Aké máte skúsenosti so Zyrtec kvapkami?

zuzkaduricova
23. jan 2020

Dobrý deň mamičky, chcela by som sa opýtať na Vaše skúsenosti s kvapkami Zyrtec. Predpisala nám ich dr koli tomu ze sa malej opakovane vracajú zápaly priedušiek A angina a podobne. Mala ma 2 r 8m. Dávala som jej fenistil ale hovorila že toto je silnejšie a že to predpisujú aj imunologovia. Poprosila by som vaše postrehy a poprípade negatívne účinky lebo v letáčiku ich je pomerne dosť. Dala nam to na dlhodobú liečbu
Ďakujem Vám veľmi pekne

bagre
23. jan 2020

imunológovia to predpisujú, je z tej skupiny ako fenistil, ale netreba ho dávať tak často a negatívne účinky nemá význam skúmať,- v letáku sú všetky ktoré boli hlásené, ale dcérka nemusí mať reálne ani jediný. Samozrejme nájdu sa aj maminky ktoré by to šmarili do koša lebo chémia, lebo NÚ.. ale ak lekár nasadil liečbu... a väčšinou sa nú nejako dramaticky neprejavia. U nás reagujeme len na atb, každý na inú účinnú látku 😉, deti zatiaľ pohoda. Dcéra brala cca rok ako 5 ročná a všetko ok

jvlo
23. jan 2020

@zuzkaduricova zyrtec su kvapky na alergiu, co s tym maju spolocne zapaly priedusiek a anginy? Je to kvapkova forma zodac tabletiek. Dcera nikdy nemala neziaduce ucinky, ale nikdy som ich nedavala dlhodobo, len v pripade alergickej reakcie. Pytala by som sa k imunologovi, ked uz pediatricka nevie co s vami. A este jeden postreh z mojho okolia. Skus uplne vysadit mlieko, mozno budes prekvapena, ako sa znizi vyskyt angin a infektov.

petamada
23. jan 2020

@zuzkaduricova moja zyrtec pouziva dost dlho, s prestavkami asi od 3 rokov, davam jej vzdy ked ju trapi hrdlo, hlieny , 10kvapiek, a nema ziadne vedlajsie ucinky, praveze ja som s nimi spokojna, lebo fakt zaberu a zapal odznie skor

prihlasenemeno
23. jan 2020

Dcéra používa zyrtec 1 rok, predtým aerius_ten bol príliš slabý. Ma alergiu na roztoče. Pred zyrtecom mala vďaka alergické mu opuchu sliznice nosa časté infekcie vírusové aj bakteriálne. Zyrtec jej stiahol opuch, odvtedy za ten rok mala 1x infekciu dýchacích ciest, čo je pre nás Obrovský úspech. Nežiaduce účinky sa u nej neprejavili. Ak to predpísala lekárka, tak ma na to dôvod, možno rozvíjajúca sa alergia?

zuzkaduricova
autor
23. jan 2020

@bagre ďakujem veľmi pekne. Na ho brať 2x denné po 4 kvapky zatiaľ a uvidíme

zuzkaduricova
autor
23. jan 2020

@jvlo pýtala som priamo našej archeologicky a odmietla nás, vraj až keď bude mať 3 roky, naša de si myslí že pravdepodobne tieto opakovane zápaly sú dôsledkom nejakej alergie a keďže nás odmietla ta pani dr tak nám skúsila dať ešte toto a ak nie tak už potom bude trvať na tom aby nás niekde vzali aj.ked by ich mala sama odvolať. To mlieko skúsim aj keď mala pije mlieko dosť, lebo si ho sama pýta a nielen to ale aj jogurt a syry, ďakujem veľmi pekne

zuzkaduricova
autor
23. jan 2020

@petamada ďakujem pekne, môžem sa opýtať či ste medzitým brali aj nejaké antb? Lebo vlani dcérka barala 4 antb čo stále bolo niečo. Už som bola naozaj zúfalá. Boli sme aj u krcnej a ta nam zas dala sprej do nosa

jvlo
23. jan 2020

@zuzkaduricova si z cadce, pytaj vymenny listok a utekaj k lucanikovi do zilinskej nemocnice, lieci mojho rocneho syna, takze u vas nebude problem. Ako lekar je vyborny. Z tym nadmernym pitim mlieka u deti to casto byva problem v podoble laringitid a zapalov dychacich ciest

zuzkaduricova
autor
23. jan 2020

@prihlasenemeno presne pre toto nám ho predpisala.vkuse sme niečo mali, 4 antb za minulý rok a teraz od septembra ma nastúpiť do škôlky a ja do práce a normalne sa obávam toho čo bude. Na alergologii nás tiež odbili kým.nebude mať 3. Krcna nám dala sprej do nosteka na posilnenie imunity keďže tiež si myslí že je to alergickeho pôvodu, už pár raz tam mala aj baktériu dosť silnu.

3petka
23. jan 2020

@zuzkaduricova nám to dr predpisovala na herpetické angíny, ale malý bol po tom strašne ospalý a bála som sa presne tých všetkých vedlajších účinkov... Tak som mu to prestávala dávať. Nakoniec pomohla návšteva alergologičky a to že jemu nesadli nejaké potraviny hlavne orechy a z toho to mával. Ale som rada že som mu to v konečnom dôsledku odmietla dávať.

zuzkaduricova
autor
23. jan 2020

@jvlo ďakujem veľmi pekne, určite si budem pýtať

zuzkaduricova
autor
23. jan 2020

@3petka mne mala zatiaľ ospalá nie je, ale koniec koncov ona mi ani z fenistilu spava nebola. Ďakujem veľmi pekne..určite sa budem ku alergologovi čO mi poradila pani vyššie.

eriksonka1234
23. jan 2020

@zuzkaduricova dcéra ho berie od 2,5 roka, v máji bude mať 9, vysádzame ho len v lete

zuzkaduricova
autor
23. jan 2020

@eriksonka1234 a zaberá Vám? Nebýva často chorá? Ďakujem veľmi pekne

eriksonka1234
23. jan 2020

@zuzkaduricova ci zaberá zrovna to, neviem posúdiť, dcéra je astmaticka, berie viacej liekov

petamada
23. jan 2020

@zuzkaduricova ano jasne, ale menej, aj popri atb sa dava..podla mna to ma stym lepsi priebeh ta choroba. to ze beriete zyrtec neznamena, ze neochorie.