Ahojte, prosím mamičky detí, ktoré prekonali delta variant covidu, aké mali priznaky? Moje sú momentálne chore, samozrejme ma hneď napadá v tejto dobe covid. Ale nenašla som aktuálne nejaké relevantné opisy priznakov, tak skúšam tu...
U nás najstarší syn12 rokov - bolesť hlavy, teplota do 38 st. strata čuchu a chuti, ale celkovo príznaky len dva - tri dni, mladší syn 9 rokov, teplota max. do 38 st. a hnačka, teplota asi dva dni a hnačku mal približne 3-4 dni a dcéra 7 rokov, jednodňová teplota okolo 38 st. a tiež hnačka asi 3 dni.
syn 6 rokov -
- kolisavu teplotu 36,8-37,5 raz ju mal raz nie
- obcas bolest hlavy
syn 8 rokov
- 1 vecer zachripnuty hlas a mirene zafufnenie
Dcera 13rokov teplota bolest hrdla
Dcéra klasické ako pri nachladnutí, sopel a také pohmkavanie a bum pozitivna
syn 11 rokov,absolutne nic, druhy syn 13 rokov,pol dna teplota 38,a suchy kasel,ine nic.
Dieta 5 m3sacne parkrat zakašle pocas dňa, zatekaji hlieny. Teplota 1 den 37,7
@andreaj24 u nás bol prvý pozitívny manžel,potom dcéra na tretí deň po jeho príznakoch, syn na štvrtý, ja s ďalším synom na piaty a ďalšia dcéra na šiesty deň.
Ale vôbec sme sa neizolovali,fungovali sme normálne.
Manžel prvé dva dni prespal celé s teplotou 38,6
Trošku ju zrazil a potom šla naspäť hore. Mal bolesti celého tela, kríže ho tiež dosť boleli. A stratu čuchu.
Ja som mala iba 36,9 a kašeľ, sopel a stratu čuchu.
A neskutočnú únavu.
@andreaj24 Celá rodina sme mali príznaky, ja som to dostala od najstaršieho syna pravdepodobne. Hneď na druhý deň ako dostal teplotu, som dostala teplotu aj ja a okrem teploty som mala ešte strašné bolesti hlavy, nezaberali na to ani tabletky proti bolesti. Ale trvalo to asi dva dni tie bolesti, teplota 3 dni max do 38,5 st. a potom mi klesla a už som bola v pohode, len ešte taká slabšia a unavená. Manžel mal len zvýsenú teplotu asi 37, 3 max. a cítil sa trochu zle, ale inak fungoval normálne, on je očkovaný, ja nie.
Neviem, či to bol delta variant 🤷 .. mladší syn mal triedu v karanténe kvôli pozitívnemu spolužiakovi, tak sme ho objendali na pcr, nemal žiadne príznaky tak sme automaticky čakali že bude negatívny...a výsledok prišiel pozitívny 👀 .. celú dobu bol bezpriznakovy, keby nemá pozitívny test tak by som ho asi do školy poslala 🤦
Na tretí deň sa spustil staršiemu synovi sopel tak sme aj jeho objednali a aj on bol pozitívny. Mal iba sopel a jeden deň ho bolela hlava... My s mužom sme očkovaní a nechytili sme to
Ahoj, neviem,či to bola delta,ale podľa počtu infikovaných v triede asi áno (z 24 detí 9 pcr pozitívnych+pani učiteľka). Začalo to skriabanim v krku,do večera nádcha,o 2 dni nechutenstvo a potom dusivý kašeľ. Teplota max.37,7. Hodnotím to ako mierny priebeh. Zato teraz po mesiaci ochorel príšerne, teplota do 39,kašeľ,zvracanie, nádcha,čakáme na vyšetrenie u Dr. Mám pocit,že bol z covidu oslabený a takto ho niečo zomlelo. Lebo nikto z nás doma ani v škole nebol chorý 🤷♀️
Ake lieky uzivali vase deti? Aj antibiotika?
@flakulka jeden doktor z covidoveho oddelenia vravel, ze obvodaci tymi antibiotikami "pre istotu" viac skodia ako pomahaju, lebo ked sa korona skomplikuje a skonci pacient v nemocnici, pridruzi sa mu bakterialny zapal, tak potom mu uz antibiotika nezaberaju, takze pediatricka asi postupuje spravne. Ale napr. aj mojej svokre dala obvodacka antibiotika pre istotu, ked mala covid.
@kikulienkadd ojoj držím palce nech je coskoro fit!
@agnes28 ďakujem, dostal antibiotiká, lieči sa. Medzitým ochorel aj druhý syn. Úprimne-čakala som to.
Dcéra 3,5 roka
Mala len horúčky a kašeľ
Čo bolo iné ako pri normálnej chorobe, bolo to, že nešlo mi tie horúčky zraziť
Inokedy stačilo dať nurofen a na cely deň sme mali pokoj. Teraz už po hodine od užitia lieku zas horúčka… zdalo sa mi že najlepšie zaberal panadol vtedy aspoň 3 hodiny vydržala
Ďakujem všetkým čo sa podelili, tie priznaky su niekedy fakt uplne nenápadné. Dceru som objednala pre istotu na PCR, ale zrejme su preťažení, uz 28 hodín čakám na termín 🙈
@agnes28 ahoj, neviem či sme mali delta variant, ale koronu sme mali teraz, ešte dva dni budeme v karanténe.
Dcéra, 13 rokov, bolesť hlavy, teplota 37,3 sopeľ a kašeľ, strata čuchu
Dcéra, 11 rokov, bolesť hlavy, 37 teplota, strata čuchu
Syn 9 rokov, bolesť hlavy, teplota 37,5
Syn, 4,roky, ale horúčka 39,3 zrazena na 38,6, sťažoval sa, že ho bolí hlava
Syn mal horúčku 12 hodín, potom už absolútne nič.
A ďalšie deti bolela hlava cca dva dni.
Teplota bola tak isto len dva dni.