Akné a potenie 10-ročného

tianna
20. aug 2022

Ahojte, snáď poradíte. 10 ročný syn je v puberte. Začali sa mu tvoriť akné no neviem či sú preňho vhodné klasické akné prípravky vzhľadom na vek a ak aj áno tak ktoré sú naozaj účinné.. ďalším problémom je silný telesný zápach aj napriek dôkladnej hygiene a samozrejme čistému oblečeniu. Vadí to už aj synovi. Nohy, telo, vlasy, všetko.. máte prosím nejaké rady ako mu pomôcť? Ďakujem.

miriam_s
20. aug 2022

@tianna čistiaci gél na tvár je vhodný ak už má akné ... Treba ale kvalifikovane zhodnotiť či má plet vyslovene mastnú a aknoznu alebo zmiesanu, teda mastné čelo nos brada no líca skôr suché, alebo má suchu pleť ... Pre pubertiakov mám dobrú skúsenosť s cerave čistiacimi gelmi, majú pre rôzne typy pleti, majú to v lekárni, v není lekáreň isto, prípadne na internete pozri na liekobox/pilulka.sk

marcellka32
20. aug 2022

Vyradiť zo stravy sladkosti aj slanosti, jest viac ovocia a zeleniny a samozrejme je teplo, sprcha aj 2x denne

sojorez
20. aug 2022

Na akne pripravky normalne, klasicke. Niektore/ nivea/ ma rad pripravkov urceny na dospievajucu plet a urcite i v lekarni zozenies. Co sa tyka pachu, chvilu to bude o drzku - to je nastup hormonov. Ja mam kocky a tiez sme riesili. Potom sa trochu tie hormony zreguluju a bude lepsie. Dovtedy casto sprcha, ale nielen oplachnut vodou, normalne vymydlit, aby sa odstranili bakterie. Kupit deodorant, dat pozor na stravu (menej masa napr. aj), uprednostnit bavlnu a hoc i pribalit nahradne tricko do skoly, puder do topanok, zrusit ponozky s podielom umelych vlaken... Do skoly balicek vlhcenych obruskov,vie sa na weckach osviezit.

matullienka
20. aug 2022

Určite treba pleť čistiť čistiacim gélom ráno a večer, ak sa viac potí tak sprcha, mydlo viackrát za deň, používať dezodoranty. Ja mam v tomto veku dcéru a riešime to takto

domiklik
20. aug 2022

@tianna už ti tu niekto odporučil cerave, osobne by som šla do čistiaceho gélu s kyselinou salicilovou a ceramidmi, čistí a nevysušuje plus by som zobrala aj krém... Sú to veľké balenia, dlho vydržia a nie sú "zzenstile", pre chalanov celkom fajn...

macekovam
21. aug 2022

@tianna sírove mydlo na akné... Kúpiš v lekárni napríklad... Kúp mu aj tuhý antiperspirant... Ak nepoužíva.. To je najhoršie.. Keď chápeš smrdí potom... Niekde v obchode...

andreab23
12. sep 2022

@tianna tak tu by som.prve odporučila prečistiť telo zvnútra a to produktmi z LR aloe vera sivera a potom riešila veci zvonku ak by ste mali záujem kľudne piste