Aké vyrážky má môj syn?

12. máj 2022

Toto je miesto tesne pri okraji plienky na stehne pod zadkom. Potom ma len také samotné 1-2 vyrážky po nohách a po bruchu. Má to 6 dní ale takého je to posledné 2 dni. Do včera ho to nesvrbelo. Dnes od rána si to non stop škrabe. Pediatrička nám dala len kyselinu mliečnu ale nepomaha, v lekárni mi odporučili bepanthen sensiderm ale to tiež nepomáha. Kožnej sme objednaní až v pondelok.

sojorez
12. máj 2022

Uf, toto vyzera bolavo. Moja dcera mala podobny vysev, diagnostikovany ako pasovy opar, ale ona bola uz po kiahnach. Pediatra nepredpisala antihistaminika (zodac, fenistil)? Pytala by som si. V lekarni sa da kupit hypermangan - par zrniecok do vody, aby bola svetloruzova a oplachovat. Dezinfikuje a presusuje. Ak sa to rozsiri alebo pribudne teplota, sla by som na pohotovost.

autor
12. máj 2022

@sojorez pediatrička predpísala len tu kyselinu mliečnu, nič iné. Ale mám doma fenistil kvapky, už som mu dala. Tiež som ho včera večer kúpala v hypermangane ale neviem či mu to práveže neuškodilo lebo dovtedy si to neskrabal, až dnes ráno začal.

loryana
17. máj 2022

Ahoj ..mozem vediet co vam povedala kozna doktorka ? My sa teraz trapime s niecim podobnym , syn ma tri roky a ma takyto podobny vysev len na pravej strane tela , boli sme aj u dr. ale nezabera ziadna mast zatial.