Aké miernejšie prejavy epilepsie ste zaznamenali u vašich detí?

6. jún 2024

Ahojte za mesiac cca nás čaká spánkové Eeg aby sa u syna (autista) vylúčila epilepsie. Denné eeg mal v poriadku, ale kvôli niektorým občasným prejavom to chce neurologická ešte takto overiť. Ja stále pevne verím že je to skôr prejav autizmu, určitého stimmingu a nie epilepsie, ale zaujímalo by ma či sa niekomu potrvdila epilepsia aj keď ju nejak neočakával, respektíve nevšímal si často nejaké možné "záchvaty".

kacena4
6. jún 2024

u nas to tak bolo zistili sme nahodne pri inom vysetreni, boli to zahladenia, nezrorumitelna rec, grimasy, ustrnutie v cinnosti, rozhodenie ruk, atypicky prejav oci take mikanie nie klasicke vyvratenie oci, ...

gubcikova
6. jún 2024

U nás nie u dieťaťa ale u muža, z ničoho nič v jeden deň začal opakovať všetko dookola to čo sa stalo behom týždňa, potom si nepamätal čo sme robili pred hodinou. Mysleli si všetci najprv že mŕtvica. Nakoniec spánkové eeg ukázalo epilepsiu.

ninusa221
6. jún 2024

Jedna v rodine má epi celý život. Jej záchvat prebieha tak že ona proste hľadí do blba nehýbe sa a potom zrazu funguje ďalej. Ja mám zas riadne kŕče stratím vedomie taká klasika. Treba si o tom naštudovať je veľa typov záchvatov.

autor
6. jún 2024

Ďakujem za skúsenosti. Syn máva nie moc často ale stalo sa par krát, paradoxne epotom ako mal z niečoho veľkú radosť - ale čítala som aj o prípade kedy radosť vyvolávala záchvat, poležiačky sa akoby meta zo strany na stranu najmä hlavou, ale že fakt rýchlo, k tomu meta ruckami do strán, a pozerá sa chvíľkami akoby doblba. Ale zas.po chvíľke ho dokážem prerušiť a aj sa na mňa usmeje. Klinickej psychologické sa to vôbec nepáčilo že to jej príde viac ako iba prejav autizmu, keď som jej ukazovala videa, neurologická že úplne ako epi nie ale že treba to overiť takže ideme do ba a mám aj tam ukázať tie videá. No len tak mi to už vrta v hlave keď sa nám blíži vyšetrenie, ja dúfam že to bude nakoniec len ten stimming taký zvláštny alebo čo, ale či nemáte s podobným skúsenosti.

autor
6. jún 2024

A ešte mám otázku, je aj možné žeby sa niečo také objavilo napr len za pár mesiacov, potom dlhšie nič a potom zas ?

kacena4
6. jún 2024

moze moja mava napr. 1x za mesiac inak je relativne ok

autor
6. jún 2024

@kacena4 a prosím Vás to by zaznamenali natom eeg ? Denné mal čisté, ešte ide na spánkové. Alebo to musí mať zrovna presne vtedy keď to natáčajú ?

kacena4
6. jún 2024

ano musi mat zachvat priamo pocas natacania

ninusa221
6. jún 2024

Ja som mala po 3 rokoch čiste eeg a vysadila mi lieky a do týždňa som mala záchvat.