Ahojte za mesiac cca nás čaká spánkové Eeg aby sa u syna (autista) vylúčila epilepsie. Denné eeg mal v poriadku, ale kvôli niektorým občasným prejavom to chce neurologická ešte takto overiť. Ja stále pevne verím že je to skôr prejav autizmu, určitého stimmingu a nie epilepsie, ale zaujímalo by ma či sa niekomu potrvdila epilepsia aj keď ju nejak neočakával, respektíve nevšímal si často nejaké možné "záchvaty".
U nás nie u dieťaťa ale u muža, z ničoho nič v jeden deň začal opakovať všetko dookola to čo sa stalo behom týždňa, potom si nepamätal čo sme robili pred hodinou. Mysleli si všetci najprv že mŕtvica. Nakoniec spánkové eeg ukázalo epilepsiu.
Jedna v rodine má epi celý život. Jej záchvat prebieha tak že ona proste hľadí do blba nehýbe sa a potom zrazu funguje ďalej. Ja mám zas riadne kŕče stratím vedomie taká klasika. Treba si o tom naštudovať je veľa typov záchvatov.
Ďakujem za skúsenosti. Syn máva nie moc často ale stalo sa par krát, paradoxne epotom ako mal z niečoho veľkú radosť - ale čítala som aj o prípade kedy radosť vyvolávala záchvat, poležiačky sa akoby meta zo strany na stranu najmä hlavou, ale že fakt rýchlo, k tomu meta ruckami do strán, a pozerá sa chvíľkami akoby doblba. Ale zas.po chvíľke ho dokážem prerušiť a aj sa na mňa usmeje. Klinickej psychologické sa to vôbec nepáčilo že to jej príde viac ako iba prejav autizmu, keď som jej ukazovala videa, neurologická že úplne ako epi nie ale že treba to overiť takže ideme do ba a mám aj tam ukázať tie videá. No len tak mi to už vrta v hlave keď sa nám blíži vyšetrenie, ja dúfam že to bude nakoniec len ten stimming taký zvláštny alebo čo, ale či nemáte s podobným skúsenosti.
A ešte mám otázku, je aj možné žeby sa niečo také objavilo napr len za pár mesiacov, potom dlhšie nič a potom zas ?
moze moja mava napr. 1x za mesiac inak je relativne ok
@kacena4 a prosím Vás to by zaznamenali natom eeg ? Denné mal čisté, ešte ide na spánkové. Alebo to musí mať zrovna presne vtedy keď to natáčajú ?
ano musi mat zachvat priamo pocas natacania
Ja som mala po 3 rokoch čiste eeg a vysadila mi lieky a do týždňa som mala záchvat.
Dobrý deň nás syn má také mierne zahladenie najskor som to brala ze payei to k diagnoze...lenze od jednej choroby s teplotou to sledujem ovela viac a teda sme to isili riesit....naozaj časom bol vypnutý , unikol mu aj moc ale vždy to trvá len 3seknudy , dneska sme boli na eeg ,,,prosím ako ste dopadli vy ? Ja mam hrozne obavy o 13tej ideme pre výsledok budem vedeť viac....ale nas syn nezje žiadne sirupy ani tabletky to bude extrémny boj ,,,,neviem co čakať ďalej
@nama94 maly mal čisté aj to spánkové eeg takže ja pevne verím že epilepsiu nemá. Máva presne také obdobia že sa vie viac zahladiet - inak tiež naposledy zrovna pri a po teplote viac, alebo že zmurka v takých intervaloch ale to teda povedala že pripisujú tej základnej diagnóze (autizmu). Akurát teda keď sme boli hospitalizovaný na tomto spankovom eeg, tak doktorka na vyšetrení zistila kvadruhyperreflexiu - že má zvýšené reflexy na všetkých končatinách. Tak že aj preto aj celkovo keď sa riešili takéto veci žeby chcela aspoň raz za život aby mal spravené mri. Tak nato ideme este vo februári, ale pevne verím že ani tam sa nič neukáže.
Tak Vám držím palce nech sa nič nenájde tiež som najskôr strašné dúfala že je to len z diagnózy ...lenže sa nám epi potvrdila a ako berie lieky mi príde že to je ešte horšie akože zahľadení má menej ale intenzívnejšie :( náš malý je tiež celý taký roztrzity neviem byť vôbec v kľude tým pádom aj tie záchvaty prídu častejšie keď sa celý takto vysiluje, som strašné nešťastná akoby nestačil autizmus , akurát v lete sme sa celá rodina tešili ako napreduje , aký je šikovný už a zrazu ďalšia rána dúfam že sa nám to podarí dať pod kontrolu 😔😔😔 prajem Vám teda nech ste len zdravy lebo to je najviac 🙏🏻
u nas to tak bolo zistili sme nahodne pri inom vysetreni, boli to zahladenia, nezrorumitelna rec, grimasy, ustrnutie v cinnosti, rozhodenie ruk, atypicky prejav oci take mikanie nie klasicke vyvratenie oci, ...