Ahojte, nemali ste skusenost s takymito vyrazkami? Vyhodili sa dcerke v noci, svrbia, su telovej farby a v podstate su to akoby spuchnute kopceky. Postupne sa rozsiruju po celom tele. Mala najprv len na dlani a chodidle, po chvili zmizli, teraz som ich objavila po celej ruke, za usami, trochu na chrbate, lytku. Zajtra ukazeme doktorke, ale snazim sa dopatrat este dnes, co by to malo byt. Vcera som jej nasadila 1. krat Sinupret, tak rozmyslam, ci to nebude z toho, lebo z jedla by to nemala mat (nejedla nic speci). Avsak, od piatku je chora, taka bezna vec, kasel a nadcha + od vcera zapalene ocka.
@elanor1 moja 2 rocna ked bola asi pred mesiacom chora, horucka, kasel a sopliky, uzivala aj sinupret a objavili sa jej tiez vyrazky, ktore po chvilke zmizli a nasledne sa objavili inde. Neskor mala aj zapalene oci. Sinupret som prestala davat, uzivala chvilku homeopatika. Vyrazky sa jej opat objavili na brusku, bol to obrovsky cerveny flak a tiez take vystupene vyrazky. Dr. to uzavrel ako alergicka reakcia zrejme na citrusy, ktore jedla a dal nam fenistil kvapky. Vyrazky uz pocas navstevy u Dr. nemala, tak som kvapky dala max 2krat. Podla mna to sposobuje nejaky virus alebo bakteria, pripadne to moze byt alergicka reakcia na lieky. Daj vediet potom nazor tvojho Dr. Dik
@elanor1 Moje deti mali raz pri klasickej viroze presne takyto miznuci vysyp, zacalo to dcerke, tiez som sa zlakla, ze reakcia na lieky, ale o tyzden chytil virozu aj syncek a vysyp sa objavil aj u neho. Takze tie miznuce vyrazky (akokeby stipance od komara) boli z virozy, nijak ich ale netrapili-nesvrbeli. Syn mal vtedy tiez aj ocko zapalene. Na ten vysyp som nedavala nic. U dcerky mizol behom 30 minut, syncekovi putoval tak po 2 hodinach. Celkovo zmizol asi po 2 dnoch.
@jasminka22
@bambulesa dakujem, kočky. Vyzera to tak, ze ste mali rovnaky vysyp. Som zvedava, co mi zajtra povie Dr. Citrusy ani hrozno nejedla, jedine jablko, ale myslim,ze dobre som umyla a este aj osupala supku (bola taka tvrdsia, sama sa z nej drhnen, bezne inak nechavam). Sinupret aj kvapky na zapalene oko som dala 1.krat vcera vecer a v noci sa mi uz stazovala, ze svrbi. Mala to vsak len na dlani a nohe a do rana zmizlo. Cize rano a na obed som opat dala lieky a postupne poobede sa zacala stazovat a teraz navecer to uz bolo dost zle. Lieky som uz nedala, okupala sa len vo vode a predsalen som dala Zodac - polku z polky. Polovica sa moze od 6r. a napadlo mi, ze v lekarni mi raz vravela lekarnicka, ze 5-rocnej stvrtku mozem dat. Ten liek je pisany od 6r kvoli tomu, ze na mensie kusky ako polka sa tazko rozdeluje.
@elanor1 vyzera to na urtikariu pri oslabeni organizmu, skuste antihistaminika.