Má niekto skúsenosť s nežiaducími účinkami po podaní čípku Rectodelt??? Môže byť nervozita, psychické poruchy a nekľud??? Ďakujem
Lekár mu ho predpísal pri laringitíde...po dva dni večer jeden čípok...odvtedy je veľmi nervózny, nekľudný...nemá o nič záujem...ani o tie veci, ktoré zbožňoval...Už je to tretí deň po užití...zdá sa mi, že to ustupuje, ale ideme teraz s ním na pohotovosť...
my sme po laryng.dusení dostali rectodelt iba do chladničky ako prvú pomoc, keby sa to opakovalo... keby fakt nemohla dýchať... už si ho vysadila?
áno, vysadila. Mal to iba na 2 noci...dnes už nebol taký nervózny. Lekár na pohotovosti povedal, že to nemôže mať z toho...Vraj to je z tej choroby...tak uvidíme, aký bude zajtra...
Vedľajšie účinky nikdy nie sú z liekov..
My sme po laryngitíde žiadne psychické prejavy nemali.. ale nebrali sme ani ten rectodelt, len ho mám odvtedy v chladničke, keby sa to opakovalo..
@eaka to je čo za hlúposť? 😕 😕 😕
@siska8 neviem prečo si dávala malému rectodelt aj ked nemal záchvat, verím, že to nie je tvoja chyba, ale lekárky, tá ťa mala na to upozorniť, že rectodelt je potrebné mať ako prvú pomoc pri dusení ... ak si už liek vysadila, príznaky, čo opisuješ, by mali pominúť
moje obidve dcéry mali laryngitídu a obidve boli neskutočne nervózne, aj keď chválabohu záchvat nemali, ja som tiež nervózna, ked mám zápal hrtana a bolí to
mas napisane na pribalovom letaku - psychicke poruchy...
rectodelt je dobry bordel a ja by som ho malej nedavala...my bezime rychlo na pohotovost, odtial odoslu na prijem - inhalujeme adrenalin, ambrobene a dostaneme mensiu davku prednisonu v tabletach (rectodelt je prednison vo velkej davke a pouziva sa ako prva pomoc, aby sa ti dieta nezadusilo, kym prides do nemocnice - mal by rychlo odpuchnut hrtan) a dithiaden.
Po konzultacii s jednym lekarom (totizto kazdy lekar ma iny nazor, dokonca som sa stretla s tym, ze nam dali rectodelt v pia a mala som ho davat malej az do pondelka, co som samozrejme neurobila, ale vydobila som si prijem), malemu -malej pichnu o nieco ucinnejsiu latku (teraz neviem nieco texa....tididi 🙂 zabudla som nazov) a potom davaju nizsie davky prednisonu - co je teda ako pisem bordel, ale aspon nie v takych davkach)...
Ale pokial mas rectodelt ako prvu pomoc v chladnicke, je to dobre...niekedy sa dietatko zacne dusit, takze nemas na vyber...ale neriesila by som to podanim znova....
@majka35 rectodelt sa nedava len priamo pri laryngitickom zachvate, ale aj pri predzvesti laryngitidy alebo neskutocnom neutisitelnom kasli. A dava sa tak dva dni po sebe, hoci aj preventivne, detom sa potom lepsie dycha. Ja sa tiez rectodeltu strasne bojim, obe deti mavaju laryngitidy, ale moja lekarka, ktora naozaj nedava lieky len tak, antibiotika a kortikoidy uz vobec nie, ma uistovala, ze je to O.K. v pripade tychto problemov na tie dva dni, ze sa nemam bat. Dokonca mi lekarka vravela, ze ked mam vecer pocit, ze z toho bude v noci laryngitida, ked uz obcas zakasle tak hnusne stekavo, tak nemam cakat na zachvat, ale rovno dat Rectodelt, aby ten zachvat vobec neprisiel. Tak len na vysvetlenie, ze nemyslim, ze @siska8 urobila chybu v davkovani.
Rectodelt mi lekár doporučil podať i ako prevenciu proti väčšiemu opuchnutiu hrtana...Mala som asi podotknúť, že v našom prípade sa postupuje trochu inak...Syn je po štyroch operáciach srdca, čiže sa postupuje trochu inak...U nás nemôže prísť ani k duseniu...Dostal lieky na odvodnenie, a hneď má lepšiu náladu...hneď je lepšie...mal viacej krvi v pľúcach a bol zavodnený. Dnes už behá....Po prečítaní na internete aký je to bordel, by som pri "zdravom" dieťati túto čipku určite nepodala...
Ďakujem za vaše odpovede a názory...
dievčatá, môj syn berie 5 liekov dennodenne na srdce od narodenia...v marci bude mať 3 roky...keby ste videli na príbalových letákoch nežiadúci účinky...jeden z nich je poriadne svinstvo...ale bez neho by môj syn nemohol fungovať...druhý sa zase nemá podávať osobám do 18 rokov...tak čo si vybrať? verím lekárom v DKC i svojmu obvodnému pediatrovi (kardiológovi)...určite by som lekárov nemenila...Teraz už viem, že tú nervozitu a nekľud nemal z rectodeltu, čo boli uvedené ako nežiadúce účinky...
@eaka ak si to myslela ironicky, mohla si pouzit aspon vhodneho smajlika, inac to asi tazko v pisanej podobe rozlisit....
@majka35 myslim, ze si to trochu prehnala s tou vymenou lekarky, no ale nevadi..... Precitaj si pribalovy letak (je aj na internete) - pri akutnej laryng. sa dava liek 2 dni, dava sa aj pri spastickych zapaloch priedusiek. Samozrejme, neziaducich ucinkov je kopu, ale!!!!!!! urcite dieta nebude mat poruchy rastu, vnutorne krvacanie a podobne po 2 dnoch liecby!!!! Aj v letaku pisu, ze sa to MOZE objavit po DLHODOBOM uzivani. Myslim, ze lekarka pozna konkretne dieta lepsie ako ktokolvek iny a ked ma pravidelne raz do roka tazku laryngitidu, ktora zacne "stekanim" uz vecer a neutisitelnym trojhodinovym vycerpavajucim kaslom, kde nevie ani napit sa ani nic, tak ja ten rectodelt jednoducho dam. A nebudem cakat na zachvat, ktory bude sprevadzat modranie a radsej predidem volaniu zachranky. Tak v takom pripade dam preventivne. A rano nabehnem za lekarkou a dohodneme sa co dalej. Lekarka mi prikazovala, ze ked dam rectodelt, musim prist na druhy den k nej a dohodneme, ci dame aj dalsiu noc, alebo sa prejde na nieco ine. Myslim, ze uz ideme riadne mimo temu, ale nedalo mi nevyjadrit sa.
Nemá prosím vás niekto na predaj prednizon cipky 100mg.
@siska8 rectodelt ma vela neziaducich ucinkov, kedze je to kortikoid.otazne je, ci nervozita a neklud su jednym z nich, podla toho co dietatu je a preco si ho dala