Dobry den, prosim vas, neviete niekto co to su za vyrazky? V zivote som taketo nevidela, su na ruke a aj na chrbte a inych miestach. Ma ich 12r dcera a velmi svrbia, dakujem.
Impetigo
@pribinak nie, uz nemane. Pred troma rokmi sme mali problemy s osypkami aj na Slovensku. Rastie pocet rodicov co nedaju zaockovat deti, spoliehaju sa na kolektivnu imunitu ostatnych deti.
@zuzinka888 vyskytujú sa len raritné, žiadne epidémie nemáme
@egonsk dcera je na osypky ockovana
To, že je očkovaná, neznamená, že ich nedostane. Ale môžu to byť aj kiahne podľa mňa
to moje deti tiez a napriek tomu to syn dostal a ona od neho tiez. (ona nebola ockovana)
@tehotna40 viem ze aj ak je ockovana ich moze dostat, ale podla obrazkov na nete, to tak nevyzera, kedze ona ma asi 4 vyrazky na jednej ruke dve na chrbte jednu na druhej ruke a myslim si, ze osypky by skor boli “rozsiahlejsie”, mimochodom kiahne uz mala, a kiahne vyzeraju trosku inac ale nevylucujem
mne ta bodka v strede vyrazky pripada ako by ju nieco pohryzlo, ustiplo ale naozaj neviem🤷♀️
do pondelka sa bud este viac vysype, alebo uvidis... doktorka v pondelok bude vediet povedat presne co to je ;)
@egonsk tieto vyrazky ma uz treti den, ziadne nove nepribudli, nemoze to byt nejaka alergicka reakcia? ja uz fakt neviem, nove este nepribudli
@pribinak 2019 bola na vychodnom Slovensku uz vyhlasena epidemia.
Kludne blchy a zapalena stipance. Staci jedna.
@anjelicek26 aj to ma napadlo alebo aj od plostic sa môže takto vyrážka zapáliť, určite by som to vydezinfikovala v prvom rade a v pondelok k lekárke
@anjelicek26 podla mna zapalene stipance nemaju zlty pupacik v strede ako u akne ;) Na fotke ich vidim 5 a z toho uz 2 rozskrabane .... ale samozrejme sa mozem mylit.
ja na tom obrazku vidim 5 flakov, pises v uvode temy, ze to ma aj na chrbte a inych miestach, tak bud si protirecis, alebo podcenujes, alebo matematika u niektoreho z nas dostava na frak.
@egonsk no ved na obrazku ma 5, na chrbte ma 2 a na druhej ruke ma jednu
Dcéra mala podobné,vytekala jej z nich taká tekutina,bola to infekcia kože
@moony99 ano dcere tiez z nich vytekala tekutina
ahaaa.. no tak to asi uz ide na nu puberta a cochvila zacne aj mutovat... aha pockaj, to je baba, takze nee, to sa len zacne malovat vystredne a pozerat po chlapcoch a prestane jest 🙂
Nápis do skupiny Zdravotníci na MK.
Najlepšie asi k lekárovi, dcére predpísal lekár vodičku a masť ale boli na predpis.
V pondelok pojdeme k lekarke, kedze pribudla vyrazka na nohe a na krku
osypky? 🙂