Akné počas dospievania

alexandra224
24. okt 2021

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať na nejaké rady ohľadom akné v dospievaní. Mám ho skoro už 2 roky, skúsila som aj kozmetičku, pri ktorej sa to skôr zhoršilo a aj keď to nie je vážny prípad, ktorý by si žiadal kožného, ocenila by som nejaké prírodné prípravky alebo niečo jednoduché čo by pomohlo aspoň vyrážky do istej miery obmedziť keď už nie sa ich úplne zbaviť. Ďakujem.

simsalabim
24. okt 2021

@alexandra224 Ku moznemu mozes ist aj ked to nie je vazne. Ani moja dcera to nema vazne a ku koznemu chodime. Ved ti nemusi dat tie najsilnejsie lieky, moze stacit relativne slaba masticka na predpis.

martinka13
24. okt 2021

Skus užívať Pangamin. Synovi pomáha

luccija
24. okt 2021

@alexandra224 čistiť u kozmeticky a u nás veľmi zabralo koloidne striebro 2x denne potierať.No a strava nie čokolády, chipsy,...zdravsie

miskamicha
24. okt 2021

@alexandra224 ist ku koznemu aby sa spravil ster ci tam nie je nejaka baktéria

domiklik
24. okt 2021

@alexandra224 cerave gélový Čistič s obsahom kyseliny salicilovej 2-3 krát do týždňa cosrx toner s kyselinou salicilovou a dobrý cica krém (la roch posay napr) ilova maska občas je tiež super

bluemoon24
24. okt 2021

@alexandra224 pravidelné čištění pleti 2x denně (bez alkoholu) - já používám čistící gel z mýdlových ořechů od Dulcia, dále se mi osvědčilo čistit konjakovou houbičkou s přídavkem černého uhlí, pak určitě 2x týdně nějaký jemný peeling a masku (peeling používám různý podle situace, ale nejraději mám šípkový od Kvitok a masku mám Micro bio komplex od Dulcia), pak krém proti akné bez alkoholu a pak lokálně na pupínky 2x denně buď něco s alkoholem nebo se zinkem - ale fakt jen na pupínky, nikdy né na celou pleť. Omezit sladké (u mě především čokoláda), mi taky dost pomohlo. Pak zvýšit příjem vit D a B a zinku 🙂