Aké okuliare vybrať pre 4-ročnú dcéru?

dinky21
7. feb 2020

S dcérkou sme boli tento týždeň na očné vyšetrenie a predpísali nám okuliare. Na obe oči 1,5 do diaľky. Keďže ja okuliare nenosím nemám ani páru aké okuliare jej vybrať 🙄. Mamičky, viete poradiť s akými máte dobré skúsenosti - kvalita, tvar, dizajn, cena atd. Chcela by som hlavne aby boli lahučké, bezpečné a dostatočne flexibilné aby niečo vydržali. A čo sa týka skiel, aké odporúčate?

deti95060810
7. feb 2020

jednoznačne ti poradia v očnej optike. Dcéra nosí okuliare dávno, ale čo aké okuliare máme - tie nevydržia viac ako rok...Takže treba mať na pamäti že dieťa rám alebo zničí, alebo z neho vyrastie....

ukulela
7. feb 2020

@dinky21 odporuci ti najlepsie optik. ja nosim okuliare od 2 rokov a teda ked pozeram, co nosia deti dnes - 100 a 1. mne nasi po par rokoch zohnali take, co mi nepadali - neboli klasicky zohnute za usami, ale mali take "dzindziky " - - boli take pruzne na konci a obisli okolo celeho ucha - a koniec potom vykukal spod usneho lalocka ako taka gulicka - nausnica. (fakt neviem, ako to popisat 🙂
z pohladu nositela okuliarov ti poradim len vybrat si nejaku lepsiu optiku (u nas v BB je to napr Seben) - a odporucia podla tvare dietatka, aby okuliare dobre sedeli. skla takisto - poradia odlahcene a ak mozes zainvestovat - aj take, co sa tazsie poskrabu. (ale zasa by som sa najprv poradila aj s ocnou - ak je tam pisana kontrola o mesiac - dva a moznost, ze sa dioptrie zmenia, tak na zaciatok len obyc odlahcene skla, aby som o par mesiacov zasa nedavala dalsiu stovku za nove dioptrie) ...
dizajnovo su dnes okuliariky paradne, aj farebne - je dobre, nech si drobec vyberie napr peknu farbu, co sa mu paci, aby mal k okluliarom vztah a nemal odpor. aj za cenu, ze si vyberie nejaky blaznivy zvieratkovy vzor, co sa rodicovi nepaci 🙂 a teda urcite okulire dvojje - jedny do rezervy (alebo aj jeden vzor bude blaznivy pre radost dietatam tak druhe aspon trocha oficialne 🙂

renab
7. feb 2020

Na toto ti daju najlepsiu odpoved v optike. Aj ked teda u nas, nech by nam dali akekolvek, kazdy tyzden sme boli v optike opravovat pokrivene ramy.

dinky21
autor
7. feb 2020

@ukulela ďakujem pekne za odpoved, my sme z BA, zatial neviem ktoru optiku pojdeme pozriet, teraz cez vikend mozno pozrieme nejaku v nakupnom centre, ale nasla som na nete specialnu detsku ocnu optiku tak by sme tam cez tyzden skocili, mohli by tam mat vacsi vyber a mozno lepsie poradia ake budu pre malu vhodne.

bluka2
7. feb 2020

Ja by som okuliare 1,5 v tom veku nedávala robit. To je len nejaká norma, ako ostrý zrak má akože byť. Nemusí nič čítať na tabuli, iba ostara s tým je. Sama som asi pol roka fungovala bez okuliarov, keď som mala 2,5 do diaľky. Dalo sa na to zvyknúť a keď ani nevieš, ako to s okuliarmi je, ani ti to nechýba.

culienka
7. feb 2020

Na poliklinike strecnianska je detská očná optika

dinky21
autor
7. feb 2020

@culienka ano presne tu som myslela, to je jedina tu v BA ktoru som nasla, mate s nou dobre skusenosti?

dinky21
autor
7. feb 2020

@bluka2 ano bolo by to urcite menej starosti keby ich nemusela nosit, ale doktorka nam vravela ze pomocou okuliarov v tomto veku je este moznost, ze sa jej zrak skoriguje a mozno pozdejsie okuliare nebude musiet nosit, tak neviem

eriksonka1234
7. feb 2020

@dinky21 dcéra nosí tiež od 4 rokov, máme trojo, jedny stratila, tieto mame najradšej, sú stabilné a ľahké, skla mame odľahčené, jedny ma také jemne elegantné

kaja_73
7. feb 2020

@dinky21 ahoj... tú detskú optiku na Strečnianskej ODPORÚČAM na milión percent 😉 Máme osobnú skúsenosť: čistou náhodou sme tam išli vyberať prvé okuliare pre syna - vtedy 2,5 ročného a odvtedy nechodíme nikam inam 🙂 Je tam ochotný personál, ktorý odborne poradí, usmerní, vysvetlí, majú skvelý prístup k deťom ... jednoducho TOP detská optika !!!

