Ahojte, moj malý mal vcera pravdepodobne takýto záchvat, plakal tak, az prestal dýchat a trosku omodrel.Bolo to na návsteve u svokry a neviem, či to nesúvisí aj so zmenou prostredia, aj ja som bola nervozna, aj on, lebo sa mu vsetci prihovárali, či to na neho nebolo vela..
no mne mava takto zachvaty tak 2-3krat do tyzdna niekedy z nicoho nic inokedy ked je moc unavena chyti taky hystericky rev az ledva dychaa ne a ne zastavit uplne zacne pistat ked ju uz zo zufalstva nedajboze polozim na postel co ju nevladzem nosit normalne sa od nervou mece niekedy to trva aj polhodinu mne je do placu jedine co pomaha je bud utekat von a na vzduchu ju uspat(byvam v panelaku)alebo jej pretem tvaricku vodou a rychlo ju utrem ako u nas rady fukni jej do tvare aby sa zo zachvatu preprala nezaberaju ☹ ked sa ukludni obycajne zaspi potom este takych 5-10min.vzlika a ja som uplne zufala,nestastna a obycajne si aj poplacem pretoze mi dojde luto ze ju neviem hned ukludnit. ☹
na sekundu ho nahni dole hlavou alebo fukni do tvare ako pise manika. Nam pomoze len nahnutie , fukanie nezabera
pamatam si, ked sa toto raz stalo mojmu bratovi a ocino to intuitivne riesil tak, ze ho chytil za nohu hlavou nadol a tresol ho po zadku. perfektne to zabralo
ahoj...môže to byť zmenou prostredia, nezvyčajný zvuk (hluk), stalo sa mi to (u oboch mojich detičiek v dojčenskom veku), len nie do fázy "zmodrania", lebo som s nimi odišla do inej miestnosti a ešte zabralo, keď ja som bola nervózna a nemohla som ich utíšiť (začarovaný kruh-nervózna z ich plaču, plač z mojej nervozity), šupla som ich na ruky manželovi; ...a ešte jedna finta, ktorá nám zaberá dodnes, otrieť tváričku mokrou plienkou, alebo umyť 😀
mne sa maly tiež tak zachadzal,teda ten starši -asi od 3tt do roka a niečo,proste niekedy mal rapeľ a reval tak,že sa zašiel. stačilo vždy iba fuknut do tvare . ale moja segra sa zachadzala aj ako 4 a viac ročna 😀 a to bola ina šou, ked sa jej nedalo čo chcela,tak odkvacla a vtedy som ju aspon mohla dobre prefackať aby sa prebrala 😀
a ja mam skusenost,pri prvej dcerke to trvalo tak do 6 mesiacov,a teraz druha sa mi prvykrat zasla uz v porodnici 😒
takze nas to caka opat...u nas zabera fuknutie do tvaricky
mne to spravil malý tiež ,ale len raz...Mal rok aj pol,bolo to v drogérii.Tak som ho len položila na zem aby si neublížil a odišla od neho a on dobehol ihneď za mnou,plakal už normálne a odvtedy to už nespravil. 😎
Keď sme boli u lekárky,tak som jej to spomenula.
Povedala,že na to ešte nikto nezomrel,že nemusím sa báť.
ak raz spravíte okolo paniku,tak to detičky budú robiť stále,lebo vedia,že takto vždy upútajú pozornosť
a ak sa zachádza bábo...tak to som ešte nevidela ,ale tam by som bola teda opatrnejšia
aj mi s tym zijemme a zabera len nahnutie,niekedy ani to...v podstate sa nemusis bat,ked je telicko v ohrozeni tak proste upadne do bezvedomia aby telo ovladalo dychanie a doplnilo kyslik tam kam potrebuje potom sa babo prebere,ale tak daleko by to zajst nemalo(to mam tu s fora a mna tento poznatok dost ukludnil).moja rodina ho strazi ako oko v hlave(len aby sa nerozplakal) ked si ho na par hodin vezmu lebo sa strasne boja ze to nezvladnu 🙂
No baby ja mam ten isty problem a malemu uz vobec nezabera fukanie do tvare len velky splech studenej vody do tvare a aj to furt mu spliecham az po dlhsej dobe sa nadychne a je uplne bledy a mimo a vykruteny... ale vyskusam to naklonenie dole hlavou 😀 mozno pomoze ...lebo maly fakt nedycha a je az sivy vyvrati oci a ruky ma do krca skrutene proste nedycha aj dlhsie je to stres pre mna a narocne dakedy to mam aj 5krat za den a dakedy len 1krat cim je starsi je to horsie ....teraz ma 11mes.
Ahojte, moj syn sa "zachadzal" do asi 1/2 roka. Riesila som to tak, ze som ho vyhodila do vzduchu (ako male babatko este v perinke) a on sa prelakol a krasne sa nadychol. Neviem ci mi to neporadila nahodou doktorka.... 😨 😨
ja som malej od malicka fukala do tvare, alebo do nej "frkla vodu", a raz ked v noci prestala dychat veru som ju dala dole hlavou a buchala po chrbatiku a celou nou triasla a fukala do tvaricky..potom sa nadychla
sara mala zachvat asi len 3x. vtedy som ju silno chytila a drzala. aj sa mykala ale ustali sme to. citila moje teplo a iastotu. dovodom bola podla mna najma unava.
Ahojte baby.no mi mame taky isty problem.mali sme doteraz 2x a boli sme aj v nemocnici.dr. mi hovoril ze vzdy ked sa to stane mame volat sanitku alebo zobrat ho do nemocnice.co poviete?mam stale ho vlacit tam a tri dni tam byt s nim.inac neurobia nic.
ahoj ja sa s tym stretavam doteraz a maly ma uz dva roky :-/ ono pomoze ked nu fuknes do tvare ale das po zadku keed bude starsi samozrejme..moj syn to robi ked sa rozculi, ked mu nevyhoviem, ked mu daco nekupim ☹ bohuzial su aj take deti...