Ahoj, máte niektorá skúsenosti s týmito čapíkmi? Ďakujem
je to cisty kortikoid teda presne prednison a dava sa pri akutnom laryngitidickom zachvate.... my podavame uz ked to prechadza do spazmu /teda pocut a vidiet ze tak sipavo dycha ze sa nevie nadychnyt a opucha mu hrdielko.... vtedy dame cely cipok a ideme na pohotovost kde inhaluje prip. podla potreby infuzia
tieto cipky sa v nemaju podavat ako prevencia pred zachvatom... je mozne ich podat pred zachvatom ale ja to nerobim az v momente ked je jasne ze calcium, chlad a ostatne prostriedky na laryngosku nezabrali....
este ma napadlo raz ho mala dcera po alergickej reakcii na ATB podali jej ho na pohotovosti a potom sme sli do nemocky...
inak ma vela silnych vedlajsich ucinkov a je to hormon... takze fakt podanie treba zvazit .... hoci v pripade dusenia dietata nie je co zvazovat... vtedy je rad clovek ze nieco co ako tak zaberie ma...
Malej ich dr.predpisal ,ked mala laringitidu,na noc,aby mohla spinkat v klude a nemala zachvaty kasla-pomohli.
ahoj,mali sme ich aj ich ešte mam,pomohli nam dobre malá mala zachvatovy kašel,skôr bol problem dať jej čipok lebo neni na to naučena
Syn ich dostal na laryngitidu a zabrali takmer hned,velmi sa mu po nich ulavilo.
Odporúčam, zabrali aj na laryngitídu aj na reakciu na atb.
Aj u nas na laryngitidu zabrali takmer okamzite...
my sme ich dostali tiež na laryngitídu, na noc aby nemala záchvaty kašla, ale lekár povedal, máme dávať len dve noci, niesmú sa podávať dlhodobo
Nam velmi pomahaju ked maly dostane zachvat v noci, uvolni mu to dychanie a potom samozrejme rano k lekarke. Ale ich max. 2x - pri zachvate a druhu noc. U nas je to zatial to jedine co zaberie skoro hned. Potom samozrejme sauna v kupelke, alebo studeny vzduch na balkone.
Ahoj ja som ich prednedavnom pouzila pri starsej dcerke, nevedela sa nadychnut . Pomohli jej tak som rada , ze sme tie cipky mali doma . doktorka nam ich predpisala aj mladsej , lebo bola dychavicna , ale nastatsie sme ich nemuseli pouzit . Klop klop klop
Je to cisty hormon ale ked dieta nevie dychat rodic je rad , ze nieco doma ma a nemusi utekat do nemocnice . Ale nie kazdemu zaberu .
moje skúsenosti sú velmi dobré
tiež som ho v noci použila mala cely den kašlala a vnoci tak isto nič nezaberalo ani spreje ani kalcium až čipok vdaka že take dačo existuje
baby neviete od kolkych mesiacov sa mozu davat. Mala sa zobudila a sem tam kasle-steka ako Filip ked ma dostat laringitidu.a teraz neviem,ze keby nieco,ci jej ich mozem dat.bude mat 9m.
ja som ich pouzila jediny krat..ked sa moje 16mes. dieta dusilo kaslom..ciste zufalstvo to bolo vtedy. Neviem, ci zabrali, uz si nepamatam... skusali sme vtedy mozne aj nemozne..ale ked som sa spatne vratila k pribalovemu letaku, som si povedala, ze muselo by byt veeeelmi velmi zle, aby som po nich siahla znova ☹ 😅
ahoj mne lekarka poradila-ked mal maly 10.mes.ze mozem dat ale iba polovicku ale to iba vtedy ked sa mi v noci zacal dusit pri laryngitíde 🙂
u nas sa davaju malej / 2r / vzdy ked ju chyti laryngitidovy zachvat. da sa povedat, ze okamzite sa jej ulavi
Prosim vas mamicky poradtemi moja malicka ma 9mes a noci stale kasle budisa nemoze spinkat mozem jej dat cipok Rectodelt 100mg
uz sa nedaju zohnat v lekarni :(
za mňa nikdy. dcere ako 4 rocnej sa po nom zošupali pery a konecnik do masa. trvalo to roky, kym sa z toho dostala. ale my sme asi ojedinely pripad, lebo nasa dr. mi povedala, ze taky pripad este nemala. teraz ich chcela predpisat synovi (3 roky), ale nechcela som to, uz mam strach.
Vcera ich dostala moja dcera a mali ich v lekarni a tiez som z KE
pomozu ale treba pouzivat velmi uvazlivo je to strasne svinstvo.ale ked sa inak neda tak pouzit.ja som ich pouzila 2krat ked bolo velmi zke a nic nepomahalo a samozrejme ked som si bola na 100percent ista ze laringitida,ziadne take ze preventivne ale klasicky zachvatovy kasel.vyrobene v lekarni maju zaruku len 6 mesiacov hoc su v chladnicke
Ahojte nemá niekto prosím vás na predaj rectodelt alebo prednison cipky?
@janula2511 to musi byt v chladnicke
@poleva a máte na predaj?
@janula2511 take lieky nepredavam
Baby my sme teraz chytili laryngitidu od zimy...skoro som odpadla....ze v lete😢😢😢😢😢dala som jej cipok ...bude mat 3 rocky...ako tak uz vie ze ma byt v klude....muz ma doslova zdrb .. ze nemam ju dat pri mrazak ze chyti este zapal uc....este vonku fuuuka ....zaspala na mne na balkone😕vahala som ci ist hned na pohoto... ale zaspala a pockame....takze uz nic studene ani kricat
Ahoj. Ja som ich používala. Dcéra mávala silné laryngitídové záchvaty, ale na tie nezaberali. Aspom nie dostatočne rýchlo a intenzívne na to, aké záchvaty mávala. Vždy sme skončili v nemocnici na hydrokortizone. Neskôr, keď jej tá laryngitída polavovala, ako dcéra rástla, tak jej zaberali. Malému na laryng. kašel spojený s miernou dýchavičnosťou zabrali perfektne.