven aj dermatologicka a uprimne, najst naozaj dobru je dost tazke. Je fajn hned od zaciatku to podchytit, aby sa to do buducna nerozsirilo a nezvrtlo tak, ze sa to bude tahat roky. Pretoze aj ked je aknozna plet, môze byt mastna, ale môze byt aj dehydrovana, pripadne velmi citliva, takze ja by som naozaj odporucila dermatologicku, ktora spravne urci typ pleti a vie odporucit vhodne pripravky.
Autorka,kortikoidy sa predpisujú pri ekzemoch,ty riešiš akné.Syn liečil akne zopár rokov a áno,boli aj atb aj iné lieky,ale teraz v 17tich ma pleť peknú a zdravú.Ak ty mienis robiť pokusy s babskymi radami,lebo ťa strašia kortikoidy,tak je to tvoja vec...len aby to dievča raz neplakalo,že má na tvári doživotne značky.
@janinah nadych, vydych a klud. Nikde nepisem ze idem robit pokusy. Preco hned taky urazajuci komentar. Keby som ucena z neba spadla, nepytam rady. Vsetky odpovede v pohode, ale vzdy sa najde ta jedna, ktora dodzube.
Skúste koloidne striebro a na bolestive vyrážky ichtyol masť. Hlavne pred spanim nastriekat na tvár a nechať pôsobiť. Papat veľa mrkvy, jablk a pit žihlavovy čaj.
@panonia ten zihlavovy caj je dobry napad, tym sa neda nic pokazit.
Pravidelne kozmeticku, plus som kúpila v lekárni koloidne striebro a tým sa čistila a Biodermu pleťovu vodu a krém.Moja mala iba čelo na šťastie nie líca.Po čistení u kozmetičky sa to rapídne zlepšilo.A hlavne nechytat si to, netlacit, vlasy nech tam nejdú.Plus berie zinok.ak nepomôže čistenie tak ku koznej
@luccija poobede dostala ms, pockam ci to bola zalezitos pms a plet sa jej vycisti, alebo to budeme riesit u kozneho a kozmeticka je tiez dobry napad. Doteraz mala skvelu plet, nikdy ziaden problem, zacalo to asi pred 3-4 tyzdnami a nerada by som to nechala zajst do niecoho vacsieho.
Pravidelne navštevovať kozmeticku, synovi to veľmi pomohlo
Nerobte pokusy.objednajte ju na kožnú Amb.