terezka1947
7. feb 2020

@bluka2 nemozes porovnavat dospelehoa dieta. Dietatu sa,oko vyvija...dospelemu nie.
Cize ak okuliare su potrebne,maju sa nosit.

nika82
7. feb 2020

destka optika co je v BA, ja tiez nosim od 2r a to boli ine popolniky, teraz maju pre deti krasne okuliarky

bluka2
7. feb 2020

@dinky21 hm, tak by som este skusila asi druhy odborny nazor a az potom sa pustila do vyberania

dinky21
autor
7. feb 2020

@kaja_73 dakujem, urcite tam skocime 😉

nikadomi
7. feb 2020

Ja som dnes bola so 4ročným na Strečnianskej. Vrelo odporúčam. Poradili, syn si vybral dvoje- bol veľmi sklamaný, že si ich nemôže hneď vziať- hotové budů až v stredu 😉 tam naozaj poradia a nastavia všetko podľa požiadaviek..

cucoryedka
7. feb 2020

@dinky21 ahoj, aj pripajam sa k pozitivnym ohlasom na Strecniansku, chodim tam s detmi uz 6 rokov, uplne super pristup k detom, odborny nazor, aby okuliare plnili to, co maju, servis okuliarov (dcera zlomila stranicku, podla objednavkoveho cisla, si nas nasli v databaze, nebol problem s "nahradnym dielom"). 🙂

gayano
7. feb 2020

Aj ja odporucam Strecniansku, TOP pristup, ceny podla mna ok ( ale inde som nebola, tiez sme mali odporucene sem kvoli vyberu) , pred tyzdnom sme odtial prisli s prvymi okuliarmi. Dcerka ma 2 roky a v pohode ich nosi cely den co sa divim, neadia jej...asi dobry vyber 🙂

zuzka102
7. feb 2020

Baby, tie čo vám deti nosia/nosili okuliare už od 2-3 r., o aké vysoké dioptrie išlo?

cucoryedka
8. feb 2020

@zuzka102 ahoj, dcera nosi okuliarky od 1.5 roka, genetika zohrala rolu (my rodicia nemame okuliare, len stari rodicia nosia a muzovi surodenci nosili), korekciu ma vysoku, na zaciatku to boli plusove 3jky - je dalekozraka, neskor +4.5 s cca 2-2.5 cylindrom ...vysokou korekciou sa riesi viac problemov (refrakcna chyba sama o sebe nie je u dcery taka vysoka, ale zabiehali jej ocka- preto take cisla)...

zuzka102
8. feb 2020

@cucoryedka Dakujem. Pytam sa preto, ze pred rokom, ked mala dcerka 2 r. sme boli u ocnej a tiez jej namerala nejake dioptrie aj cylindre (okolo 2-ky), a vraj mame prist na kontrolu teraz v 3 r. a uvidi sa co dalej. Tak len rozmyslam, ze ako realne to vyzera na nosenie okuliarov, teda nosit ich raz bude, ale ze od akeho veku to bude nevyhnutne/potrebne. Lebo dcerka inak vidi dobre, teda aspon nam laikom sa tak javi.

cucoryedka
8. feb 2020

@zuzka102 u nas keby mala v roku nezacala skulit, by sme na to neprisli (asi nie tak skoro), dovtedy sme zabiehanie ociek nezbadali. Co sa tyka astigmatizmu - cylindre, tie su do istej miery fyziologicke - ziadne oko nie je 100%, takze ak cylinder nie je vysoky a ani refrakcna chyba, a nie su ine "problemy", nezvykne sa to korigovat okuliarmi. 2kovy cylinder je ale uz vyssi. Toto vsak uz vie len ociar. U nas,aj ked som si uvedomovala vaznost dcerinych problemov, v malom veku som bojovala stale s tym, ci pri vysetreni nevidi alebo sa jej nechce spolupracovat - je to tvrdohlavec. Avsak po konzultacii s viacerymi ociarmi, sa v principe vsetci zhodli na nastaveni ake mala. Vela sme doma cvicili, pracovali s ockom, a naucila som sa rozpoznat ako vidi. Neskor sama zacala hovorit - okolo 4 rokov. Mozno by aj u Vas stalo za to, konzultovat nielen v optikach - to je dolezite az pri samotnom vybere, ale mat viac nazorov - ociarov. Sice to lekari nemaju radi, ale samotna volba je na pacientovi. Sama moja mama - lekarka vravela, aby som konzultovala s viacerymi. Keby nieco spokojne mozes napisat aj SS.