14 ročna cerka ma taketo viražky od coho a čo dalej čo dat nato?tekuti puder či bepanten senzitiv ?
akne jak brno,riešte to s kožnou lekarkou
@magdalena43 to sa jej vyhodilo zo dňa na deň alebo to trvalo dlhšie? Lebo ak to bolo dlhšie tak je to akné, vyzerá to tak. Podľa mňa bepanthen alebo púder je zbytočne na to dávať, ja by som to skôr s niečím vyčistila, vyzerá že to má zapálené
@magdalena43 na liečenie by jej mohlo pomôcť toto: https://www.dalora.sk/obchod/some-by-mi-aha-bha...
Je to sprchový gél určený na telové akné, obsahuje účinné látky ktoré ho pomáhajú hojiť a aby nevznikalo nové... Cena je trošku vyššia ale zase je to veľké balenie a vydrží jej skoro pol roka...
@magdalena43 nepotešil ta, to je akné. Ja som to tak mala od puberty. Na tvari nic, ale dekolt a chrbat takto. Je to beh na dlhe trate. Trpela som tym dlho…bud chodte ku kožnej (aj ked mne s tym moja Kozna nepomohla) alebo si precitaj nejake rady beutyblogeriek. Na zaciatok odporucam jemný čistiace gel od Cerave - nevyrušuje, obsahuje presne to co akné pokožka potrebuje, mne velmi pomohol. Hlavne pokožku nevysusovat s drazdivymi pripravkami, neodmastovat, lebo sa este viac zacne mastit.
Ani jedno z pisaneho, riadne umyvat a ist ku koznej. Inak normalne kozmetika na akne,napr. bioderma sebium, alebo LRP efaclar, cerave ma tiez emulziu ale pozor na farbu, ja som sa pomylila a kupila zle :D .. ale na taketo "telove" akne davaju sprchvoaci sampon dermatologovia. Inak cistit, kremovat... V 14r ani nemusite siahat po "detskej" kozmetike uz. S dcerou som bola kvoli akne u lekarky na jar a dostali sme cistacu emulziu/pletovu vodu/krem a potom krem vyslovene cielene iba na vyrazky. A to ma 10r.
Ak to ma taketo "zrazu", moze to byt z tepla, kombinacia napr. s opalovacim kremom, slnkom.
Akne ma, co najskor zacat liecbu aby neostali jazvy. Najlepsie co je momentalne je roaccutane ale kozna vam poradi viac
moja dcéra začala používať prírodnú kozmetiku a aknózna pokožka sa zlepšila
@mistymay33 dakujem za radu kupila som jejaloe vera sprej dufam že pomôže a sby sa umivala iba detskim mydlom uvidime
@simca06022011 nie ona sa neopaluje skôr to akne môže mat ,dakujem za radu
ja už síce dávno nemám 20, ale aknóznu pleť som riešila donedávna, veľmi mi pomohli tieto výrobky https://eshop.nobilis-tilia.sk/plet/tvarove-gel... Sú cenovo dostupné, tak skúste niečo z toho
aj mňa veru akné občas trápi , aj keď už mám pubertu dávno za sebou
hlavne nech si dcérka pleť čistí opatrne, aby jej nezostali jazvičky...ideálne iba u kozmetičky, a kozmetiku radšej prírodnú, aby to ešte viac nepodráždila
@magdalena43 skôr asi bepanten senzitiv ale bolo by dobré zistiť príčinu tohto či nemá alergiu napríklad na prací prostriedok alebo niečo aj ju to svrbí?