Aké sú vaše skúsenosti s okluzorom u detičiek?

zdenkam
26. júl 2012

Nasmu syncekovi 5 rocnemu vdaka skuseleniu zistili ze ma slaby zrak..dostal dioptrie c. 4 a po 3 mesiacoch zaciname aj s okluzorom. 6 h denne. Nastastie aj okuliare aj okluzor neprieniesol odmietanie nosenia. Ufff. Zly zrak je isto dedistvo po manzelovi. Sam mal zly zrak kym pred 2 r neobsolvoval laserovu operaciu oci. Vsetci bratranci a sesternice nasich deti z jeho strany maju okuliare.

bibka1308
27. júl 2012

Moja dcérka nosí okuliare od dvoch rokov. Okluzor tiež mala nosiť, lenže sa hanbila chodiť von, a tak sme preliepali očko vždy keď bola doma. Trošku sa jej to slabšie posilnilo, ale aj tak má dioptrie na jednom očku 6 a na druhom 6,5. Zatiaľ chodíme na pravidelné kontroly a po 18 roku pôjde na operáciu. Držím palce, aby vám z toho maličký cez pubertu vyrástol.

juliagregor
27. júl 2012

mam 3 chlapcov, vsetci nosia okuliariky a okluzor..
starsi je tupozraký a dvojicky nosili okuliariky, lebo velmi škulili (strabizmus)... su po operacii a okluzor uz nemaju...

starsiemu velmi pomohli specialne cvicenia u ocnej lekraky, specialny pristroj s tociacimi kruzkami, okuliare nosi 2 roky a ocka ma uz skoro rovnake, okluzor nebude treba, do skoly pojde dufam uz bez neho

prajem vela trpezlivosti a chlapcovi nech sa ocka zlepsia...

renatad
27. júl 2012

ahojte moja dcera nosí okuliare rok, zistili sme slabe oko pri 5 ročnej prehliadke, nosí aj okluzor, kupili sme latkovy s princeznou ružový, to lepenie jej vadilo a nechcela si to dávať,po 10 mesiacoch sme boli na kontrole a museli jej zvysit dioptrie, nakolko sa jej zrak zhorsil, teraz ideme o 6 mesiacov na kontrolu, tak neviem asi je to individualne aj od toho čo má s očkom

yvkay
27. júl 2012

Ja mam dve deti,a obaja nosili okluzor,vlastne dcera nosila a je bez okuliarov uz asi od 9 ich rokov,ale syn ten stale si ho daval dole,tak sa mu to neuprvilo,a stale nosi okuliare,aj ked neskuli ale ma jedno ocko slabsie.Okluzor treba nosit,naozaj pomoze dietatu.

matinka87
27. júl 2012

Ahojte! Ja som tiez tupozraka a moja dcerka to zdedila po mne este neviem ake dioptrie a ci okluzor bude nosit al. co ako dalej vobec netusim...v septembri bude mat 2 rocky...to je "krasny" darcek k narodeninam ☹ ☹ ☹ som z toho smutna a neviem to stravit ze to zdedila...viem ze je to potrebne nosit, ale ako prinutim malu si to nechat ked je tvrdohlava a vzdorovita mam je problem dat ciapku nie to este okuliare a toboz nie okluzor...ach jaaaj zenusky vela trpezlivosti... 😖 😖 😖

evabb35
27. júl 2012

Veľmi pomohol.

lalipop
27. júl 2012

ahoj. moja najstarsia dcerka zacala skulit v troch rokoch, tak sme isli k ocnej a ta nam povedala, ze ak chceme aby sa jej to upravilo musi nosit okluzor cely den !!! kedze mame v meste v skolke aj ocnu triedu, boli tam asi styri deti, ktore nosili tiez okluzor, bolo to pre nas lepsie a dcerke to velmi pomohlo. pani ucitelky s nimi ocka aj cvicili na specialnych pristrojoch a ked isla do skoly neskulila s okuliarmi vobec 🙂

nella1
14. feb 2013

maminky aj my musime zacat preliepat ocko na 4h.denne....zacali sme ale dcerka plakala ze ju lepenie drazdi ma 3r.a ked sme isli od doky ked nam povedala ze budeme musiet zakrivat ocko a preliepat opytala som sa jej na latkovy okulzor tak zvysila na mna hlas ze ziadny latkovy na okuliarik ale musime preliepat....bohuzial musime ist na latkovy ked ze ju lepenie drazdi 😒 uz som si zistovala je to ten isty ucinok. tu je ofic.stranka http://www.okluzoryprodeti.cz/ tak ak by ste niektora mali tiez problem s lepenim. a tu je mamina ktora ich predava cez MMB http://www.mimibazar.sk/bazar.php?album=247460 .

horana
14. feb 2013

Aj my nosime a to uz od pociatku latkove, tie z linku nado mnou. Teda hladala som intenzivne nieco take, nakolko klasicke prelepovanie u nasho nehrozilo, zacal odmietat aj okuliare. Tieto su konfortne, lahko sa nastoknu sup sup a je to, a pritom funkcne, nemozem si vynachvalit. Vyzera akoby som reklamu robila, ale pre citlivejsie deticky, akoze konecne s tymto napadom niekto prisiel. Mame vzor pirat a syn je este aj hrdy ze ma taky frajersky vzor a ze je ako pirat, predtym mal tendenciu sa skor hanbit.
Pomaly sa mu zraz lepsi, mal ho horsi po muzovi, ktory mal ozaj vaznejsie chyby a musel na laser. operaciu, ktora to vsak uplne nevyriesila zial a ani bezbolestne (z dlhodobejsieho hladiska) to nebolo. Syn sice ide pomaly, nosime uz 4. rok, ale uz sme sa dopracovali len k 10perc. zrakovej ostrosti dole. Cize ked nechce nemusel by ani okuliare mat, zase tak by mu to nevadilo...